Generuje Root.cz vysoký zisk?

moneyman

Generuje Root.cz vysoký zisk?
« kdy: 12. 08. 2015, 01:02:13 »
Mně to tak obecně zajímá, jestli web podobného typu jako Root.cz může generovat takový zisk, aby
se tím třeba 2-3 lidi slušně uživili. Nečekám odpověď od pana Krčmáře, že má 200k měsíčně, jde mi
spíš o princip, jestli je možné vydělat a čím vlastně? Jen tou reklamou? Že by tolik na na tuzemském trhu se
mi nezdá reálné, ale mám s tím pramalou (nulovou) zkušenost.

tomasfuk

Re:Generuje Root.cz vysoký zisk?
« Odpověď #1 kdy: 12. 08. 2015, 08:05:51 »
Krčmář nemá kvůli AdBlocku co žrát, jestli ještě nechcíp hlady.  ;D

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #2 kdy: 12. 08. 2015, 09:01:22 »
Osobně si myslím, že root.cz má výhodu v tom, že je součástí něčeho většího (Internet Info). Kdyby byl samostatnej, asi by si na sebe taky vydělal, otázka ale spíš je, jestli by se mu podařilo sehnat dobrou (dobře placenou) reklamu.

« Odpověď #3 kdy: 12. 08. 2015, 09:19:21 »
Samo o sobě to není žádný velký byznys. Založit si internetové vydavatelství nebo server čistě z vidiny velkého zisku je nesmysl. Vydělá si to na sebe (zatím?), ale jsme hodně závislí na reklamě. Nemáme co prodávat, jsme vydavatelství. Naštěstí nás nevlastní žádný velký investor a našim primárním motorem tak zůstává touha vydávat obsah. Výhodou větší firmy je, že můžeme oslovovat zajímavější firmy a navíc se umíme finančně vzájemně podržet.

Mě platí vydavatelství a 200K skutečně nemám :-). Osobně bych do takového kšeftu nešel (a že mi to pár lidí navrhovalo), protože to je krajně nejistá a velmi složitá věc. Shánět peníze, pořádat stovky schůzek s firmami, dělat obchodní nabídky, smlouvat o ceně, tohle já neumím a nechci dělat.

tommm

« Odpověď #4 kdy: 12. 08. 2015, 09:25:11 »
...

Je fajn si precit, ze ne pro vsechny jsou penize hlavnim cilem v zivote. Protoze penize cil nejsou.
Asi sem se dnes rano dobre probudil a tohle sdeleni me presvedcilo zrusit adblock vic, nez ten silenej flamewar nebo "prosici lista".

moneyman

« Odpověď #5 kdy: 12. 08. 2015, 10:00:47 »
Ještě proč mě napadlo nad tím vůbec přemýšlet. Na zahraničním webu jsem si všiml, že autoři článků dostávají 200$ a články tam přibývají v podstatě každý den, tak jsem se podivoval, odkud se berou ty finance.

Proč se vůbec Root.cz nesnaží prorazit na celosvětové scéně (tzn. psaní anglicky)? Pak by se ty zisky dost zvýšili, přeci jen ČR + SK vs. celý svět. Třeba pan Tišnovský píše hodně zajímavé a dobré články s unikátním obsahem, takže kdyby psal v angličtině, tak by to přilákalo dost čtenářů.

« Odpověď #6 kdy: 12. 08. 2015, 10:38:18 »
Jedine bulvár dokáže zarábať slušné prachy. Čím sprostejší, primitívnejší, úchylnejší, hyenizujúcejší, tým viac zarába. Na vytvorenie takého obsahu netreba žiadne vzdelanie, ani inteligenciu. Na napísanie najčítanejšieho článku mesiaca netreba 2 týždne spolupráce viacerých odborne zdatných redaktorov, ale naťukať do klávesnice čo najviac nezmyslov o sexe a údajnej súvislosti s náhodnou celebritou a za 15 minút si spraviť ďalšiu kávu. Potom editor pridá ešte nejaké výkričníky do nadpisu a je hotovo.
Minimálne náklady (možno čosi na právnikov) + vysoká čítanosť = veľký záujem inzerentov, aj keď to asi nebude zrovna microsoft. Aj tampóny treba niekde inzerovať.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #7 kdy: 12. 08. 2015, 10:38:29 »
Naštěstí nás nevlastní žádný velký investor a našim primárním motorem tak zůstává touha vydávat obsah.
To je jedině dobře. Dřív jsem hodně četl zive.cz, ale začali tam ukrutně tlačit nový "fíčury" a jako bonus přišla i drsná reklamní kampaň (tedy kampaň v novém pojetí reklam na webu). Tehdy se začali lidi ptát na foru až to vyústilo v to, že řada jich web prostě opustila. Samozřejmě šlo o jednotky a majiteli/provozovateli jsou takový lidi ukradený, ale stejně jsme se na ně vysrali. Je trochu škoda, že to bylo jedno i redakci/zástupci na foru (buď měl v hlavě vštípený názor majitele nebo se ta choval kvůli možným postihům - tak jako tak byl za blbce).

