V jaké verzi Visual Studia vyvíjíte komerčně?

Kit

Re:V jaké verzi Visual Studia vyvíjíte komerčně?
« Odpověď #45 kdy: 02. 05. 2015, 13:29:43 »
80 znaků má tu výhodu, že se mi vejdou 3 zdrojáky vedle sebe a ještě mi zbude extra pruh. Pokud to nepůsobí problémy, preferuji 80 znaků.

Má to výhodu i v tom, že když takový zdroják s limitem do 80 někde uveřejním, tak mě lidi nemají za kreténa, který si ten zdroják neumí naformátovat. Horizontální scrollování na webu nesnáším. Pro knihu je nutné ty řádky zkrátit ještě víc, takže používám soft-limit 65 znaků.

Na věci nic nemění fakt, že v editoru se mi na řádek vejde 115 znaků. Takže skoro dva zdrojáky vedle sebe, ale stejně je mám raději nad sebou.

asinemámocradost

« Odpověď #46 kdy: 02. 05. 2015, 13:53:06 »
Obvykle stačí vyházet gettery a settery. Anemická doména se pak nekoná. Hlavně je nutné udržet všechny atributy jako privátní a mít co nejtenčí rozhraní s okolím.

A co na to říká Spring? :D

Nic. Je mu to jedno.

Takže je s tím v pohodě a funguje bez problémů?

Kolemjdoucí

« Odpověď #47 kdy: 02. 05. 2015, 13:59:08 »
80 znaků má tu výhodu, že se mi vejdou 3 zdrojáky vedle sebe a ještě mi zbude extra pruh.

Kdo potřebuje vidět více dokumentů najednou, opatří si více monitorů nebo jeden větší, není to důvod reinkarnovat historické technické limity 80. Jedna z výhod vývoje IT je, že průměrný programátor si může dovolit slušný monitor(y).

Má to výhodu i v tom, že když takový zdroják s limitem do 80 někde uveřejním, tak mě lidi nemají za kreténa,

Komu se to nelíbí, prožene si to příslušným formátovacím nástrojem.

Kit

« Odpověď #48 kdy: 02. 05. 2015, 14:01:04 »
A co na to říká Spring? :D

Nic. Je mu to jedno.

Takže je s tím v pohodě a funguje bez problémů?

Zřejmě ano. Nepoužívám ho.

Kit

« Odpověď #49 kdy: 02. 05. 2015, 14:05:10 »
Má to výhodu i v tom, že když takový zdroják s limitem do 80 někde uveřejním, tak mě lidi nemají za kreténa,

Komu se to nelíbí, prožene si to příslušným formátovacím nástrojem.

Takové ignoranty, kteří nedodržují formátovací zvyklosti, mají spolupracovníci asi hodně rádi :)

Doufám, že máš aspoň správně nastavené filtry při odesílání do repozitářů.

Kolemjdoucí

« Odpověď #50 kdy: 02. 05. 2015, 14:29:14 »
Takové ignoranty, kteří nedodržují formátovací zvyklosti, mají spolupracovníci asi hodně rádi :)

80 znaků je historický relikt nikoliv současná formátovací zvyklost. Spolupracovníci nemají problém, současné běžné IDE zobrazí +-120 znaků najednou.

Kit

« Odpověď #51 kdy: 02. 05. 2015, 14:36:27 »
80 znaků je historický relikt nikoliv současná formátovací zvyklost. Spolupracovníci nemají problém, současné běžné IDE zobrazí +-120 znaků najednou.

Máš nějaký speciální důvod, proč dělat řádky delší než 80 znaků? Podle mne je to zcela zbytečné, nic tím neušetříš. Pouze znečitelníš program, protože oko se při čtení dlouhého řádku na něm neudrží a zbytečně přeskakuje na sousední řádky. Pokud udržíš řádky krátké, oči nemusí vykonávat při čtení vodorovný pohyb a neunaví se tak brzy.

Proč myslíš, že se novinové články píší do sloupků? Aby se to lépe četlo.

Kolemjdoucí

« Odpověď #52 kdy: 02. 05. 2015, 14:54:53 »
Hodí se to zvláště na parametry funkcí/metod a podmínky a zvyšuje to pravděpodobnost, že je funkce/metoda zobrazena celá najednou. Neustálé šoupání nahoru/dolu vyrušuje mnohem víc, než se podívat doprava, nemusím doufám zdůrazňovat že 80 znaků zvyšuje počet řádek.

