to_je_jedno: půl dne zní roumně, jakou máte sazbu ? Otázka je spíš hostingu, resp. asi bych to chtěl mít offline u sebe. Apache mi tu lokálně sice běží, ale co by vyžadoval navíc pro drupal 
Drupal 7: memory limit aspon 128M, php_pdo, je vyhodne mit memcached demona + php rozsireni a nejakou opcode cache v PHP.
Jestli jsem to dobre pochopil, tak bys udelal "stromecek" (klasicka taxonomie) + node type "zakaznik" + node type task
Pointa tohoto reseni: nepotrebujes programovani. Jen si vymyslet a zorganizovat datove struktury a ty udelat jako typy obsahu + taxonomii (= strom kategorii).
Mozna by bylo jeste jednodussi mit jen strom a typ obsahu zakaznik. A v tom typu obsahu zakaznik pouzit term_reference_tree modul - takze bys jen odskrtaval co jsi udelal.
Zkratka napada me vic ruznych reseni, ale nevim ktere by nejvic vyhovovalo.
Hodinovka neni zase tak podstatna jako to, ze by bylo dobre na tohle sednout osobne a ja jsem geograficky umisten na Slovacku.
Mozna pro lepsi pochopeni i pro tebe jako zadani by bylo nejlepsi si nakraslit 2-3 wireframy jak by ti vyhovoval vzhled , filtrovani apod. Treba nekdo zna takovy program, jen mu to takhle textove nedochazi. Nebo ja bych ti byl schopen to tady vyhodit jednoduse.