http://en.wikipedia.org/wiki/Efficiency
K zatloukani hrebiku taky nepouzivas opensource vytisknute kladivo z PLA... Ano, muzes si napsat ovladace pro nejaky specificky HW a treba udelat patch pro nejaky opensource videoeditor, ale proc by jsi to delal, kdyz tady jsou existujici prostredky? Abys usetril 2k?
1. až začnou prodávat kladiva, ke kterým mi budou podstrkávat věci, které vůbec nechci, jednou za čas se bezdůvodně rozpadnou a budou mi i při nejlepším možném zacházení ohýbat hřebíky, začnu přemýšlet klidně nad OSS kladivem
2. pro mě jsou čas peníze a trávit hodiny rozcházením něčeho v Linuxu není způsob, jak ušetřit 2k, ale baví mě to, můžu potom windowsákům ukazovat, jak to vypadá, když něco opravdu funguje (každý, kdo někdy provozoval nějakou TV kartu ve windowsech musí vědět, že ovladače a aplikace k tomu dodávaný jsou katastrofa - ještě jsem snad něviděl nic opravdu použitelnýho)
3. kdyby měl každý tvůj přístup, vývoj by se asi zastavil v době kamenné a když teda nebudu zacházet úplně do extrémů, proč se dělají nový verze OS a SW, když ty starý fungujou? Proč je nový HW? Proč tady ztácím čas? prostě PROTO! Někdo má vizi, kterou chce uskutečnit. Pro někoho je to postavit dům podle sebe, zařídit si ho, udělat si zahrádku, někoho baví montovat si do PC blikající větráčky, někdo utrácí nehorázný peníze za vodní chlazení i když stejně do měsíce vyjde novej CPU, GK, nebo něco a může mít stejný výkon za nižší peníze a bez práce...
4. nechodím spát k sousedce do postele jenom proto, že mě v té mé zrovna něco tlačí, prostě si ji ustelu k obrazu svému i když je to časově náročnější, než vlézt do cizí ustlané (můžeš namítat, že sousedku musím napřed sbalit, abych k ní mohl, ale stejně tak musím napřed nainstalovat windows, abych ho mohl použít, což v některých případech může být větší problém, než sbalit sousedku)