Pro tvůj klidný spánek tě můžu ubezpečit, že když je toho moc, tak řádek rozdělím klidně načtyřikrát. Souvislost programování s novinami je asi nulová.

d8b

« Odpověď #53 kdy: 02. 05. 2015, 15:13:03 »
80 znaků má tu výhodu, že se mi vejdou 3 zdrojáky vedle sebe a ještě mi zbude extra pruh.

Kdo potřebuje vidět více dokumentů najednou, opatří si více monitorů nebo jeden větší, není to důvod reinkarnovat historické technické limity 80. Jedna z výhod vývoje IT je, že průměrný programátor si může dovolit slušný monitor(y).
Víc monitorů nepomůže, protože bych musel otáčet hlavou... to už vyjde nastejno jako přepínání mezi soubory. A 22"-24" FullHD monitor už je na hranici toho co dokážu najednou vnímat a s vyšším DPI bych stejně musel zvětšit písmo abych to pořádně viděl, takže to taky na moc nebude. Chápu, že s některými jazyky (jako např. java) to může být problém, ale i v takových případech by ~100 znaků mělo stačit. A odmítat něco jenom protože "je to nemoderní" je hloupé. Alespoň si najděte nejakej pořádnej důvod.

d8b

« Odpověď #54 kdy: 02. 05. 2015, 15:17:28 »
Neustálé šoupání nahoru/dolu vyrušuje mnohem víc, než se podívat doprava, nemusím doufám zdůrazňovat že 80 znaků zvyšuje počet řádek.
A neustálé přepínání mezi soubory vyrušuje ještě víc.

Kit

« Odpověď #55 kdy: 02. 05. 2015, 15:21:31 »
Hodí se to zvláště na parametry funkcí/metod a podmínky a zvyšuje to pravděpodobnost, že je funkce/metoda zobrazena celá najednou. Neustálé šoupání nahoru/dolu vyrušuje mnohem víc, než se podívat doprava, nemusím doufám zdůrazňovat že 80 znaků zvyšuje počet řádek.

Funkce/metoda se mi vždy zobrazí celá najednou i když mám krátké řádky. Šoupat nahoru/dolů nemusím, i když se mi na monitor vejde jen 30 řádek.

Omezení na 80 znaků počet řádek nijak nezvyšuje, ale dle mých zkušeností naopak snižuje.

Kolemjdoucí

« Odpověď #56 kdy: 02. 05. 2015, 15:35:02 »
Víc monitorů nepomůže, protože bych musel otáčet hlavou...

Víc monitorů, nebo jeden větší 27" a víc, je ve vývoji standard. Pokud Vám to nevyhovuje je to čistě Vás problém, dál se o tom bavit nemá smysl.

Funkce/metoda se mi vždy zobrazí celá najednou i když mám krátké řádky. Šoupat nahoru/dolů nemusím, i když se mi na monitor vejde jen 30 řádek.

Jestli se všechny tvoje funkce/metody vejdou na 30 řádek, tak diskuze s tebou na toto téma nemá smysl.

Kit

« Odpověď #57 kdy: 02. 05. 2015, 15:45:11 »

Jestli se všechny tvoje funkce/metody vejdou na 30 řádek, tak diskuze s tebou na toto téma nemá smysl.

Všechny metody a funkce se mi vejdou do doporučovaných 20 řádek. Diskuze s tebou skutečně nemá smysl.

d8b

« Odpověď #58 kdy: 02. 05. 2015, 15:47:16 »
Víc monitorů nepomůže, protože bych musel otáčet hlavou...

Víc monitorů, nebo jeden větší 27" a víc, je ve vývoji standard. Pokud Vám to nevyhovuje je to čistě Vás problém, dál se o tom bavit nemá smysl.
Odvolávat se na "standard" by vám šlo... teď jenom přidat nějaký skutečný argument, proč je šířka 80 znaků špatně.

Vím že VS s tím může mít problém, ale pořádné editory podmínky a cykly skládat většinou umí.

Kit

« Odpověď #59 kdy: 02. 05. 2015, 15:53:24 »
Vím že VS s tím může mít problém, ale pořádné editory podmínky a cykly skládat většinou umí.

Vim sice folding umí, ale nezvykl jsem si na to. Potřebuji vidět tu metodu celou naráz a rozbalování/sbalování by mi odvádělo pozornost. Metody se mi však na obrazovku vejdou, tento problém jde tedy mimo mne.