Svchost.exe vyžiera cpu (windows update) na Windows 7

ByCzech

Re:Svchost.exe vyžiera cpu (windows update) na Windows 7
« Odpověď #75 kdy: 17. 08. 2015, 23:53:10 »
Což navíc může vést k závažným problémům, pokud se aplikaci díky aktualizaci změní "pod rukama" nějaké knihovny, pluginy nebo resources, které měla otevřené.

Tak to na Linuxu asi tezko, protoz kdyz je ma otevrene, tak tam zustanou i po smazani, dokud je ta aplikace neuvolni. Krome toho je vzdy mozne restartovat aplikaci, coz vyjde rychleji, nez restart Widli s ukoncovanim updatu pred restartem a ukoncovanim updatu pri bootu.

Což ale Lael a spol moc dobře vědí, protože jsme jim to bambilionkrát vysvětlili. Ale protože jsou to psychopati, kteří odmítají jakoukoli realitu, která se jim nehodí do krámu, budou si vytrvale trvat na svých lžích.

Lael.Ophir

« Odpověď #76 kdy: 19. 08. 2015, 00:38:01 »
Což navíc může vést k závažným problémům, pokud se aplikaci díky aktualizaci změní "pod rukama" nějaké knihovny, pluginy nebo resources, které měla otevřené.

Tak to na Linuxu asi tezko, protoz kdyz je ma otevrene, tak tam zustanou i po smazani, dokud je ta aplikace neuvolni. Krome toho je vzdy mozne restartovat aplikaci, coz vyjde rychleji, nez restart Widli s ukoncovanim updatu pred restartem a ukoncovanim updatu pri bootu.

Problem je, ze stroje s sestnacti jadry, 32 TB RAM a ultrarychlym SSD diskovym polem nejsou jeste bezne k dispozici, zejmena v kategorii notebooku.

Mám tu naprosto běžné stroje s SSD a 4 nebo 8GB RAM. Kupodivu bootují zatraceně rychle, a jsou po bootu okamžitě připravené k použití. Jak už tu padlo: kupte si nějaký normální HW.

Tak ja to resim pouzivanim normalniho OS. Opravdu nevidim, proc bych si mel kupovat "normalni HW" jen proto, abych mohl pouzivat Widle, ktere me po vsech strankach serou.

No myslím že jste sám vyjmenoval dost scénářů, kdy tento způsob aktualizace může způsobit problémy.

Lael.Ophir

« Odpověď #77 kdy: 19. 08. 2015, 00:48:55 »
to ze by to byl problem ve Windows, neznamena ze to je problem v Linuxu... to ze tomu nerozumite neznamena ze tomu nerozumi lide kterym se vase nesmysli snazite predkladat ;)
aplikaci se pod rukama nemeni co mela otevrene, protoze ma otevrene(+uzamcene) stale soubory puvodni verze i presto ze se na disku pod stejnym nazvem nachazeji jiz nove verze... overit si to muzete pres procfs, kdy lze bez problemu odkopirovat jiz nedostupne soubory ktere ma bezici aplikace otevrena pomoci filedescriptoru

Jenže aplikace nemusí mít knihovny ani resources celou dobu otevřené. Nebo myslíte že si třeba LibreOffice otevře při startu všech 7000 souborů? A pokud jde o zamykání, tak to na Unixech vůbec nemá smysl.

Lael.Ophir

« Odpověď #78 kdy: 19. 08. 2015, 01:05:49 »
na tomto serveru je vetsina tech o kterych sem psal ja, nicmene porad tech nesmyslu bude mnohoradove mene, nez od zdejsich diskutujicich uzivatelu Windows kteri se vyjadruji k Linuxu o kterem nic, nebo velice malo, vedi... ;)

No jo. Naštěstí všichni unixoví admini například vědí, že X11 je nebezpečné svinstvo. Když se přihlásíte jako uživatel Franta s minimálními právy, a spustíte na svém desktopu nějakou aplikaci s právy roota (KDE Control Center, terminál), tak jakákoliv aplikace běžící na desktopu pod uživatelem Franta vidí veškeré stisky kláves pro aplikaci běžící pod rootem, včetně hesla roota které zadáváte pro spuštění té další aplikace. A může klávesy i posílat. Klidně může počkat na otevření terminálu s právy roota, a poslat mu [ENTER]rm -rf --no-preserve-root /[ENTER]. Oddělení security contextů na linuxovém desktopu je jenom iluze adminů, kteří pořádně neznají X11.

