Ahoj všichni,
mám Fedora 21 x64 KDE spin s proprietárními nVidia drivery a monitor EIZO EV2736W v nativním rozlišení 2560x1440/60Hz.
Při použití nějaké graficky náročnější aplikace se během pohybu ve spodní třetině až čtvrtině obrazovky objevuje horizontální čárka, která vznikla jakoby někdo v daném místě obraz rozstřihnul na dvě části a mírně posunutě vůči horní a spodní části jej opět složil.
Toto se objevuje úplně všude kde ke slovu přichází pohybující se grafika - např. steamové hry, roztočení Země v Google Earth, atd.... Čím rychlejší pohyb, tím je onen "střih" zřetelnější.
Kernel, verzi driverů ani typ GPU nezmiňuji, protože dotyčný výše popsaný problém se ve zcela nezměněné míře projevuje bez ohledu na verzi jádra (zkoušel jsem od 3.19 až po 4.2RC), driverů (vyzkoušel jsem několik různých verzí, samozřejmě mám na mysli proprietární uzavřené nVidia drivery) a GPU (konkrétně jsem zkoušel GTX680, 750ti, 960). Na tento problém nemá vliv ani druh grafického výstupu - zkoušel jsem jak DVI, tak i DisplayPort (HDMI ten můj monitor neumí).
Hrál jsem si s různým nastavováním synchronizace. Všechno bezvýsledně - ten zmíněný střih se objevuje stále.
Netušíte někdo náhodou co s tím, jak ten ošklivý střihopruh odstranit? Mám jediný požadavek, že to musí být v rámci uzavřených driverů, nouveau nechci, protože ten počítač moje děcka používají taky i na hry (v přiměřené míře :p ).
Předem děkuji všem, kdo mi něco kloudného odpoví.