Notebook na hry do 20 000 Kč

Hysmrlich

Notebook na hry do 20 000 Kč
« kdy: 18. 03. 2015, 22:50:48 »
Ahoj, prosim o radu jaky ntb si poridit. Nebudu s nim nikde moc jezdit, ale stolni pc nevyuziji. Jde mi hlavne o to, aby zvladal na slusne urovni hry typu Dragon Age Inquizition, Zaklinac,   Fallout 3, mozna Sims 4... Moc prosim o vysvetleni laikovi, ktery se nema na koho obratit o radu. Dekuju predem za jakykoli tip.
« Poslední změna: 19. 03. 2015, 00:44:48 od Petr Krčmář »

ghost

Re:Notebook na hry do 20 000 Kč
« Odpověď #1 kdy: 19. 03. 2015, 12:11:51 »
wrong server

njn

« Odpověď #2 kdy: 19. 03. 2015, 12:15:52 »
na psani patchu pro wine by mohl stacit i mechanicky psaci stroj a jeste usetris za elektriku.
https://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=16593

Neviditelný

« Odpověď #3 kdy: 19. 03. 2015, 12:52:06 »
Přesně tuhle otázku už zde položilo asi tak dvě stě lidí před vámi, starší vlákna na toto téma se určitě dají dohledat. Výsledkem ale vždycky bylo, že zařízení, které by se dalo označit za "herní notebook" je samo o sobě na hraně oxymoronu a herní notebook za "lidovku" je ještě větší praštěnost. Je to skoro šest let zpátky, co jsem si podobně nepraktické zařízení pořídil. Stálo mě 35 000, nevešlo se rozumně do žádné tašky, vážilo zhruba stejně jako Miditowerový desktop a výdrž na baterku byla pod zátěží tak půl hodiny. Zkoušel jsem ho bechmarkovat proti tehdy cca rok starému hernímu desktopu za ~ 23 000 a desktop samozřejmě zvítězil - i když ne o moc (oproti notebooku měl menší L2 cache a o generaci starší GPU). Za pořizovací cenu notebooku jsem dostal zařízení, co se nedalo pořádně přenášet a mělo herní výkon jako desktop, který bych tehdá pořídil zhruba o deset tisíc levněji.

Pokud jste skálopevně rozhodnut, že chcete svoje peníze utratit tímto způsobem, najděte si benchmarky grafických karet, které se v noteboocích vaší cenové kategorie vyskytují a podle toho se rozhodněte. V tomhle cenovém rozpětí bude samozřejmě fest platit "něco za něco", pokud byste se musel rozhodnout, asi bych vzal model se slabším procesorem a výkonnější grafikou než obráceně.

k

« Odpověď #4 kdy: 19. 03. 2015, 12:59:01 »
Kup si konzoli. PC je na práci, ne na hry.  :-X

inak souhlasím s tím, co napsal Neviditelný

Cek

« Odpověď #5 kdy: 19. 03. 2015, 13:12:55 »

inak souhlasím s tím, co napsal Neviditelný

To je ale picovina, PC bylo na praci max tak do roku 1995 ;-), od te doby bych to videl na práce:hry tak 1:1 - zvlast od zavedeni solitaire ve Windows :-DDDD
A ja bych konzoli nikomu nedoporucil, ale je to pro zmenu zas jenom muj názor

njn

« Odpověď #6 kdy: 19. 03. 2015, 13:39:11 »
argument se solitaire je irelevantni. gorily byly uz v ms dosu.

l

« Odpověď #7 kdy: 19. 03. 2015, 15:46:15 »
Herní notebook neexistuje, nikdy neexistoval a v dohledné době existovat nebude. Opravdu netuším odkud se tento pojem pořád vynořuje.

