Hardware pro digitalizaci analogového videa

Mike Fly

Re:Hardware pro digitalizaci analogového videa
« Odpověď #45 kdy: 12. 05. 2015, 14:59:59 »
Zrovna jsem chtěl napsat, že už tu chybí jenom nějaká iOvce, která do své iPopelnice za 100k připojí do iDementníhoNestandartníhoZáhadnýhoPortu nějakou iKrabici za dalších 100k, která funguje jako iRedukce na všechny existující NEi porty na světě a bude tvrdit, že to prostě funguje... a dokonce to má takovej iBoost, že to zvládne VHSko libovolné délky grabnout cca do minuty, což je teda strašný, protože je to ztráta času, protože jeho iKávovar mu udělá iKafe za 8 vteřin, tudíž mu zbývá ještě 52 vteřin strašné iNudy.

Už před pár příspěvky mi bylo trochu líto autora původního dotazu, co jsme mu to tu provedli, ale dobrá...

Nejrychlejší a nejfunkčnější řešení je vykašlat se na Linux, Windows i nahnilý ovoce, půjčit si od nějakýho známýho DVD rekordér a prostě si ty VHSka nahrát.

Nicméně, jestli to chce zkusit na Linuxu, ať to zkusí. Má dobrou šanci, že to "prostě půjde" a kdyby náhodou ne, třeba to rozchodí s drobnýma problémama a posunete ho to o kousek dál. Proto jsem začal používat Gentoo Linux... instalace je pro amatéra peklo, je potřeba občas i vědět, co člověk dělá a ne jen tupě opisovat návod, ale odměnou je poznání. Teď mám systém, kterej po složitým počátečním ladění "prostě funguje", neřeším nějaký šílený aktualizace na nový verze, prostě jednou za měsíc pustím update, ono si to několik minut až hodin něco v terminálu dělá a pak už to zase "prostě jenom funguje". Já jsem z toho chytřejší, spokojenej se systémem přesně dle mých přání a potřeb a nebýt toho, že jsem tak hodnej, že bych to chtěl dopřát i iOvcím a MSotrokům, tak bych se tady o tom vůbec nemusel bavit a mohl jsem se jenom smát u komentářů :D

A jinak, samozřejmě iOvce ho má největšího.... sice s nakouslou špičkou, ale pořád největšího, následuje ho Windowsák, ten ho má taky dost velkýho, jenom mu nefunguje a pak jsme tu mi Linuxáci, máme je menší, ale hezký, nepoškozený a funkční :D

Mirek

« Odpověď #46 kdy: 12. 05. 2015, 15:00:11 »
no a tedy kdo ho ma vetsiho - uzivatel windows nebo uzivatel linuxu? ::)

Myslíš beďara na čele? Tipnul bych si, ale psát to sem nebudu...

LKM

« Odpověď #47 kdy: 12. 05. 2015, 15:09:00 »
Tak tahleta poměřování jsou nám co jsme přešli na Mac už jenom k smíchu 8)

V kategorii konzumní elektrospotřebič není na nějaké poměřování pomyšlení, máte pravdu.

OMG

« Odpověď #48 kdy: 12. 05. 2015, 15:10:12 »

To jo, ale mysi se najezdite az hruza.
proc? ja treba mam i klavesnici a klavesove zkratky... linux to taky umi, ne?  ;)

Mike Fly

« Odpověď #49 kdy: 12. 05. 2015, 15:14:43 »

V kategorii konzumní elektrospotřebič není na nějaké poměřování pomyšlení, máte pravdu.
ba právě naopak... v tomto ohledu je jistá iDíra na trhu, kterou je potřeba zaplnit iPtákoměrkou. Už jsme jich pár viděl, ale nebyly "i", takže by se to mělo zkopírovat, předesignovat, musí to mít wifinu, modrej zub a nějakej speciální iNesmysl, aby to mohlo okamžitě odesílat měření někam na net. Hodí se na to cenovka $2999, ve storu se k tomu dá apka zdarma a kdo bude chtít, může si i připlatit za pro verzi, která umí navíc výsledky násobit uživatelsky definovanou konstantou :)

« Odpověď #50 kdy: 12. 05. 2015, 15:58:19 »

Myš? Ani ne, já ostatně myš už tak dva roky vůbec nepoužívám...  8)

LKM

« Odpověď #51 kdy: 12. 05. 2015, 16:17:26 »

Jistě, konzumní elektronika se dá používat i jako fotorámeček.