Výhodou větší firmy je, že můžeme oslovovat zajímavější firmy a navíc se umíme finančně vzájemně podržet.
To si přesně myslím, že je pro root.cz výhoda. Vydávají se zde zajímavé věci, často v české podobě ojedinělé (i světově ojedinělé, viz třeba seriály), ale root.cz sám o sobě by to i přes tento obsah asi neměl lehké.

Shánět peníze, pořádat stovky schůzek s firmami, dělat obchodní nabídky, smlouvat o ceně, tohle já neumím a nechci dělat.
A to je dodatek k reakci o řádek výše. Sám o sobě by to neměl root.cz lehké hlavně kvůli tomuhle. Ono to není o zaplacení tří redaktorů, ale o tom, kdo bude každý den lítat po schůzkách a shánět reklamu, která by to celé uživila (celé = redakci, reklamní lidi, účetní, provoz webu, ...)

Petře, díky za to, že jsi v kontaktu se čtenáři. A díky za to, že jsi přitom upřímný.

Pavel Kysilka

« Odpověď #8 kdy: 12. 08. 2015, 11:14:08 »
Mně to tak obecně zajímá, jestli web podobného typu jako Root.cz může generovat takový zisk, aby
se tím třeba 2-3 lidi slušně uživili. Nečekám odpověď od pana Krčmáře, že má 200k měsíčně, jde mi
spíš o princip, jestli je možné vydělat a čím vlastně? Jen tou reklamou? Že by tolik na na tuzemském trhu se
mi nezdá reálné, ale mám s tím pramalou (nulovou) zkušenost.

zdravim,

pridam par postrehu.

Vysoky zisk je hodne relativni velicina. Pro nekoho to muze byt 5 tisic, pro nekoho 150k.

Pokud si chcete vypocitat zisk, tak si spoctete naklady na clanky a lidi zde. Do toho neco nese reklama - ceniky verejne. Do toho skoleni. Take verejne.
Staci odhad a neco k tomu pridejte. Nic tajneho. Ale nic superpresneho.

Cim se da vydelavat ?
Neco jsem psal zde: http://forum.root.cz/index.php?topic=11615.msg138039#msg138039

Celkove nikdo necekejte zadne terno. Noviny jsou vyborny zpusob jak utratit penize.

Jeste odpoved: portal muze generovat penize, aby uzivil nekolik lidi. Staci, kdyz _jenom_ ty penize sezenete.

gf

Josef

« Odpověď #9 kdy: 12. 08. 2015, 11:22:33 »
Ty bláho. Internet Info je úplná charita koukám. Se asi rozbrečím a vypnu si adblock, abych mohl dostávat exploity z reklamních sítí.

brk

« Odpověď #10 kdy: 12. 08. 2015, 11:30:30 »
Ty bláho. Internet Info je úplná charita koukám. Se asi rozbrečím a vypnu si adblock, abych mohl dostávat exploity z reklamních sítí.
Tak tu raději vůbec nelez a nemusíš to řešit.  ;)

kojot4

• 217
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 12. 08. 2015, 23:12:21 »
Shánět peníze, pořádat stovky schůzek s firmami, dělat obchodní nabídky, smlouvat o ceně, tohle já neumím a nechci dělat.

Petře, ale tohle je docela škoda, oni se peníze hodí. Není to o tom, že si pořídíte Ferrari, ale zaplatíte třeba zajímavější lidi, zajímavější články atd... Mít to obchodně více podchycené by mohlo znamenat lepší kvalitu.

« Odpověď #12 kdy: 13. 08. 2015, 07:58:35 »
Ale to je omyl, psal jsem, že bych to neuměl a nedělal, proto bych neprovozoval takový server.

V IInfu se tomu naopak věnuje hodně úsilí, máme pět kolegů, jejichž jediným úkolem je právě získávání peněz pro provoz serverů. To jsou přesně ti, kteří obíhají firmy, sjednávají schůzky, jednají o podmínkách reklamních kampaní a podobně.

Boo

« Odpověď #13 kdy: 13. 08. 2015, 10:08:45 »

Worker

« Odpověď #14 kdy: 13. 08. 2015, 13:26:35 »
root.cz má hodnotu $ 292,320.00  ;D

http://www.websiteisworth.com/www/root.cz#.VcxQV7UYqUk
Urcite?
Kód: [Vybrat]
root.cz má hodnotu $ 178,560.00 alebo € 160,071.72(Zdroj je rovnaky)
Asi mu hodnota za poslednych par hodin dost klesla...