Je titul potřebný pro praxi?

takpozor

Re:Je titul potřebný pro praxi?
« Odpověď #285 kdy: 09. 05. 2015, 00:34:27 »
Bohužel realita je jiná. Když se podívám na nejschopnější lidi, které znám, tak všichni VŠ samozřejmě zkoušeli. Já také. Když jsem byl mladší, chtěl jsem dělat něco na úrovni, hlavně teoretického, takže VŠ byla jasná volba. Naneštěstí jsou všechny VŠ odpad, protože jsou placeny z daní a pro lidi. Schopných lidí je jen pár promile, takže to není škoda pro ty školy, ale hlavně pro těch pár lidí.

Samozřejmě vím, že je to dost omezený pohled, protože většina lidí bude dělat tupou práci, kterou já považuju za odpad, a budou spokojeni. K tomu jim ta VŠ stačí. Jen mi to vždy nedá, jak si VŠ lidi myslej, že jsou dobří. Mají prostě některé další vlastnosti, které svědčí kariéře, ale ne inteligenci a kreativitě.

takpozor

« Odpověď #286 kdy: 09. 05. 2015, 00:36:20 »
Je pravda, že VŠ jsou stavěné tak, aby je udělal v podstatě každý (stačí dejme tomu IQ 60-70)

To už ale docela přeháníš, ne? Anebo máš opravdu s nějakou takovou školou zkušenosti?

S tím také docela nesouhlasím. Dá je velká část lidí, ale není to ovlivněné inteligencí, ale spíše cílevědomostí. I proto ji nedá rozhodně každý, protože ono je lepší se válet doma sledovat a seriály.

« Odpověď #287 kdy: 09. 05. 2015, 00:45:55 »
Je pravda, že VŠ jsou stavěné tak, aby je udělal v podstatě každý (stačí dejme tomu IQ 60-70)

To už ale docela přeháníš, ne? Anebo máš opravdu s nějakou takovou školou zkušenosti?

Samozřejmě že to IQ 70 musíš vyvážit šílenou dřinou.

Znám případ člověka, který na MFF UK (nikoli učitelství) nebyl schopen sám poznat, že diferenční rovnice jsou vlastně lineární rovnice, jenom musí šoupnout jednotlivé řádky. Dostudoval s červeným diplomem, ale bylo o něm známo, že přijde ze školy, pustí se do učení a do jedné v noci šrotí.
Člověk s IQ cca 70 - 80 ten matfyz udělá taky. Ne s červeným diplomem, ale s odřenýma ušima.
Filip Jirsák: "Úplně stejně se ale jedná o podvod, když uživatel zamlčí provozovateli webu, že blokuje reklamu."

« Odpověď #288 kdy: 09. 05. 2015, 00:48:33 »
VŠ byla jasná volba

A jakou sis zvolil?

« Odpověď #289 kdy: 09. 05. 2015, 00:50:33 »
Člověk s IQ cca 70 - 80 ten matfyz udělá taky. Ne s červeným diplomem, ale s odřenýma ušima.

O tom dost pochybuji. Mimochodem, červené diplomy se na matfyzu neudílí ;)

takpozor

« Odpověď #290 kdy: 09. 05. 2015, 00:53:23 »
VŠ byla jasná volba

A jakou sis zvolil?

Spíše teoretickou. Volba to byla dobrá, jen tam měli špatné osnovy, studenty, i učitele. Sem tam nějaká výjimka, ale to je málo. Školu potřebují jen lemplové. Já ji chtěl hlavně proto, abych pak nemusel mezi lopaty do práce.

« Odpověď #291 kdy: 09. 05. 2015, 00:55:44 »
VŠ byla jasná volba

A jakou sis zvolil?

Spíše teoretickou.

No dobře, ale jakou konkrétně?

takpozor

« Odpověď #292 kdy: 09. 05. 2015, 01:00:57 »
K čemu ti to bude? Budeš zase obhajovat, že jsou jen některé špatné? Nevím, jestli jsi z matfyzu a nebo to byl někdo jiný, ale v podstatě se v práci setkávám i s lidmi s doktorátem jak z MFF, tak třeba i FJFI a jsou v podstatě k ničemu jako ostatní. Dřív bych se divil, jak je možné, že mají doktorát, když k tomu je potřeba docela hodně práce. Dnes už vím, jak to chodí a je mi to jasné.

Pak mi bude nějaký Jan tvrdit, že obyč Ing. je king. Stejně je mi jasné, že mi tu nikdo neuvěří, protože to sami nemáte šanci pochopit. Jen tak pro info se to ale může hodit. Kdo ví, kdo sem chodí.

