V jaké verzi Visual Studia vyvíjíte komerčně?

Kit

Re:V jaké verzi Visual Studia vyvíjíte komerčně?
« Odpověď #30 kdy: 01. 05. 2015, 22:45:11 »
Kita jsem pristihl, ze nevi jak propastny rozdil je mezi .NETem a MONO projektem. Od nej si prosim nenechte radit pokud nechcete blbe skoncit :)

Kdy? Máš nějaké divné informační zdroje.

Kromě toho se to vůbec netýká tématu, tak do mne nerýpej.

Nobody

« Odpověď #31 kdy: 01. 05. 2015, 23:12:16 »
Z toho je videt, jak komerce pozira sebe samu; misto aby programoval, resi licence. Chudacek. Vitezstvi open source je neodvratne.

tomasfuk

« Odpověď #32 kdy: 01. 05. 2015, 23:25:03 »
Stejně je divný, že u Visual Studia se někdo vůbec zabývá licencí, když tu Windowsáckou někdo furt jen zpochybňuje.  ;D

d8b

« Odpověď #33 kdy: 01. 05. 2015, 23:48:54 »
Tvoje neschopnost používat IDE. Až se tím jednou budeš živit, tak třeba zjistíš, že VIM není to nejlepší na programování.
Hmm... tak VS2010 ani neumí skládat if/while a pod.... zatímco ve vimu můžete snadno mít např. rename-refactoring, našeptávání... vim+tmux je velice solidní IDE pro neGUI věci. U C# může být mono problém, to je fakt.

Což ovšem neplatí pro někoho, kdo nemá náladu se ve vimu učit...

d8b

« Odpověď #34 kdy: 01. 05. 2015, 23:54:32 »
(mám samozřejmě na mysli C# ve VS2010, skládání pro C++ to má lepší, jestli se pamatuju dobře)

JmJ

• 326
    • Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 02. 05. 2015, 08:51:29 »
Panove, panove, panove...

nedavno tu byla podobna debata. Jeden tu tvrdil, ze vim nebo podobny je uplne dostacujivi i na velke projekty. Jeho velky projekt mel snad 4000 souboru. Tak sem se tenkrat mrkl na jeden muj maly projekt a ten mel souboru 40 000. Takze bych vam vrele doporucil, abyste krom svych machrovsky sebejistych tvrzeni o tom, ze vim nebo vs jsou jedine pouzitelne, uvadeli take to, k cemu to pouzivate.

Ve vimu sem napasal ledacos a pouzivam ho temer denne a je to opravdu fajn editor i bez ruznych specialnich pluginu, ale na praci na projektech o tisicovkach az stovkach tisic souboru, je ide temer nutna vec. Eclipse je chciply, chybovy, netbeans mi nikdy nesedlo, naopak vs mi prislo prekvapive fajn. I kdyz i ono ma chyby, ale ma mrte veci v zakladu, ktere treba do vimu musi doplnovat, coz se mi nechce. Navic potrebuju treba designer gui, rozumne vychytavky debugeru, debugovani mezi projekty v ruznych jazycich a solutionech. To, ze lidstvo preslo z textu na gui, melo svuj duvod, tak se mi prosim opravdu nesnazte namluvit, ze prehlednost a ovladatelnost pri solutionu o 50 projektech a 100 000 souborech ma vim vyssi, nez graficke ide.

Zkusensti mam s vs 2005, 2008, 2010, 2012, 2013, z toho 10, 12, 13 mam nainstalovany soucasne na vsech pracovnich strojich. Stejne tak mam na vsech linuxovych strojich vim a pouzivam ho k malym projektum, na kterych temer zavisi lidske zivoty.

Franta-No

« Odpověď #36 kdy: 02. 05. 2015, 11:12:14 »
..... Tak sem se tenkrat mrkl na jeden muj maly projekt a ten mel souboru 40 000.  vim vyssi, nez graficke ide.

ano, takove megalomanske debilni projekty existuji. Je to zavineno vetsinou neschopnym vedoucim projektu potazmo managementem. Lide, kteri v takovem projektu pracuji za to casto nemohou, nejak zivit se clovek musi.

Ze by to nekdo takovy ale musel vytrubovat na rootu mi prijde hloupe.

