Panove, panove, panove...
nedavno tu byla podobna debata. Jeden tu tvrdil, ze vim nebo podobny je uplne dostacujivi i na velke projekty. Jeho velky projekt mel snad 4000 souboru. Tak sem se tenkrat mrkl na jeden muj maly projekt a ten mel souboru 40 000. Takze bych vam vrele doporucil, abyste krom svych machrovsky sebejistych tvrzeni o tom, ze vim nebo vs jsou jedine pouzitelne, uvadeli take to, k cemu to pouzivate.
Ve vimu sem napasal ledacos a pouzivam ho temer denne a je to opravdu fajn editor i bez ruznych specialnich pluginu, ale na praci na projektech o tisicovkach az stovkach tisic souboru, je ide temer nutna vec. Eclipse je chciply, chybovy, netbeans mi nikdy nesedlo, naopak vs mi prislo prekvapive fajn. I kdyz i ono ma chyby, ale ma mrte veci v zakladu, ktere treba do vimu musi doplnovat, coz se mi nechce. Navic potrebuju treba designer gui, rozumne vychytavky debugeru, debugovani mezi projekty v ruznych jazycich a solutionech. To, ze lidstvo preslo z textu na gui, melo svuj duvod, tak se mi prosim opravdu nesnazte namluvit, ze prehlednost a ovladatelnost pri solutionu o 50 projektech a 100 000 souborech ma vim vyssi, nez graficke ide.
Zkusensti mam s vs 2005, 2008, 2010, 2012, 2013, z toho 10, 12, 13 mam nainstalovany soucasne na vsech pracovnich strojich. Stejne tak mam na vsech linuxovych strojich vim a pouzivam ho k malym projektum, na kterych temer zavisi lidske zivoty.