Hardware pro digitalizaci analogového videa

luski

Re:Hardware pro digitalizaci analogového videa
« Odpověď #15 kdy: 11. 05. 2015, 11:34:33 »
Jasne, pisem mail.

Dzavy

« Odpověď #16 kdy: 11. 05. 2015, 11:55:20 »
Chapu, ze me tady asi zase vsichni ukamenujou, ale cas(=penize) stravenej zkoumanim chipu, testovanim open source driveru, vracenim nevyhovujicich produktu, rozcilovanim se na vyrobce, aj. mi prijde neumernej tomu, na co to shanis - jednorazova digitalizace starych videi.

Jestli se vi, ze ve Win/Mac/... to funguje dobre, tak si nekde sezenu/pujcim prislusnej komp, grabnu to a nasledny zpracovani si muzu pak delat jak chci na cem chci...

nobody

« Odpověď #17 kdy: 11. 05. 2015, 12:26:35 »
jak vis ze jde o jednorazove ? jak vis ze cas tomu venovanej by nepovazoval za cas uceni ? jses si jistej ze na rozchozeni ve windows by nenadaval ? a vubec:
https://www.youtube.com/watch?v=IrvkabQKeRc

i

« Odpověď #18 kdy: 11. 05. 2015, 13:20:47 »
Chapu, ze me tady asi zase vsichni ukamenujou, ale cas(=penize) .....  jednorazova digitalizace starych videi.
... Jestli se vi, ze ve Win/Mac/... to funguje dobre, tak si nekde sezenu/pujcim prislusnej komp, grabnu to a nasledny zpracovani si muzu pak delat jak chci na cem chci...

1. je to jednorá akce ale jedná se asi o 24 kazet :-)
2. Zásadní rozdíl je v tom, že placené produkty poskytují především pocit že umíš s počítačem, což se skutečnými schopnostmi uživatele nemá nic společného. Majoritní kupní síla chce především aby se nemusela nic učit, výrobce chce především prachy, a vše je těmto cílům uzpůsobeno. Žádný výrobce ti nedá žádnou záruku na hromadně prodávaný SW. Skutečnost je taková že nikdy nemůžeš ani tušit co se v tom počítači skutečně děje. Už jen to že některé návody na instalaci čehokoliv, doporučují před instalací vypnout antivirovou ochranu, je směšné :-) a neštěstí je to že kupujícím to směšné nepřipadá a nadále to kupují.

Dnes se ti každý snaží vecpat do počítače spoustu SW, který shání spoustu informací o kterých netušíš, jenom že ani tyto trojské koně nejsou doladěny a dělají bůh ví co. Nejde mi o to utajení, pokud se slušně zeptají tak jim o mých zájmech řeknu sám, ale o zbytečné cykly CPU a GB na disku, které jsou úplně k ničemu. Ano, čas jsou peníze, proto používám OSS, protože tam mám v každý okamžik daleko vyšší míru jistoty že tuším co ten SW dělá.

Dyť se jen podívej co je mobilních aplikací které fungují jen online a klidně by tedy mohly být webovými aplikacemi pro webové prohlížeče. Tady ale jde o to se ti do toho HW na.rat.

Až se běžný platící zákazník a uživatel, naučí klást tyto otázky a bude trvat na jejich zodpovězení, tak snad to bude lepší. Zatím můžeš jen opakovat superlativy které ti zpívali když tě lapali :-)

RDa

• 2 661
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 11. 05. 2015, 13:48:49 »
Jeste bude docela problem pak s prehravacem aby ti nevypadavali snimky... mas video s TBC?

m

« Odpověď #20 kdy: 11. 05. 2015, 14:11:00 »
Ano, čas jsou peníze, proto používám OSS, protože tam mám v každý okamžik daleko vyšší míru jistoty že tuším co ten SW dělá.

Tušení nemá žádný vliv na čas nebo peníze. Tušení má vliv pouze na tvou xenofobii z closed source.
Kdyby ti šlo o čas a peníze, grabování by již bylo v plném proudu standardně na Win a neztrácel bys pro pouhých 24 kazet čas s experimentováním s grabování na Linuxu.

Mirek

« Odpověď #21 kdy: 11. 05. 2015, 14:17:33 »
Na to je jednoduchá rada - sežeň si druhé PC s Windows a TV "kartu" na USB. Drivery a grabovací SW nainstaluj a PC odpoj od Internetu. Vše nagrabuj, data si přenes do svého PC a Windows přeinstaluj.

Podle mne na takovéto jednorázové akce paranoiků naprosto vyhovující a často ideální řešení.

Mike Fly

« Odpověď #22 kdy: 11. 05. 2015, 14:54:29 »
Proč vymýšlet křesadlo, zapalovač, sirky, když můžu počkat, až někam uhodí blesk a zapálí strom? Proč vymýšlet nůž, když mám pazourek? Proč vymýšlet počítač, když mám tužku a papír a můžu si napsat a vypočítat co potřebuju? Proč vymýšlet internet, když mám známé a můžu si koupit noviny? Proč používat Linux, když existuje Wirdous? Naštěstí jsou lidi, kteří to tak neberou a občas z některých z nich vypadne něco, co obyčejnýho spokojenýho uživatele pazourku nikdy nenapadne. PROTO! A mimochodem... není náhodou root.cz sajtna o Linuxu? Tak proč tu někomu radit, aby používal Wirdous? :P

« Odpověď #23 kdy: 11. 05. 2015, 15:48:40 »
Na jednorázovou digitalizaci bych to prostě odnesl do specializované firmy a nechal to na nich. Tolik moje poznámka k tématu.