Kit

« Odpověď #37 kdy: 02. 05. 2015, 11:57:15 »
..... Tak sem se tenkrat mrkl na jeden muj maly projekt a ten mel souboru 40 000.  vim vyssi, nez graficke ide.

ano, takove megalomanske debilni projekty existuji. Je to zavineno vetsinou neschopnym vedoucim projektu potazmo managementem. Lide, kteri v takovem projektu pracuji za to casto nemohou, nejak zivit se clovek musi.

Ze by to nekdo takovy ale musel vytrubovat na rootu mi prijde hloupe.

Ono se to nezdá, ale pokud se vývojáři drží pravidla, že by třída neměla být delší než 65 řádek a řádky delší než 80 znaků, tak ty počty souborů naskakují docela rychle.

Na druhou stranu při změně jedné třídy není nutné refaktorovat půlku projektu, protože třídy jsou samostatné a pouze implementují nějaké rozhraní. Rozumný vývojář mění rozhraní jen výjimečně a postižené třídy se záhy ozvou nejen v IDE, ale i ve Vimu.

andy

« Odpověď #38 kdy: 02. 05. 2015, 12:26:41 »
65 radek to hlupe pravidlo, asi prinesene z DOSu? To je o nieco viac ako 1 strana. Hore mozno 12 riadkov importy a mas 1 stranu a to smrdi nejakym antipatternom (napr anemic domain, alebo functional decomposition - to ked napr stari Cckari robia vo vime a zle sa im v tom orientuje :) ).

Kit

« Odpověď #39 kdy: 02. 05. 2015, 12:36:04 »
65 radek to hlupe pravidlo, asi prinesene z DOSu? To je o nieco viac ako 1 strana. Hore mozno 12 riadkov importy a mas 1 stranu a to smrdi nejakym antipatternom (napr anemic domain, alebo functional decomposition - to ked napr stari Cckari robia vo vime a zle sa im v tom orientuje :) ).

K čemu 12 řádek importů? Proč tolik? Třída by přece měla dodržovat SRP.

Obvykle stačí vyházet gettery a settery. Anemická doména se pak nekoná. Hlavně je nutné udržet všechny atributy jako privátní a mít co nejtenčí rozhraní s okolím.

Functional decomposition snad nemyslíš vážně. To smrdí statikou...

d8b

« Odpověď #40 kdy: 02. 05. 2015, 12:44:18 »
Tak Linux s nějakými 15M LOC malý projekt není a nějak pochybuju, že byl napsaný ve VS. Např. sám Linus používá MicroEmacs...

Kolemjdoucí

« Odpověď #41 kdy: 02. 05. 2015, 12:50:20 »
třída neměla být delší než 65 řádek a řádky delší než 80 znaků

To jsi vyhrabal ze které žumpy ?
Třída je dlouhá tak jak je potřeba a limit 80 znaků na řádek se týká textového režimu VGA a jehličkových tiskáren. Sociální případy s notebookem 1366*768 nejsou relevantní.
Optimální maximální délka jednoho zdrojáku je 1000 až 3000 řádků, ale není to dogma.

asinemámocradost

« Odpověď #42 kdy: 02. 05. 2015, 13:09:02 »
Obvykle stačí vyházet gettery a settery. Anemická doména se pak nekoná. Hlavně je nutné udržet všechny atributy jako privátní a mít co nejtenčí rozhraní s okolím.

A co na to říká Spring? :D

Kit

« Odpověď #43 kdy: 02. 05. 2015, 13:17:33 »

A co na to říká Spring? :D

Nic. Je mu to jedno.

d8b

« Odpověď #44 kdy: 02. 05. 2015, 13:19:13 »
třída neměla být delší než 65 řádek a řádky delší než 80 znaků

To jsi vyhrabal ze které žumpy ?
Třída je dlouhá tak jak je potřeba a limit 80 znaků na řádek se týká textového režimu VGA a jehličkových tiskáren. Sociální případy s notebookem 1366*768 nejsou relevantní.
Optimální maximální délka jednoho zdrojáku je 1000 až 3000 řádků, ale není to dogma.

80 znaků má tu výhodu, že se mi vejdou 3 zdrojáky vedle sebe a ještě mi zbude extra pruh. Pokud to nepůsobí problémy, preferuji 80 znaků.