Vytvoření vlastního tabletu

nub

Vytvoření vlastního tabletu
« kdy: 05. 04. 2015, 19:05:52 »
Jsem myslel, že když si koupím nějaký SoC, tak že už je na nějaké malé desce, ale ono to je jen takový čtvereček s těma pinama a musel bych si koupit nějakou vývojovou desku. Jenže ty desky jsou takový velký. Takže když bych chtěl něco uzoučkýho, třeba jako telefon nebo tablet, tak to se musí koupit ten chip a pak se ta deska musí nechat navrhnout a udělat za šílený peníze? Nebo dá se někde sehnat deska už s tím chipem, ke které můžu připojit třeba touch screen a celkově to bude takových rozměru, jako třeba ipad?
« Poslední změna: 05. 04. 2015, 22:00:10 od Petr Krčmář »

k

Re:Vytvoření vlastního tabletu.
« Odpověď #2 kdy: 05. 04. 2015, 19:14:38 »
A co koupit ten tablet a udělat mu vlastní krabičku?

nobody

« Odpověď #3 kdy: 05. 04. 2015, 20:09:01 »
a co koupit ten tablet a nalepit na nej vlastni samolepku ?

32UC3A0512

« Odpověď #4 kdy: 05. 04. 2015, 20:29:17 »
Jsem myslel, že když si koupím nějaký SoC, tak že už je na nějaké malé desce, ale ono to je jen takový čtvereček s těma pinama a musel bych si koupit nějakou vývojovou desku.

Tos' nevěděl?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 05. 04. 2015, 20:53:36 »
Mam mohutne podezreni, ze jste z tech, kteri by se nemeli pokouset o stavbu vlastniho tabletu.

Lol Phirae

« Odpověď #6 kdy: 05. 04. 2015, 20:54:54 »
A co koupit ten tablet a udělat mu vlastní krabičku?

k

« Odpověď #7 kdy: 05. 04. 2015, 21:01:54 »
Jestli je to myšleno vážně, proč nekoupit Raspberry, konektory sundat a mám krásnou malou desku. V čem je problém ?

Radovan.

« Odpověď #8 kdy: 05. 04. 2015, 21:02:08 »
Když k Raspberry Pi připlácneš z jedné strany dotykový displej a z druhé baterku, tak máš tablet hotový: http://www.stastnystatek.cz/zkusenosti-s-minipocitacem-raspberry-pi/skoleni/zkusenosti-s-minipocitacem-raspberry-pi

Akorát ti nesmí vadit že se pak tvarem blíží krychli :-D

Trident

Re:Vytvoření vlastního tabletu
« Odpověď #9 kdy: 06. 04. 2015, 01:35:11 »
Jaky to ma vyssi smysl udelat si vlastni tablet? Otevrenost? Because we can? Nejaka ajtacka obsese? Uz jen cas straveny uvazovanim te v momente pokud mas slusnejsi praci vyjde nastejno jak porizeni tabletu od cinanu.
Tez jsem nepochopil co za prevratne znalosti to prinese.

Jenda

« Odpověď #10 kdy: 06. 04. 2015, 07:10:48 »
Jaky to ma vyssi smysl udelat si vlastni tablet? Otevrenost? Because we can? Nejaka ajtacka obsese? Uz jen cas straveny uvazovanim te v momente pokud mas slusnejsi praci vyjde nastejno jak porizeni tabletu od cinanu.
V tabletech se nevyznám, ale když jsem sháněl smartphone, kde by šel používat normální Linux (tj. žádný Android a žádný zablobovaný baseband), tak to moc nešlo.

« Odpověď #11 kdy: 06. 04. 2015, 08:14:26 »
Jaky to ma vyssi smysl udelat si vlastni tablet?
To je mládí ... nedávno tu byl jeden co chtěl vyrábět z vadných li baterií do notebooku trakční baterii do motokáry ... každej byl malé dítě.

co_to

« Odpověď #12 kdy: 06. 04. 2015, 10:45:33 »
Ubuntu touch, Maemo, Meego, vše je špatné a nepoužitelné? Co ti na nich nevyhovovalo?

V tabletech se nevyznám, ale když jsem sháněl smartphone, kde by šel používat normální Linux (tj. žádný Android a žádný zablobovaný baseband), tak to moc nešlo.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 06. 04. 2015, 11:01:49 »
Tak Maemo se uz blbe shani, Ubuntu Touch se jeste blbe shani a MeeGo bylo ukonceno.

« Odpověď #14 kdy: 06. 04. 2015, 11:02:56 »
Ubuntu touch, Maemo, Meego, vše je špatné a nepoužitelné? Co ti na nich nevyhovovalo?

Ukaz mi jediny tablet na urovni doby, kde mohu bez problemu pouzivat jeden z tehle systemu. (bez problemu = zadna zbesila instalace, funguje veskery HW, slusna vydrz na baterku, na urovni doby = Atom|Snapdragon|A15|A17|A57 + alespon FullHD)