Chcete jinou unixovou specialitu? Na Linuxu můžete smazat otevřený soubor (syscall unlink), i když je otevřený exkluzivně. Zámky jsou obecně pouze doporučující, a pokud se na ně aplikace nezeptá, tak je prostě může ignorovat. Můžete si otevřít soubor s tím že do něj nikdo jiný nesmí zapisovat ani z něj číst. Přitom ale ve skutečnosti obojí může každý, a lock respektuje jen ten kdo se na něj zeptá a zařídí se podle něj. A mimochodem díky volání fork můžete mít více procesů s exkluzivním lockem na jednom soboru :D. Zamykání souborů na NFS je ještě vtipnější, to snad ani popisovat nebudu. Well done, jen co je pravda.

ByCzech

« Odpověď #79 kdy: 19. 08. 2015, 02:28:16 »
na tomto serveru je vetsina tech o kterych sem psal ja, nicmene porad tech nesmyslu bude mnohoradove mene, nez od zdejsich diskutujicich uzivatelu Windows kteri se vyjadruji k Linuxu o kterem nic, nebo velice malo, vedi... ;)

No jo. Naštěstí všichni unixoví admini například vědí, že X11 je nebezpečné svinstvo. Když se přihlásíte jako uživatel Franta s minimálními právy, a spustíte na svém desktopu nějakou aplikaci s právy roota (KDE Control Center, terminál), tak jakákoliv aplikace běžící na desktopu pod uživatelem Franta vidí veškeré stisky kláves pro aplikaci běžící pod rootem, včetně hesla roota které zadáváte pro spuštění té další aplikace. A může klávesy i posílat. Klidně může počkat na otevření terminálu s právy roota, a poslat mu [ENTER]rm -rf --no-preserve-root /[ENTER]. Oddělení security contextů na linuxovém desktopu je jenom iluze adminů, kteří pořádně neznají X11.

Chcete jinou unixovou specialitu? Na Linuxu můžete smazat otevřený soubor (syscall unlink), i když je otevřený exkluzivně. Zámky jsou obecně pouze doporučující, a pokud se na ně aplikace nezeptá, tak je prostě může ignorovat. Můžete si otevřít soubor s tím že do něj nikdo jiný nesmí zapisovat ani z něj číst. Přitom ale ve skutečnosti obojí může každý, a lock respektuje jen ten kdo se na něj zeptá a zařídí se podle něj. A mimochodem díky volání fork můžete mít více procesů s exkluzivním lockem na jednom soboru :D. Zamykání souborů na NFS je ještě vtipnější, to snad ani popisovat nebudu. Well done, jen co je pravda.

Zase ztrácíte kontext a téma? Nevadí, rád vám to připomenu. Tahle diskuze má topic "Svchost.exe vyžiera cpu (windows update) na Windows 7"

« Odpověď #80 kdy: 19. 08. 2015, 06:51:51 »
Áno, v Linuxe (FreeBSD, OpenBSD ...) pod X11 dokáže pracovať user s obmedzenými právami, čo užívateľ widlí dodnes normálne nedokáže (UAC je na smiech).
V Linuxe mám >90% aplikácií z repozitárov (osobne 100%), takže viem, čo mi v systéme beží. Admin si veľmi ľahko skontroluje čo nainštaloval a nič "nebezpečné" do systému nevpustí.
Vo windoze existuje tiež smiešny store, kde si človek stiahne akurát Solitaire s reklamami.
Widle-10 majú v sebe zabudovaný keyloger s automatickým odosielaním dát do M$, http://aeronet.cz/news/analyza-windows-10-ve-svem-principu-jde-o-pouhy-terminal-na-sber-informaci-o-uzivateli-jeho-prstech-ocich-a-hlasu/

Chcete jinou unixovou specialitu? Na Linuxu můžete smazat otevřený soubor (syscall unlink), i když je otevřený exkluzivně. Zámky jsou obecně pouze doporučující, a pokud se na ně aplikace nezeptá, tak je prostě může ignorovat. Můžete si otevřít soubor s tím že do něj nikdo jiný nesmí zapisovat ani z něj číst. Přitom ale ve skutečnosti obojí může každý, a lock respektuje jen ten kdo se na něj zeptá a zařídí se podle něj. A mimochodem díky volání fork můžete mít více procesů s exkluzivním lockem na jednom soboru :D . Zamykání souborů na NFS je ještě vtipnější, to snad ani popisovat nebudu. Well done, jen co je pravda.
P.R. oddelenie zaspalo dobu, NFS už veľa rokov existuje vo verzii 4, prípadne 4.1, ktoré je celkom inde. NFS bolo vytvorené firmou SUN pre Solaris, Linux ho vie akurát využívať (s čím widle majú problém, i keď vo w7 bola nejaká obskurná implementácia). Okrem toho človek má oveľa viac možností prístupu k zdielaným položkám, napríklad aj sambu-4.1, sshfs a podobne.

