Zdar všem,
Tohle není pokus o žádný flameware nebo něco v tom stylu.
Možná je to pouze můj subjektivní pocit, ale v porovnání s windows 10 je například ubuntu (14.04 LTS) vyloženě šnek.
Podla mna rychlost zavisi od vyuzitia harwaru a na tom mi az tak nezalezi. Ked chcem rychlsot kupim si drahsi HW.
Skor ma seru ine vlastnosti OS.
Podla mojho skromneho nazoru je kazdy novsi Windows horsi. V XP mi fungovalo vsetko OK. Vista stale toci diskom a robi problemy pri odpojovani USB zariadeni. Vo Windows 7 je mnoho veci implicitne zakazanych, ktore vo Viste fungovali a treba to ecplicitne povolit. Mnohi ludia sice Windows 7 chvalili, avsak moj subjektivny pocit vychadzajuci z riesena roznych problemov je ze W7 bolo este horsie ako Vista.
Teraz Windows 10. Na prvy pohlad je rychlejsi - OK, odhliadnuc od spartanskeho GUI. Ale nedodavaju k nemu virtualnu masinu Windiows XP ako malo W7, co je problem pre beh starsich aplikacii. Dalej, napriklad hadze chybu pri updatovani Windows Defender, ak tam je aninstalovany iny antivirus.
A co ma najviac nasralo, vo Virtualboxe nedovoli naisntalovat 64 bit Linux, ale iba 32 bit linux - pokial niekde v nastaveniach nevypnes Hyper-V, co neviem aky moze mat dopad na celkovu vykonnost systemu.
Skratka kazdy novy Windows vyzera byt o dost horsi ako stary.
Ponukaju sa 2 dalsie moznosti: Linux, alebo Mac.
Mac je predrazeny a musis sa tam zrejme registrovat s AppleId ako pri iPhone.
Mal som iPhone a po 4 rokoch neslobody som presiel radsej na Android.
Myslim, ze zo slusnych OS uz zostava iba Linux.