Levný tablet s možností instalace Linuxu

Majkee

Re:Levný tablet s možností instalace Linuxu
« Odpověď #15 kdy: 14. 05. 2015, 06:43:17 »
Co znamená drahý displej? První odkaz v Googlu mi dal 7" TFT včetně control boardu za 40usd. To mi spolu s cenou raspi přijde jako stále v limitu, který jsi zmínil...

« Odpověď #16 kdy: 14. 05. 2015, 10:06:35 »
aakash se v cesku asi neda koupit (nebo jsem spatne hledal). Pokud si ho objednam ze zahranici, dam minimalne 10USD za dopravu a a urcite budu muset jeste zaplatit DPH.

Jak je to s pripojenim LCD k Maline? Musim mit vzdy radic? Malina prece ma nejaky konektor na pripojeni displeje.
Protoze samotny displej bez radice maji na ebay do 400Kc.
Je moze pouzit displej za stareho notebooku a koupit jenom radic?

Pokud si koupim tento radic za 140Kc, da se k nemu pripojit 15,6" displej ze stareho notebooku? Nebo jde s nim pouzit tento cinsky 7" displej za 380Kc?
"Kdo v zájmu bezpečí obětuje část své svobody, v konečném důsledku přijde o svobodu i svou bezpečnost."

« Odpověď #17 kdy: 14. 05. 2015, 10:15:58 »
Radic v minulem prispevku umi jen VGA. Verze s HDMI uz stoji 560Kc :-(

Slo by pouzit LVDS-VGA radic za 140Kc s HDMI-VGA prevodnikem za 90Kc?
HDMI-VGA prevodniky by meli fungovat, neni to jen upraveny kabel.
"Kdo v zájmu bezpečí obětuje část své svobody, v konečném důsledku přijde o svobodu i svou bezpečnost."

nobody

« Odpověď #18 kdy: 14. 05. 2015, 10:56:14 »
a co te odrazuje od vyzkouseni toho GOCLEVER 800 za ~2000Kc ? pripadne i te menepravdepodobne 700 ?

mhepp

« Odpověď #19 kdy: 14. 05. 2015, 11:05:30 »
A co takhle pouzit BananaPi misto RPi, ktere ma udajne funkcni LVDS? To bys mohl vzit teoreticky jakykoliv display z ntb.

« Odpověď #20 kdy: 14. 05. 2015, 14:12:06 »
a co te odrazuje od vyzkouseni toho GOCLEVER 800 za ~2000Kc ? pripadne i te menepravdepodobne 700 ?
Protoze u tabletu nemam porad jisototu, ze to bude fungovat. A na 99% budou problemy. Pro Malinu jsou hotove obrazy linuxu ke stazeni.

A co takhle pouzit BananaPi misto RPi, ktere ma udajne funkcni LVDS? To bys mohl vzit teoreticky jakykoliv display z ntb.
Takze Malina ma LVDS rozbite? Opravdu na Bannana Pi funguji notebookove displeje? To by mi hodne pomohlo.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 14. 05. 2015, 16:47:00 »
Takze Malina ma LVDS rozbite? Opravdu na Bannana Pi funguji notebookove displeje? To by mi hodne pomohlo.
[/quote]

To by mne take zajimalo. Nema kazdy display z notebooku ten kabel jiny? Vali se mi tu display z ThinkPadu. Z toho a z bananu by sel udelat slusny stroj.

« Odpověď #22 kdy: 14. 05. 2015, 20:08:29 »
Je to sice nepravdepodobne, ale zkousel nekdo tento cinsky 7" LCD s Banana Pi bez radice? Primo propojit kabel od displeje do banana pi.

and

« Odpověď #23 kdy: 14. 05. 2015, 21:55:37 »
Proc k Maline nedas analog display? V cine se za $25 s postovnym vali....

« Odpověď #24 kdy: 14. 05. 2015, 22:04:18 »
Proc k Maline nedas analog display? V cine se za $25 s postovnym vali....
Muzes sem hodit nejaky odkaz? A jak je ten displej velky?

« Odpověď #26 kdy: 14. 05. 2015, 22:18:00 »
Diky za tip, vypada zajimave.
Sice je skoda toho ramecku, ale mozna je to i dobre.

Jaka je priblizne kvalita obrazu pres s-video cinch? V porovnani treba s vga/hdmi.

and

« Odpověď #27 kdy: 14. 05. 2015, 22:26:37 »
Jsi nikdy nebyl u babicky na televizi???  :o jako zhruba SD vysilani televize....

« Odpověď #28 kdy: 14. 05. 2015, 23:56:27 »
Jsi nikdy nebyl u babicky na televizi???  :o jako zhruba SD vysilani televize....
Poprve asi pred 15 lety jsem propojoval televizi (CRT) s pc (s-video cinch). Takze predstavu trochu mam. Ale bylo to davno a na CRT.
Naposledy jsem zkousel pred par lety 1280x1024 pres s-video cinch z historicke nvidia grafiky do nove lcd fullhd tv a nic extra to nebylo.
Jenze tady jde o 7" s 800x480 - a to by mohlo vypadat celkem dobre.

nobody

« Odpověď #29 kdy: 15. 05. 2015, 09:18:55 »
pokud mas zkusenost s kabelem s-video <-> cinch tak nejde o s-video obraz, ale pouze o compozitni...
s-video by to jeste slo, ale compozitni je o dost horsi, rozdil mezi tim bude asi i vetsi nez rozdil mezi s-video a vga
kazdopadne s compozite bude rozmazane pismo porad, je jedno jestli na 50" nebo na 7"...

pokud to nechces na prehravani video, nebo zobrazovani foto, asi bych do toho nesel a radeji par stovek pridal,
leda ze texty z cidel pocitas ze budou mit 1cm na vejsku :)

http://www.diffen.com/difference/Composite_Video_vs_S-video
https://www.youtube.com/watch?v=xd_2pep5q6Y