Ok, je tam flash pro GUI (garáž) - což je logická volba, protože to není nic kritického pro hru a dá se to napsat v čemkoliv funkčním.
z těch 350MB v adresáři flash je 241MB v podadresáři video :-)
Flash na minimapu a HUD - to by si měli raději přepsat do C++, tak komplexní to není :-)
Modování multiplayerové hry - to by přece měli vyvinout maximální snahu, aby to buď nešlo, nebo aby měli všichni stejné podmínky! Začínám ztrácet iluze :-) Vidět na minimapě, kam je nepřítel otočen - to je určitě nefér a v boji zneužitelné :-( Stejně tak jako nakreslené zásahové zóny :-(
Pořád jsem ale přesvědčen, že jádro hry a engine bude normální C++ - tj. od chvíle, kdy se začne bojovat do odchodu do garáže, s výjimkou těch 2D záležitostí.
Ehm, oni naopak minimapu do flashe predelavali. Puvodne flashova nebyla, a mimo jine prave po tyhle predelavne vzroztla zatez CPU o dobrych 30%. A ses opravdu naivni, ta hra BYLA puvodne vyvijena jako FLASHOVA hricka.
Co se tyce modifikaci, to je jedna z mala veci ke ktere se tvurci stavi presne tak, jak to ma vypadat - tedy cokoli je mozne, je zaroven zcela vporadku. Ale ve hre neudelas nic jako wallhack, protoze narozdil od smejdu od EA, proste nemas data => nemas co zobrazit. Coz sebou samo nese jiny potize, ale je to jedinej spravnej pristup.
Na druhou stranu, wg jsou naprosto neschopni vyvojari, lepsi tym by udelal hru 10000x kvalitnejsi. Prikladem budiz jejich cachrovani s loginama, kdy nejdriv servery rozdelujou, pak je zase slucujou, pak vyrabej uzasnej "multicluster", kde kdyz chces hrat s kamosem, tak mas smulu ... protoze neco tak trivialniho, jako ze mas nejakej loginserver (a ani ten nemusi byt jeden) a pak mas proste hromadu hernich serveru, na kteri distribuujes jednotlivy bitky (v principu klidne kazdou na samostatny, ale to asi netreba) je nenepadne, a to, ze by pro system spottingu vyuzili GPU (co asi jinyho umi rychle a ve velkym makat s vektorama) je pro ne na urovni vyroby lode Enterprise.
... FPS je max 23 , reálně kolem 18 při hře v pohybu ... hra prostě normálně jede ... ale normálně zahraješ.
Aha, asi mame ruzne vnimani toho, co je normalni, ale 18FPS u WOT stav "zcela nehratelne". Netvrdim ze se s tim neda hrat neco pomalsiho, nejaky to MMO a pod, ale WOT rozhodne ne. Teda ... pokud delas na mape cannon fodder, tak to jo, to se pak da.
znam par takovych, kterym proste nevadi kdyz maji 30fps
hmm, na konzolich co vim je 30fps standard (natvrdo uzamcene) a kolik lidi na nich presto hraje. jestli to neni spis tim, ze mate statisticky velmi nevypovidajici okruh znamych.
casto se udava 30fps (nekdy dokonce i 24) prave jako mez hratelnosti. ale abych byl uprimny, tak jsem zazil jen malo her, ktere mi jely 30+ (na nejmensi detaily) i presto ze jsem splnoval (casto i nekolikanasobne prevysoval) minimalni pozadavky. z poslednich viniku mohu zminit treba Nosgoth - blizim se dvojnasobku vykonu predepsaneho hrou jako minimalni a stejne jsou caste poklesy fps z beznych 20-15 na nehratelnych 5 a mene... (vsimneme si, ze i "bezne" fps je hodne nizko.)
Ono by chtelo o tom neco tusit. 25FPS je na libovolny hrani naprosto vpohode. Pokud je to rock stable a pokud ... !!! HW ve skutecnosti zvladne zpracovat mnohem vic !!!!
Jako zobrazovaci frekvence je to totiz naprosto dostatecny, ale problem je v tom, ze jaksi je treba dostatecne rychle menit zobrazovanou scenu, protoze pokud hrac nevidi, tak jaksi nemuze reagovat. A to je problem nizkych FPS, protoze bezny HW zpracuje presne tolik obrazku kolik jich zobrazi.
Vem si, ze mas latenci 100ms + dalsich 50ms ti prida pri 20FPS tvoje grafarna a rekneme dalsich 50ms jeste trva dalsi zpracovani toho, co se prave stalo. Takze ve skutecnosti mas latenci 200ms. Hrac ktery ma rekneme 60FPS ma latenci nekde kolem 130ms. Tzn ma 70ms navic na to, aby te picnul. A to casto bohate staci.