...Donedavna vsetko fungovalo.. zhruba fungovalo kym som neprisiel ja.
...No po mojom minulotyzdnovom riadeni(hlavne uprava kabelaze, zmazanie vsetkeho mozneho, tristo tlaciarni ktore neexistuju). Sa objavil problem. ...
to vse vysvetluje, ne? 
Ano uznavam mal by si pravdu. Ak by v switchi nebola slucka a ak by dva UTP/FTP kable vykazovali "opotrebenie" natolko ze sa jednotlive pary rozchadzali po podlahe. A problem sa objavil asi po 4dnoch.
...Pritom pingy lietaju bez "vypadkov" no packetloss som zaznamenal. Ibaze malicky co moze sposobovat aj to kopnutie do kabla...
ja ti nevim flacku, ale ja tady kopu do kablu a zadne pakety se mi neztraceji... pokud dotek na kabelu zpusobi paket loss, pak kabel neni vporadku...
Toto bola moja prvotna domnienka, ked sa v kanclu motali este styria ludia. Ale v piatok a sobotu som tam bol sam a dokazalo sa to prejavit takmer bez toho aby som dychal

A tiez som skusal kopat do kabelaze, skakat po podlahe, brnkat do switchu, mixovat nim, kabelazov

a nic
...Osobne si myslim ze keby ta aplikacia bola spravena normalne formou klient-server tak by sa toto nedialo....
klient server aplikace neresi vse, to je hodne naivni predstava...
Ak ta aplikacia dokaze "zdochnut" na jednomilisekundovom vypadku asi to nieje uplne idealny stav. Keby Vyhodila hlasku "ok" a ideme dalej.. lenze ono sa to zosype treba ju vypnut a znova spustit. Vravim na "klientoch" su len odkazy na spustace "\\PC1\C\APLIKACIA\aplikacia.exe" a databazu to pouziva firebird.
Co bych zkusil ja:
1. pokud jsi pozoroval potize s kabelazi, vem si meraci pristroj a promer vsechny kabely
2. pokud mas s*ackove switche nebo huby, muze treba prehrivanim dochazet k vypadkum, zkus se podivat
3. pokud neco funguje, zasadne do toho nesahej....
4. az budes mit jistotu s fyzickou siti, podivej se jak je nastavene tcp/ip/dns na jednotlivych strojich (zapisuj si to a pak to porovnavej)
5. pokud pouzivas nejaky s*ackovy eset, podivej se na kazdem stroji na jeho konfiguraci a omez ruzne heuristicke analyzy na sitovych zarizenich, skenovani velikych souboru,...
6. podivej se na nastaveni usinani disku, sitovych karet na pocitaci kde je sdilen ten sw
zacal bych asi timhle, pak bych videl co a jak dal...
1. Dobry napad, ale prijde mi ciastocne zbytocne. Hovorim len na zaklade toho ze jednotlivke kabely som skusal na inych pocitacoch a bez jedineho vypadku.
2. To je mozne, switch je novy nejaky tplink ale je to cisty soho switch. No neprejavilo by sa to aj na inych vetvach, pc, kabelazi. Ja aj ked porty poprehadzujem tak sa to stane na tom pocitaci:D
3. Uuuh ak by som do toho nesahal este par dni tak tento urad by to mohol zabalit a ludom zarobit na maler. Nic tam nebolo zalohovane za 10rokov. Si nevies predstavit tie pocitace ake aplikacie a bordel tam bol. Cize v tomto pripade nesuhlasim. Ano nesahat do toho co funguje sa odporuca casto. Ale pravidlo by som z toho nerobil

4.Hint je to fajn, ale neviem co by som mal este hladat viac menej som vyhodil celu sietovku a nahodil ju znova. Skusim vypnut autonegotation ak to driver dovoli. A to nerobia pocitace s windowsXP ale len ten s windows 8 to je uz iste. Aj ked su pocitace s XP vypnute a odpojene. Jediny kabel co vedie z osmicky do switchu a od switchu na router a predsa ten router raz za urcitu dobu nepingne.
5. este je pouzivany na tych XPeckach, ale ten je nastaveny aby neusekaval tieto spojenia ani po dlhej dobe- to uz ma developer tej aplikacie upozornoval. Ale aj ked vypnem vsade eset aj firewally-to nema vobec vyznam na tych XP to je vtej osmine. A na nej nieje ziaden eset. Aj v podstate nic tam povodne nebolo len ten windowsovy, avast tiez nic nezmenil.
6. to som tiez nastavoval, resp co som nasiel, odpajanie diskov, obrazovky ja neviem kadeco. "maximalny vykon" ...
Nic, skusim este raz vyhadzat drivery, pozriet novsi bios,reinstalovat windows8 z DVD media. Ziadne recovery. Iba netusim ako je to s aktivaciou a licenciou pri 8ckach, Na bedne som nenasiel ziadnu nalepku, okrem HP.