Jaké časopisy odebíráte?

Kolemjdoucí

Re:Jaké časopisy odebíráte?
« Odpověď #15 kdy: 13. 04. 2015, 01:16:01 »
Papírové časopisy pro IT jsou dávno zrušené, z pochopitelných důvodů.
Ke konci minulého století existoval slušný Chip, dokonce týdeník Computerworld, dávaly se do toho CD s tehdy zajímavým odkazem, ale to už pasé.

Časopisy všeobecně už se dneska kupují jenom kvůli pěkným fotkám, třeba National Geographic.

« Odpověď #16 kdy: 13. 04. 2015, 09:18:33 »
Ono záležíjak se na to člověk kouká a kdo se na to kouká.

V základu se dá říct, že co je v časopisu je i na internetu. Ale běžné it weby se specializují na nejčtenější témata. V časopise je pro každého něco. Osobně bych za běžný it časopis stovku nedal a raději si ho půjčím (přečtu) v knihovně. Compiter úplně k ničemu, v Chipu občas článek je a hry nehraji. Ale nedávno jsem viděl několik výtisků  IT Systems a z toho jsem si něco odnesl ... .

Niekto Niekde

« Odpověď #17 kdy: 13. 04. 2015, 10:07:48 »
Wired

T. Ruhlik

« Odpověď #18 kdy: 13. 04. 2015, 10:27:02 »
Linux Format, linux Journal, XB1

technomaniak

« Odpověď #19 kdy: 13. 04. 2015, 10:31:33 »
Žádné

asdsa

« Odpověď #20 kdy: 13. 04. 2015, 10:49:38 »
Ctyrlistek. Vzdycky jsem chtel byt Myspulin. Pak teda byla kratka era kdy jsem chtel byt Donatelo, ale zase jsem se vratil ke Ctyrlistku.

ondro

« Odpověď #21 kdy: 13. 04. 2015, 10:53:34 »
Klasicke casopisy nestoja za nic. PCRevue a PC space boli niekedy dobre. Uz davno ale nestoja za nic. Ak je tam jeden dobry clanok, tak je to vela. Zmenili sa podmienky na trhu ale oni sa im neprisposobili. To iste plati aj pre ceske casopisy.
Velmi klesa uroven  redaktorov.
Citat dookola testy graf. kariet a procesorov uz malokoho bavi.  Su tak zle napisane, ze clovek sa tam nic nedozvie, pricom aj tam by sa to dalo urobit lepsim/citatelnejsim ale to chcelo viacej casu na recenzie a aj redaktorov, ktory toho viacej "vedia". Recenzie notebookov to iste. Zaplavia ta zbytocnymi cislami/testami ale relevantne(prakticke) veci nevyskusaju/nepopisu. Dnes je viacej ako predtym podstatna prakticka stranka danej veci a nie nejake cisla,ktore sa aj tak prilis medzi sebou nelisia.

Potom su tu viac odborne casopisy ako Infoware a IT Systems ale tie zase trpia inymi neduhmi. Tie su zase plne propagacnych clankov o technologiach,, trendoch,.., ktorym ale casto chyba objektivita. Su to take casopisy na vymyvanie mozgov IT manazerov, ktory sa ale nevyznaju v IT(hlavne v Infoware).

Ostava ti internet, kde je tiez problem najst kvalitne clany/informacie. Dnes musis vediet filtrovat a overovat si kvalitu ponukanych informacii. Informacii je kvantum ale kvalita sa v nich straca. To ale plati nielen pre IT.

Boo

« Odpověď #22 kdy: 13. 04. 2015, 10:59:10 »
Z papirovych za neco stoji snad jen Superapple a Level, to protoze se daji cist od zacatku po konec. V ostatnich jsou zajimave tak 2-3 clanky a proto staci sledovat elektronicke verze. Kvalita clanku na webu je obecne horsi nez u casaku, s vyjimkou how-to a specifikovanych veci. Jsou vsak i vyjimky takovy osnews.com nebo anandtech.com ci arstechnica.com smele konkuruji.

lukyl

« Odpověď #23 kdy: 13. 04. 2015, 11:08:41 »
ten IT systems som pozeral. stoji teda za nieco? je asi lepsi ako pc revue, ci?

« Odpověď #24 kdy: 13. 04. 2015, 11:14:59 »
Ctyrlistek. Vzdycky jsem chtel byt Myspulin. Pak teda byla kratka era kdy jsem chtel byt Donatelo, ale zase jsem se vratil ke Ctyrlistku.

Hmmmm, Fifinka ....

Michal Kovačič

« Odpověď #25 kdy: 13. 04. 2015, 11:23:03 »
Svého času jsem četl Dr. Dobs a NT Insider. Ten druhý mi stále chodí elektronicky - rád si jej čtu, ale mnoha "detailům" už moc nerozumím...  :(

« Odpověď #26 kdy: 13. 04. 2015, 11:46:49 »
Niekedy som pravidelne kupoval A-Radio, v skole sme mali Chip, Pc world. Teraz uz nekupujem nic, bud je to plne reklamy, alebo sa tam pise stale o tom istom (ono, v dnesnej dobe sa tak trocha vyvoj zastavil).

ondro

« Odpověď #27 kdy: 13. 04. 2015, 14:06:49 »
ten IT systems som pozeral. stoji teda za nieco? je asi lepsi ako pc revue, ci?

Zalezi,co hladas. IT systems je uplne iny casopis ako PC revue.
V IT systems sa preberaju trendy, predstavuju urcite technologie, pripadove studie a podobne. Je tam par stran, kde sa predstavuje novy HW a je cast venujuca sa open source (cast clankov sa prebera z linuxexpress.cz).
Je to casopis skor pre IT manazerov a podobne pozicie. IT systems  a Infoware je dobry tak na poznanie co budu dodavatelia tlacit svojim zakaznikom. Z coho budu robit trendy a "must have" veci a technologie.

PC revue je casopis pre BFU a beznych uzivatelov PC.

Osobne by som si neobjednal ani jeden casopis. Dnes to nema cenu. Radsej si najdi to, co ta zaujima, na internete.

« Odpověď #28 kdy: 13. 04. 2015, 14:30:36 »
Jen že rozdíl je, že v časopisech platíš za názor lidí kteří by měli být odborníci a to by mělo zaručovat úroven článků. Články ti předávaji know-how a částečně ti ukazují směr kterým se můžeš vydat a získáváš rozhled.

Když otevřeš google a řekneš si "tak co bude asi příští rok v kurzu a co by zajímalo zákazníky" tak hledáním utratíš věky a narazíš na spoustu téměř diletantských článků od pochybných lidí co vědi leda houby. Co si budem povídat, na českém webu neni dobrý server který by sahal po kolena časopisům.

Rukola

« Odpověď #29 kdy: 13. 04. 2015, 14:44:01 »
Odborníci v časopisech? Ha, ha. To jsi asi tak 20 let zpět. Teď jsou tam leda odborníci na PR články. Píše se zásadně o tom co chtějí zadavatelé reklamy.