Windows 10 EULA - som zhrozeny

Unknown

Re:Windows 10 EULA - som zhrozeny
« Odpověď #270 kdy: 18. 08. 2015, 22:37:12 »
Widlous, microshit, a pod. mi neprijde zkracene ani neutralni...

Mozna ne, ale jak objektivni! Lide takto MS produktum rikaji z urcitych duvodu.

Ja jim rikam Widle, to je myslim objektivnejsi, protoze jejich pouzivanim se musis prohrabavat haldama hnoje (rekl. bych hromadou sracek, ale to je prej neslusne)
Nicmene mam k tomu prave ten urcity duvod a to ~10000 clovekohodin co sem s nima musel travit a resit problemy... narozdil od oznaceni Blivnux panem Unknown, kterej Linux videl dle jeho reakci odhaduju 1minutu-10hodin ;)

Bohuzel s nim prichazim do styku temer denne.

Šťur

• **
  • 98
  • Bude pršet.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #271 kdy: 18. 08. 2015, 22:46:26 »
Není Linux jako Linux.

nobody

« Odpověď #272 kdy: 18. 08. 2015, 22:57:10 »
[...]
maj aspon ohlasit ze je to neznamej system, kdyz nic jinyho
[...]

tak oznamit to oni umej, nevadi ze z toho nic nepoznas... treba takhle na me pred par dnama vybafla microsoft stranka po tom co se nejak spatne nacetla ;) http://postimg.org/image/3l5giwjen/

nobody

« Odpověď #273 kdy: 18. 08. 2015, 22:59:08 »
Bohuzel s nim prichazim do styku temer denne.

tak pokud nekecas... jake distro? jako user, admin?

Lael.Ophir

« Odpověď #274 kdy: 19. 08. 2015, 00:33:22 »
jiste uz neni ani soucasti DirectX ktere je soucasti Windows... od DirectX11 se Microsoft na D3DX vyfuckoval a v zapisku "Living without D3DX" je vtipne cist, ze pro D3D9 neni nahrada, pro D3D10 je resenim prejit na D3D11, tohle neni proste kompatibilita, ale kompatidebilita, zas musi microsoft mit proste neco jineho nez ostatni ;)

Direct3D 9: There are not many good replacements for the functionality in D3DX9 if you are still using Direct3D 9
Direct3D 10: The best option for Direct3D 10.x applications is to update them to use Direct3D 11

Boha co je to zase za trolling? Ta knihovna byla součástí nějaké verze DirectX SDK, ne součástí DirectX Runtime. MS ji po letech označil jako deprecated. Samozřejmě ji můžete dále používat, ale pokud chcete pokračovat ve vývoji, je doporučeno přejít na nové API. Dost mě baví, jaké z toho děláte závěry.

Úplně stejně to vypadá, když máte například napsanou aplikaci pro GTK+ 2.x. Můžete ho používat dál, ale pokud chcete pokračovat ve vývoji, je potřeba přejít na GTK+ 3.x, a u toho pár věcí změnit.

ByCzech

« Odpověď #275 kdy: 19. 08. 2015, 02:31:24 »
jiste uz neni ani soucasti DirectX ktere je soucasti Windows... od DirectX11 se Microsoft na D3DX vyfuckoval a v zapisku "Living without D3DX" je vtipne cist, ze pro D3D9 neni nahrada, pro D3D10 je resenim prejit na D3D11, tohle neni proste kompatibilita, ale kompatidebilita, zas musi microsoft mit proste neco jineho nez ostatni ;)

Direct3D 9: There are not many good replacements for the functionality in D3DX9 if you are still using Direct3D 9
Direct3D 10: The best option for Direct3D 10.x applications is to update them to use Direct3D 11

Boha co je to zase za trolling? Ta knihovna byla součástí nějaké verze DirectX SDK, ne součástí DirectX Runtime. MS ji po letech označil jako deprecated. Samozřejmě ji můžete dále používat, ale pokud chcete pokračovat ve vývoji, je doporučeno přejít na nové API. Dost mě baví, jaké z toho děláte závěry.

Úplně stejně to vypadá, když máte například napsanou aplikaci pro GTK+ 2.x. Můžete ho používat dál, ale pokud chcete pokračovat ve vývoji, je potřeba přejít na GTK+ 3.x, a u toho pár věcí změnit.

