Jaké časopisy odebíráte?

j

Re:Jaké časopisy odebíráte?
« Odpověď #30 kdy: 13. 04. 2015, 14:49:26 »
Jen že rozdíl je, že v časopisech platíš za názor lidí kteří by měli být odborníci a to by mělo zaručovat úroven článků. ...

meli by a melo by ... hmmm ...

Kdysi davno sem kupoval pravidelne Chip, Obcas amaro, Excalibur, Score, Level ... Dneska? jen kdyz vemu ty gamesnicky tak cist si recenzi na "uzasnou" gamesku, ktera prinasi "revoluci" ... 11/10 , aby pak clovek zjistil, ze ta revoluce === dostane prealfa verzi, kterou pude mozna za mesic nainstalovat, a za 3 spustit ...

Navic to z 90% pisou decka, co vubec netusej, ze na ne jeste nestihli ani zadelat, a uz takovy veci davno byly bezny. To pochopitelne plati pro vsechny "odborny" casaky. Tuhle sem si nekde v perexu pocet, ze nekdo prisel s uzasnou veci, ze uzivateli staci jen zobrazovadlo a klavesnice, zbytek ze pobezi na serveru ...

« Odpověď #31 kdy: 13. 04. 2015, 15:07:36 »
Ctyrlistek. Vzdycky jsem chtel byt Myspulin. Pak teda byla kratka era kdy jsem chtel byt Donatelo, ale zase jsem se vratil ke Ctyrlistku.

Hmmmm, Fifinka ....

Díky četbě čtyřlístku v dětství se i ze mě stal úchyl zaměřený na psy.
Kéž by úřady byly bývaly zakázaly zvířecí komixy a naopak povolily (lidský) sex v televizi před 22h - byl bych asi normální.
Filip Jirsák: "Úplně stejně se ale jedná o podvod, když uživatel zamlčí provozovateli webu, že blokuje reklamu."

T. Ruhlik

« Odpověď #32 kdy: 13. 04. 2015, 15:28:51 »
Jeětě jsem zapomněl na „Živel”.

Cajova_Houba_2

« Odpověď #33 kdy: 13. 04. 2015, 15:59:56 »
Jen že rozdíl je, že v časopisech platíš za názor lidí kteří by měli být odborníci a to by mělo zaručovat úroven článků. ...

meli by a melo by ... hmmm ...

Kdysi davno sem kupoval pravidelne Chip, Obcas amaro, Excalibur, Score, Level ... Dneska? jen kdyz vemu ty gamesnicky tak cist si recenzi na "uzasnou" gamesku, ktera prinasi "revoluci" ... 11/10 , aby pak clovek zjistil, ze ta revoluce === dostane prealfa verzi, kterou pude mozna za mesic nainstalovat, a za 3 spustit ...

Navic to z 90% pisou decka, co vubec netusej, ze na ne jeste nestihli ani zadelat, a uz takovy veci davno byly bezny. To pochopitelne plati pro vsechny "odborny" casaky. Tuhle sem si nekde v perexu pocet, ze nekdo prisel s uzasnou veci, ze uzivateli staci jen zobrazovadlo a klavesnice, zbytek ze pobezi na serveru ...

Třeba někdo za chvíli vymyslí OS, kterej pujde ovládat jenom přes konzoli. Dokážete si to vůbec někdo představit?

« Odpověď #34 kdy: 13. 04. 2015, 16:12:35 »
Len zobrazovadlo a klavesnica? to mi je novinka, pred 15-timi rokmi sme to mali v skole, ak si dobre pamatam, tak to bezalo na cytrix-e.

To je ten problem, vela "redaktorov" su mladi, ktori nezazili eru 286, 386... 3dfx, voodoo.. len su predsvedceni, ze ak dokazu poskladat pocitac tak su it odbornici, a ak rozbehaju stranku s wordpress, alebo joomla, tak su programatori.
Ja som mal najradsej PC world, vela veci tak islo dost do detailov, a v kazdom cisle boli zverejnene tipy pre windows, ktore dost zasahovali do systemu. Ziadne klikni a zrychli sa ti pocitac o 100%.

« Odpověď #35 kdy: 13. 04. 2015, 16:25:42 »
To je ten problem, vela "redaktorov" su mladi, ktori nezazili eru 286, 386... 3dfx, voodoo ...
To je hloupost. Já bych ti mohl říct, že problém je, že nezažils dobu 8bit. A starší člověk ti řekne že problém je že jsi nezažil dobu sálových počítačů které cvakaly několik hodin avpak vypadlo jedno číslo.

