Tedy můžeš si poměřovat čuráka Windowsáky to stejně nezajímá, hardware jim funguje hned po rozbalení z krabice a kvalita aplikací odpovídá průměrným požadavkům.
Přesně to je ono
Jinak, HW funguje po rozbalení z krabice komukoliv, pokud nemá smůlu na vadný kus, otázkou je, jestli jsou k dispozici další nástroje pro jeho používání. Ber to jako dílenský stůl. Koupím stůl Linux, pevný, kvalitní a strohý. Musím si ho sám natřít, dám si na něho jakej svěrák budu chtít, postavím si na něho jakou vrtačku budu chtít, ale musím si to udělat sám. Ale udělám si to tak, aby mi to vyhovovalo. Koupím stůl MS, má jednu nohu kratší, křivej povrch (s krásným lakem), rozpadá se už z výroby, má nesmyslný tvar, který mi zabere půl dílny, ale stejně se na něj nic nevejde, protože už na něm z výroby mám svěrák, ale tak blbě, že se nedá použít, mám na něm namontovanou vrtačku, ale blbej typ, na blbým místě a ještě do něj musím kupovat speciální vrtáky, který sice nic nevydrží, za to jsou 3x dražší. Svěrák nebo vračku nemusím používat, můžu použít jiný, ale buď původní neodmontuju vůbec, nebo po nich zůstanou strašný díry. Co si dokoupím zase namontuju špatně, protože na správným místě kde bych to chtěl je nálepka, která se za žádných okolností nesmí poškodit (nikdo neví, co by se stalo, kdyby se poškodila, ale nikdo to zkoušet nebude, protože to tak MS prostě řekl). A aby toho nebylo málo, ještě mi licence na použití stolu nařizuje, že musí být namontovanej jenom v rohu a pevným nářadím ke zdi, abych to fakt nemohl použít a když nebude dílna vymalovaná na fialovo s růžovýma srdíčkama, stůl se mi prostě jednou za čas nevysvětlitelně převrátí a ještě mi pro jistotu spadne na další vybavení, který rozbije. Navíc má stůl krásnou přihrádku, která se dá zamykat, ale je k tomu jeden klíč, kterej se nedá zkopírovat a nemůžu ho nikomu půjčit. A to všechno mám jenom proto, že si ho nemusím sám montovat, že byl zabalenej v pěkné krabici, přivezlo mi ho pěkný auto a na faktuře (která je mimochodem obsahově špatně) je krásný logo dokonalé firmy, kterou miluju, protože mi stráááášně usnadnila život.
A to se fakt vyplatí...
PS: prosím prosím, někdo mi tu napiště, že je Linux úplně naprd, protože na něm nejede GTA V