Konzole jako jeden muž nesplňují hardwarové nároky současných her, protože nutnost uchladit 300-350 W. Herní PC ano.

k

« Odpověď #8 kdy: 19. 03. 2015, 16:51:04 »
Herní notebook neexistuje, nikdy neexistoval a v dohledné době existovat nebude. Opravdu netuším odkud se tento pojem pořád vynořuje.

https://www.google.cz/search?client=ubuntu&channel=fs&q=hern%C3%AD+notebook&ie=utf-8&oe=utf-8&gfe_rd=cr&ei=aO8KVfDGCeek8wftPA

Ale i tak to nemění nic na tom, že je nesmysl něco takového chtít. Stejně to musí mít pořád v síti, takže desktop jasně vede. Navíc tazatel sám píše, že to nikam tahat nebude. Takže mi uniká smysl toho dotazu. Jestli bydlí v bytě 4m2 a nemá to kam dát, tak to chápu.

Dor

« Odpověď #9 kdy: 19. 03. 2015, 17:46:13 »
argument se solitaire je irelevantni. gorily byly uz v ms dosu.
Pokud vím, tak gorily v DOSu byly pouze jako zdroják pro qbasic a sloužili pro demonstraci interpretu qbasicu. To je trochu nefér, srovnávat to se solitaire, jehož ikona se zobrazovala v nabídce start.

nobody

« Odpověď #10 kdy: 19. 03. 2015, 20:03:45 »

ale existuje herni notebook treba s i7 az 4.4GHz, 2x GeForce GTX 880M 16 GB GDDR5 SLI: Allienware :)
ale taky je potreba rozlisovat mezi "Herni Notebook" a "Notebook na Hry" a pochopit vyznam slova kompromis... ne kazdej si pod "hra" predstavi fullhd/100fps/vsenamax ktera vyjde za mesic, vetsinu her co vypsal (krome DA3) by zvladlo snad i i5 a jeho integrovana grafarna :)

l

« Odpověď #11 kdy: 19. 03. 2015, 20:41:16 »
Papírově ano, prakticky si nezahraješ déle jak asi 5 minut. Za dlouhých zimních večerů můžeš přemýšlet proč.

neruda

« Odpověď #12 kdy: 20. 03. 2015, 11:51:39 »

ale existuje herni notebook treba s i7 az 4.4GHz, 2x GeForce GTX 880M 16 GB GDDR5 SLI: Allienware :)
ale taky je potreba rozlisovat mezi "Herni Notebook" a "Notebook na Hry" a pochopit vyznam slova kompromis... ne kazdej si pod "hra" predstavi fullhd/100fps/vsenamax ktera vyjde za mesic, vetsinu her co vypsal (krome DA3) by zvladlo snad i i5 a jeho integrovana grafarna :)

jojo, hraju spokojene COH1 na i5 4690s integrovane grafice a jakakoliv dedikovana grafika tim pro me prestala mit smysl (pro office, programovani, sem tam starsi hra).

« Odpověď #13 kdy: 21. 03. 2015, 12:07:38 »
Papírově ano, prakticky si nezahraješ déle jak asi 5 minut. Za dlouhých zimních večerů můžeš přemýšlet proč.

Tak za dlouhých zimních večerů to bude dobré, naopak ušetří za vytápění, neboť bude hrát na vlastním radiátoru.
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

« Odpověď #14 kdy: 21. 03. 2015, 12:11:50 »
Přesně tuhle otázku už zde položilo asi tak dvě stě lidí před vámi, starší vlákna na toto téma se určitě dají dohledat. Výsledkem ale vždycky bylo, že zařízení, které by se dalo označit za "herní notebook" je samo o sobě na hraně oxymoronu a herní notebook za "lidovku" je ještě větší praštěnost.

Ano souhlasím.
Prodejci vždy budou tvrdit že ty notebooky jsou herní a COOL. Realita je jiná.
Mimochodem, všechny uvedené hry, mají na obalu napsané, že není garantována podpora GK všech notebooků.

Osobně zastávám názor, že laptopy jsou na práci a studium, a desktopy mohou sloužit k hraní her.
Proto na všech laptopech mám linux a pouze na desktopu na třech discích jsou 3 OS Windows a to jen pro hry (a případně experimenty)

Ale zajisté nějaký laptop za 20k bude dostatečný na hraní CC s zmenšenými detaily, a po roce dvou se přeci koupí nový, až tak grafika odejde, klávesnice nestojí tolik.... atd.
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---