AlYoSHA

« Odpověď #36 kdy: 13. 04. 2015, 17:20:01 »
Hmm na skole to bolo Slniecko, Vcielka, Kamarat.  Ked som mal prvy pocitac C64 tak som odoberal "Pocitac Aktivne" z ktoreho som sa ucil assembler.  Potom uz nic.  Dneska co ma zaujima najdem na nete.  Trochu ale poskulujem po predplatnom na Vesmir.

j

« Odpověď #37 kdy: 13. 04. 2015, 17:25:49 »
To je ten problem, vela "redaktorov" su mladi, ktori nezazili eru 286, 386... 3dfx, voodoo ...
To je hloupost. Já bych ti mohl říct, že problém je, že nezažils dobu 8bit. A starší člověk ti řekne že problém je že jsi nezažil dobu sálových počítačů které cvakaly několik hodin avpak vypadlo jedno číslo.

To neni hloupost, to je realita, oni to nejen nezazili, oni o tom nemaji ani paru. A pak se staci podivat na to, jak kazdorocne vychazi znova totez, a titiz autori to kazdorocne oslavuji jako uber vec. Kdysi kdyz neco vyslo, tak to vzdycky bylo NECO, aby se o tom vubec nekde psalo. Dneska ti vyjde 158 verze COD, ktera je presne stejna jako ta prvni, spis asi tak o 3 rady dmentnejsi a oni to oslavujou jako uzasnej pokrok. Nebo uzasna vec, Oculus ... ubernovinka ... no jasne, nema to sice reseny audio, nema to resenou zpetnou vazbu ... jo aha, ono se to (vcetne audia a zpetny vazby) predvadelo nekdy na Invexu 97' ... a staly se na to fronty pres cely Acko.

j

« Odpověď #38 kdy: 13. 04. 2015, 17:27:52 »
Edit: Tak ten 97 byl podle vseho uz 93 ... ;D

vlado

« Odpověď #39 kdy: 13. 04. 2015, 17:52:47 »
Vie mi niekto vysvetliť, prečo už nevychádzajú kvalitné IT knihy z vydavateľstiev ako ComputerPress alebo Grada? Napríklad o softvérovo definovanom sieťovaní. To sa ComputerPressu oplatí vydať knihu "Jak udělat z vaší kočky internetovou celebritu"? To táto kniha bude mať viac čitateľov než by mala tá o SDN?

ghost

« Odpověď #40 kdy: 13. 04. 2015, 18:26:22 »
Vie mi niekto vysvetliť, prečo už nevychádzajú kvalitné IT knihy z vydavateľstiev ako ComputerPress alebo Grada? Napríklad o softvérovo definovanom sieťovaní. To sa ComputerPressu oplatí vydať knihu "Jak udělat z vaší kočky internetovou celebritu"? To táto kniha bude mať viac čitateľov než by mala tá o SDN?
Psal jsem lidem z cpressu a nabidl jim spolupraci na tvorbe knihy, oni maji zajem o knihy pro BFU, protoze tech je hodne. Uz dobrych 6-7 let knihy od grady nebo cpressu nectu, daleko lepsi kvalita je dostupna na amazonu.

technomaniak

« Odpověď #41 kdy: 13. 04. 2015, 18:32:18 »
Nikoliv 93 ale 95. Byl jsem tam. Hrál jsem na tom tehdy Dooma 1 nebo 2, už si přesně nepamatuji.

Tomáš Roll

« Odpověď #42 kdy: 13. 04. 2015, 20:46:26 »

Protože Computer Press patří Albatrosu. Protože se to pro náš malý trh nevyplatí. Protože přeložené knížky vycházejí s 3 letým zpožděním a tou dobou ji už všichni mají koupenou nebo staženou v originále.
Pokud umíš polsky, běž na helion.pl , ti ještě vydávají.

čtenář

« Odpověď #43 kdy: 13. 04. 2015, 20:56:54 »

Vycházejí pořád, jen jsi asi moc omezený. Naopoak se divím, že pro dnešní pologramotné lidi v IT ještě něco dělají. Většina IT lidí neumí ani číst, ale hlavně že má všechno stažené v počítači.

j

« Odpověď #44 kdy: 13. 04. 2015, 21:36:39 »
Nikoliv 93 ale 95. Byl jsem tam. Hrál jsem na tom tehdy Dooma 1 nebo 2, už si přesně nepamatuji.

Ale ne ... v roce 93 na tom zadny doom nebezel, byla to pomerne velka prilba na hlavu, s poradne tlustym kablem, k tomu byla rukavice, s kablem snad jeste tlustcim, a videl si tam svoji ruku (v podobe kvadriku coby clanku prstu) a moh si capnout jiny kvadriky/krychlicky/kulicky do ruky a hejbat snima, pricemz si v ruce cejtil, ze to drzis, a ze je to hranady/kulaty ...

A nebezelo to pokud mi skleroza slouzi vubec na PC, ale na nejakym tom indigu.