Jinak si myslím že Open Source ti dává hodně falešné tušení že víš co se v počítači děje, a falešný pocit kontroly.

Obecně je to stejně jako s jakýmkoli nástrojem, běžní lidé nechtějí "ovládat počítač" ale dělat v nějakém programu svoji práci. Čím méně ji počítač stojí v cestě a čím méně je třeba aby "tušili" jak to celé někde vevnitř funguje, tím líp.

PS: Pokud si s tím chceš hrát, tak pochopitelně nic proti. Ale pak chceš mnohem víc než digitalizovat svých 24 pásek.

OMG

« Odpověď #24 kdy: 11. 05. 2015, 16:29:28 »
Proč vymýšlet křesadlo, zapalovač, sirky, když můžu počkat, až někam uhodí blesk a zapálí strom? Proč vymýšlet nůž, když mám pazourek? Proč vymýšlet počítač, když mám tužku a papír a můžu si napsat a vypočítat co potřebuju? Proč vymýšlet internet, když mám známé a můžu si koupit noviny? Proč používat Linux, když existuje Wirdous? Naštěstí jsou lidi, kteří to tak neberou a občas z některých z nich vypadne něco, co obyčejnýho spokojenýho uživatele pazourku nikdy nenapadne. PROTO! A mimochodem... není náhodou root.cz sajtna o Linuxu? Tak proč tu někomu radit, aby používal Wirdous? :P
http://en.wikipedia.org/wiki/Efficiency
K zatloukani hrebiku taky nepouzivas opensource vytisknute kladivo z PLA... Ano, muzes si napsat ovladace pro nejaky specificky HW a treba udelat patch pro nejaky opensource videoeditor, ale proc by jsi to delal, kdyz tady jsou existujici prostredky? Abys usetril 2k?

Mirek

« Odpověď #25 kdy: 11. 05. 2015, 21:24:13 »
Tak proč tu někomu radit, aby používal Wirdous? :P

Třeba proto že je to v tomto případě jednorázové akce výhodnější...

nobody

« Odpověď #26 kdy: 11. 05. 2015, 23:27:19 »
jste na Linux foru, nejste v sekci Windows, ale v sekci HW a otazka byla jaky HW s Linuxem... jste snad tedy nesvepravni kdo odpovidate "pouzij k tomu Windows" ? nekdo se vas ptal na efektivitu ? budete tomu venovat snad svuj cas ?
ani neresim to ze ve Windows problemu muze mit klidne i vic, nez kdyz to pripoji k Linuxu a out-of-box bude grabovani funkcni pres v4l...

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 11. 05. 2015, 23:42:52 »
Jeste bude docela problem pak s prehravacem aby ti nevypadavali snimky... mas video s TBC?

Doufam, ze ne. Hlave pak ne multirezistentni.

Piroš

« Odpověď #28 kdy: 12. 05. 2015, 07:59:02 »
+1  :)

Mike Fly

« Odpověď #29 kdy: 12. 05. 2015, 08:21:55 »
http://en.wikipedia.org/wiki/Efficiency
K zatloukani hrebiku taky nepouzivas opensource vytisknute kladivo z PLA... Ano, muzes si napsat ovladace pro nejaky specificky HW a treba udelat patch pro nejaky opensource videoeditor, ale proc by jsi to delal, kdyz tady jsou existujici prostredky? Abys usetril 2k?

1. až začnou prodávat kladiva, ke kterým mi budou podstrkávat věci, které vůbec nechci, jednou za čas se bezdůvodně rozpadnou a budou mi i při nejlepším možném zacházení ohýbat hřebíky, začnu přemýšlet klidně nad OSS kladivem
2. pro mě jsou čas peníze a trávit hodiny rozcházením něčeho v Linuxu není způsob, jak ušetřit 2k, ale baví mě to, můžu potom windowsákům ukazovat, jak to vypadá, když něco opravdu funguje (každý, kdo někdy provozoval nějakou TV kartu ve windowsech musí vědět, že ovladače a aplikace k tomu dodávaný jsou katastrofa - ještě jsem snad něviděl nic opravdu použitelnýho)
3. kdyby měl každý tvůj přístup, vývoj by se asi zastavil v době kamenné a když teda nebudu zacházet úplně do extrémů, proč se dělají nový verze OS a SW, když ty starý fungujou? Proč je nový HW? Proč tady ztácím čas? prostě PROTO! Někdo má vizi, kterou chce uskutečnit. Pro někoho je to postavit dům podle sebe, zařídit si ho, udělat si zahrádku, někoho baví montovat si do PC blikající větráčky, někdo utrácí nehorázný peníze za vodní chlazení i když stejně do měsíce vyjde novej CPU, GK, nebo něco a může mít stejný výkon za nižší peníze a bez práce...
4. nechodím spát k sousedce do postele jenom proto, že mě v té mé zrovna něco tlačí, prostě si ji ustelu k obrazu svému i když je to časově náročnější, než vlézt do cizí ustlané (můžeš namítat, že sousedku musím napřed sbalit, abych k ní mohl, ale stejně tak musím napřed nainstalovat windows, abych ho mohl použít, což v některých případech může být větší problém, než sbalit sousedku) :P