Přesně tuhle otázku už zde položilo asi tak dvě stě lidí před vámi, starší vlákna na toto téma se určitě dají dohledat. Výsledkem ale vždycky bylo, že zařízení, které by se dalo označit za "herní notebook" je samo o sobě na hraně oxymoronu a herní notebook za "lidovku" je ještě větší praštěnost. Je to skoro šest let zpátky, co jsem si podobně nepraktické zařízení pořídil. Stálo mě 35 000, nevešlo se rozumně do žádné tašky, vážilo zhruba stejně jako Miditowerový desktop a výdrž na baterku byla pod zátěží tak půl hodiny. Zkoušel jsem ho bechmarkovat proti tehdy cca rok starému hernímu desktopu za ~ 23 000 a desktop samozřejmě zvítězil - i když ne o moc (oproti notebooku měl menší L2 cache a o generaci starší GPU). Za pořizovací cenu notebooku jsem dostal zařízení, co se nedalo pořádně přenášet a mělo herní výkon jako desktop, který bych tehdá pořídil zhruba o deset tisíc levněji.
Pokud jste skálopevně rozhodnut, že chcete svoje peníze utratit tímto způsobem, najděte si benchmarky grafických karet, které se v noteboocích vaší cenové kategorie vyskytují a podle toho se rozhodněte. V tomhle cenovém rozpětí bude samozřejmě fest platit "něco za něco", pokud byste se musel rozhodnout, asi bych vzal model se slabším procesorem a výkonnější grafikou než obráceně.