Kompatibilita! Kompatibilita! Kompatibilita!

Developers! Developers! Developers!

:D

« Odpověď #278 kdy: 19. 08. 2015, 11:31:36 »
Právě jsem zaslehl útržek telefonického hovoru (kdosi se venku s kýmsi radil o problémech s notebookem):

"... tak jsem zavolal na Lenovo na technickou podporu a ti mi řekli, že mi rozhodně nedoporučují intalovat ty nové windousy 10, protože to je takový divný systém, zadarmo ..."

;)

Kolemjdoucí

« Odpověď #279 kdy: 19. 08. 2015, 11:31:49 »
Co je to za noveho strasaka ten Putin. Abych vedel koho nebo ceho se bat ...

Unknown

« Odpověď #280 kdy: 19. 08. 2015, 11:47:41 »

Kdyz ctete z clanku jen titulky, pak se nedivte ze tomu Vase informovanost odpovida...

Kolemjdoucí

« Odpověď #281 kdy: 19. 08. 2015, 12:23:24 »

Kdyz ctete z clanku jen titulky, pak se nedivte ze tomu Vase informovanost odpovida...

To stejne jde rict i o Vas ...

Homer

« Odpověď #282 kdy: 19. 08. 2015, 12:25:23 »
http://aeronet.cz/news/analyza-windows-10-ve-svem-principu-jde-o-pouhy-terminal-na-sber-informaci-o-uzivateli-jeho-prstech-ocich-a-hlasu/

Duveryhodnost zdroje = 0 az -100

http://www.respekt.cz/z-noveho-cisla/putinuv-hlas-v-cesku

To vsak neznamena, ze to neni pravda  ... V pripade "straseni" bych cekal odkaz na variantu ... ale nevidim odkaz na variantu jako RedStar OS, abych mohl byt monitorovan druhou stranou :-).

Lael.Ophir

« Odpověď #283 kdy: 19. 08. 2015, 12:55:01 »
http://aeronet.cz/news/analyza-windows-10-ve-svem-principu-jde-o-pouhy-terminal-na-sber-informaci-o-uzivateli-jeho-prstech-ocich-a-hlasu/

Jak tu padlo, Aeronet je web šířící ruskou propagandu, pravidelně bez zdrojů, bez podpisů autorů, sídlí na neexistující adrese... K vlastním Win10 doporučuji samozřejmě článek na rootu :). Článek obsahuje pěkný link na dasm.cz ("šel bych cestou ručního nastavení").
http://www.root.cz/clanky/postrehy-z-bezpecnosti-soukromi-nebo-pohodli-to-je-oc-tu-bezi/

Ramtech

« Odpověď #284 kdy: 19. 08. 2015, 13:39:53 »

Jak tu padlo, Aeronet je web šířící ruskou propagandu, pravidelně bez zdrojů, bez podpisů autorů, sídlí na neexistující adrese... K vlastním Win10 doporučuji samozřejmě článek na rootu :). Článek obsahuje pěkný link na dasm.cz ("šel bych cestou ručního nastavení").
http://www.root.cz/clanky/postrehy-z-bezpecnosti-soukromi-nebo-pohodli-to-je-oc-tu-bezi/
Citace
Znehodnocování mé analýzy bláboly o „pro-ruském původu našeho serveru“ mně opravdu nezajímá. Účelem článku bylo seznámit odbornou veřejnost (analytiky přes síťovou bezpečnost ve firmách) o chování nových Windows 10 a v tomto ohledu můj článek úkol splnil, protože jsem již dostal informace o tom, že některé velké firmy a organizace od deploymentu nových Windows 10 do svého firemního ekosystému upustily. Přičemž je naprosto jasné, že Windows 10 nejsou ze svého principu vůbec vhodný OS pro firmy. Microsoft chce zjevně opustit korporátní sféru operačních systémů a přenechat ji buď Mac OS anebo alternativním linuxovým desktopům, protože jinak by nepoložil na stůl Windows 10, které nejsou kompatibilní s bezpečnostními vnitropodnikovými předpisy podle ISO ani z 20%. Předchozí Windows 8 na tom už také nebyly slavně, ale to, co přinesly Windows 10, to je za hranicí akceptovatelnosti.