« Odpověď #293 kdy: 09. 05. 2015, 01:07:54 »
K čemu ti to bude?

Prostě mne to zajímá. Pokud tu nějaký anonym tvrdí, že ví, jak to na školách chodí, ale není ani ochoten říct, s jakou školou má reálné zkušenosti, tak co si asi tak mám myslet?

takpozor

« Odpověď #294 kdy: 09. 05. 2015, 01:12:37 »
Co chceš :)

« Odpověď #295 kdy: 09. 05. 2015, 01:13:59 »
Naneštěstí jsou všechny VŠ odpad, protože jsou placeny z daní a pro lidi. Schopných lidí je jen pár promile, takže to není škoda pro ty školy, ale hlavně pro těch pár lidí.

Kdysi jsem si myslel, že na lepší škole to chodí nějak takto: když se člověk naučí, dostane trojku, na dvojku musí předvést něco trochu navíc, a na jedničku hodně navíc. Ale ono to tak není!

Dám konkrétní příklad, který jsem slyšel: na zkoušce z lineární algebry na matfyzu se zkoušející zeptal: "no a na co jsou potřeba mnohočleny?" To je docela zajímavá filozofická otázka, ne? (Sám bych řekl, že jsou asi na to, aby se do nich dosazovalo). Zkoušený student to taky jako filozofickou otázku pojal, a na chvíli se zamyslel. Zkoušející ovšem chtěl slyšel jenom název následující kapitoly v přednášce, kde byly polynomy využity. Zaváhání studenta vzal jako neznalost, odpověděl za něj a připočetl mu to k tíži.

na druhou stranu, pořád se na VŠ můžeš realizovat na věcech jako jsou ročníkovky,  semináře a tak. Proto nevidím VŠ tak černě jako ty.

K čemu ti to bude? Budeš zase obhajovat, že jsou jen některé špatné?

Nedělej ze sebe taky zakomplexovanýho :)

O tom dost pochybuji. Mimochodem, červené diplomy se na matfyzu neudílí ;)

:D teď jsi mě dostal. Máš pravdu, o tom červeném diplomu jsem kecal a ten člověk ve skutečnosti dostával samé pětky.
Filip Jirsák: "Úplně stejně se ale jedná o podvod, když uživatel zamlčí provozovateli webu, že blokuje reklamu."

takpozor

« Odpověď #296 kdy: 09. 05. 2015, 01:19:29 »
na druhou stranu, pořád se na VŠ můžeš realizovat na věcech jako jsou ročníkovky,  semináře a tak. Proto nevidím VŠ tak černě jako ty.

K čemu ti to bude? Budeš zase obhajovat, že jsou jen některé špatné?

Nedělej ze sebe taky zakomplexovanýho :)

To se může realizovat i bez VŠ, proto to vidím, že ten člověk bude k ničemu, pokud ho nevodíš za ručičku.

Tak ono to pokaždé končí stejně a tomu jsem se chtěl vyhnout. Nerad bych někomu dával naděje, když samotnému mi trvalo roky než jsem to všechno zjistil.

« Odpověď #297 kdy: 09. 05. 2015, 01:19:59 »

To, že se někdo nechce pod své názory podepsat, bych ještě pochopil. Ale že ani není ochoten říct, z jakých reálných zkušeností pramení jeho názory, to už je docela smutné.

« Odpověď #298 kdy: 09. 05. 2015, 01:26:31 »

To, že se někdo nechce pod své názory podepsat, bych ještě pochopil. Ale že ani není ochoten říct, z jakých reálných zkušeností pramení jeho názory, to už je docela smutné.

Když s tebou není žádná legrace. Proč by se kvůli tobě snažil?
Konzumuješ náš obsah, a nedáváš žádnou protihodnotu! (škoda že tu není Filip Jirsák, ten by ti dal ... )

Co kdybys taky začal psát o svých reálných zkušenostech nebo o zkušenostech z doslechu?
Když jsem já popisoval reálné příběhy, jenom sis odfrkl:
"O tom dost pochybuji."
Proč o tom pochybuješ?

« Odpověď #299 kdy: 09. 05. 2015, 01:31:54 »
Dám konkrétní příklad, který jsem slyšel: na zkoušce z lineární algebry na matfyzu se zkoušející zeptal: "no a na co jsou potřeba mnohočleny?"

Teda teď jsem zaváhal, zda mnohočleny vůbec patří do lineární algebry. Každopádně já osobně jsem se snad nikdy nesetkal s tím, že by mi někdo u zkoušky nedal na odpověď dost času.

ten člověk ve skutečnosti dostával samé pětky.

Až na to, že stupnice je čtyřbodová ;)