« Odpověď #52 kdy: 12. 05. 2015, 17:00:35 »

Jistě, konzumní elektronika se dá používat i jako fotorámeček.

To nepochybně.

No není to sranda? Jedni tu v diskusi horlí pro pokrok a vynalézání, revoluce; a druzí, když je někdo postaví před něco opravdu nového (a fungujícího) tak jenom naříkají jaké to byly před lety klávesnice, pani, to už se dneska nevidí, a ty myši!

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #53 kdy: 12. 05. 2015, 17:15:08 »

Tak jestli misto mysi pouzivate touchpad, tak dejte pozor. Tuhle psali, ze si jeden jabkar prosoupal prs az na kost a museli mu transplantovat kus kuze z palce od nohy. A dalsi zase po touchpadu jezdil tak rychle, ze se mu vznitil a on si popalil prst.

MH7400

« Odpověď #54 kdy: 12. 05. 2015, 17:21:23 »
Pokud tazatele nebo někoho jiného ještě zajímá původní téma, zde jsou dva postřehy:

1) momentálně je v tuzemsku dostupné zařízení EasyCAP, které skutečně a bez problémů v Linuxu funguje, vše je popsáno zde:
http://easycap.blogspot.co.at/p/command-line-tv.html

2) přiložená aplikace (k EasyCAP) pro Windows je něco hrozného - nejen že se to seká, ale ještě ke všemu to svévolně mění nastavení během zachytávání videa.

Takže mohu doporučit EasyCAP + Linux.

JardaA

« Odpověď #55 kdy: 12. 05. 2015, 17:34:55 »
Tak jestli misto mysi pouzivate touchpad, tak dejte pozor. Tuhle psali, ze si jeden jabkar prosoupal prs az na kost a museli mu

Prošoupat si penis až na kost, to by se (tedy zamlada) snad stát mohlo. Ale prs? A u chlapa?

LKM

« Odpověď #56 kdy: 12. 05. 2015, 18:00:51 »
když je někdo postaví před něco opravdu nového (a fungujícího)

To souhlasí, touchpad je nová a fungující náhrada trackpointu.

i

U nás se vždy platilo více za muziku,než za fyziku,
« Odpověď #57 kdy: 12. 05. 2015, 18:04:24 »
Jak říkal klasik:

U nás se vždy platilo více za muziku,než za fyziku, a proto tady není žádný Einstein.

aneb:

Týýývole to je matroš

Na místo toho aby jste psali o skutečných technických zkušenostech s konkrétním HW na linuxu, o jaderných modulech, usb profilu, nebo třeba user-mode progeamu který třeba ten driver zastoupí, tak se tu hádate o to zda je lepší kočka nebo pes.

Největší slabostí demokracie je, že slovo má opravdu každý.

Mike Fly

« Odpověď #58 kdy: 12. 05. 2015, 21:48:36 »
Pokud tazatele nebo někoho jiného ještě zajímá původní téma, zde jsou dva postřehy:

1) momentálně je v tuzemsku dostupné zařízení EasyCAP, které skutečně a bez problémů v Linuxu funguje, vše je popsáno zde:
http://easycap.blogspot.co.at/p/command-line-tv.html

2) přiložená aplikace (k EasyCAP) pro Windows je něco hrozného - nejen že se to seká, ale ještě ke všemu to svévolně mění nastavení během zachytávání videa.

Takže mohu doporučit EasyCAP + Linux.

Na to uz jsem posilal odkaz driv, problem je v tom, ze EasyCap neni konkretni HW, ale mala krabicka, ktera muze obsahovat asi 4 odlisny HW, z nichz nektery v Linuxu jedou bez problemu, nektery s problemama a nektery vubec. Holt sikmooci kamaradi, jedno pouzdro s jednim napisem na ruzny HW :(