gamer

« Odpověď #81 kdy: 19. 08. 2015, 08:51:23 »
Jen pro informaci, Microsoft nainstaloval telemetrii v rámci pravidelných aktualizací i do Windows 7, což může být taky důvod vyžírání CPU svchostem. Co ta telemetrie sbírá a odesílá, to ví asi jenom Microsoft. Návod jak se toho zbavit je tady (bez záruky, nezkoušel jsem to):
https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/3g7hr0/removing_telemetry_from_windows_7_and_8x/

j

« Odpověď #82 kdy: 25. 08. 2015, 21:34:55 »
Apropos, ad telemetrie, doporucuju projit task sheduler ... bude vam z toho ponekud na bliti (mluvim o tom folderu Microsoft).

Honza

« Odpověď #83 kdy: 09. 12. 2015, 00:57:24 »
Přečetl jsem si trpělivě všech zatím šest stránek reakcí (odpovědí) na tento problém, protože mě také trápí. Odpovědí, které by se snažily o pomoc tazateli je tam však pomálu. Proč proboha všichni ti, kteří se snaží zesměšnit Windows nediskutují ve fórech řešících který systém je lepší? Takovéto reakce sem přece nepatří. Já sám také nepatřím k nějakým skalním fandům Microsoftích systémů, ale potřebuji-li vyřešit nějaký problém, očekával bych snahu o řešení a ne posmívání.

Debian

« Odpověď #84 kdy: 09. 12. 2015, 04:26:25 »
Ta frustrace se musi nejak ventilovat.. Linux na Desktopu ma porad pod 2%  :)

Debian

« Odpověď #85 kdy: 09. 12. 2015, 04:36:33 »
Jinak nejlepsi(hardcore) reseni je se tam attachnout debuggerem a podivat se co se tam deje. Coz je taky ta nejlepsi vlastnost closed-source systemu - radost z reverse-engineeringu  :)

Lemming

« Odpověď #86 kdy: 09. 12. 2015, 07:43:31 »
Stejný problém jsem řešil na NTB s 1GB RAM. Prostě WU se rozhodl, že se spustí a na NTB nešlo několik desítek minut prakticky nic dělat.  Nakonec jsem to vyřešil instalací Linuxu a problémy jako mávnutím kouzelného proutku ustaly.

P.S.: Neschopnost Windows smazat otevřený soubor mě vytáčí do běla hodně často.

k

« Odpověď #87 kdy: 09. 12. 2015, 08:17:48 »
Stejný problém jsem řešil na NTB s 1GB RAM. Prostě WU se rozhodl, že se spustí a na NTB nešlo několik desítek minut prakticky nic dělat.  Nakonec jsem to vyřešil instalací Linuxu a problémy jako mávnutím kouzelného proutku ustaly.

P.S.: Neschopnost Windows smazat otevřený soubor mě vytáčí do běla hodně často.

WU se samozřejmě dá nastavit tak že se bude spouštět jenom na tvou žádost. Automatické nastavení je tam proto, že BFU by jinak neaktualizovali nikdy, stejně tak by nikdy nerestartovali.
Schopnost Linuxu smazat soubor, pod stejným názvem vytvořit jiný a následně různé aplikace pak využívají různé verze tohoto stejnojmenného souboru je noční můra.

Ivan

« Odpověď #88 kdy: 09. 12. 2015, 11:49:21 »
Jinak nejlepsi(hardcore) reseni je se tam attachnout debuggerem a podivat se co se tam deje. Coz je taky ta nejlepsi vlastnost closed-source systemu - radost z reverse-engineeringu  :)

I jsem uz udelal. Zjistil jsem ze WU pouziva .JET engine a tim jsem skoncil. V tomhle foru jsem ale nasel odkaz na fix, ktery snizuje narocnoct WU o 2GB RAM. Docela mi to pomohlo.

« Odpověď #89 kdy: 09. 12. 2015, 12:16:50 »
...
WU se samozřejmě dá nastavit tak že se bude spouštět jenom na tvou žádost. Automatické nastavení je tam proto, že BFU by jinak neaktualizovali nikdy, stejně tak by nikdy nerestartovali.
Schopnost Linuxu smazat soubor, pod stejným názvem vytvořit jiný a následně různé aplikace pak využívají různé verze tohoto stejnojmenného souboru je noční můra.

Aktualizace Windows 10 budou automatické a většina uživatelů je nevypne.
http://www.lupa.cz/clanky/aktualizace-windows-10-budou-automaticke-a-vetsina-uzivatelu-je-nevypne/