Najdi si babu, rychle jestli nemáš! Pak už nebude šance!
To co popisuješ jsem míval taky, klasika, říká se tomu obsesivně kompulzivní porucha (OCD). Mám OCD, ADHD už od dětství a k tomu mám schyzotypální poruchu osobnosti, to není až takový asociál jako BLEK. ale spíš takový exot s velkými výkyvy nálad a podivným, téměř schizofrenickým myšlením, jde o druh "nevyvinuté schizofrenie", magor na věčnost, ale nikde ne dost na papír na hlavu.
Snaž se spíše naučit pravidelnosti denního rytmu, aby jsi nebyl rozhozený, aby jsi byl psychicky v klidu, nikdy neděl to že se budeš přepínat a několik dní v kuse budeš něco kódit skoro bez spaní a pak budeš týden vyšťavený, já vím že je to hrozný vzrůšo, že to nedá že člověk jede na divoké vlně vzrušení z programování, prostě totální zápal, totální ponoření se do kódu, svět přestane existovat a je jen jedno, člověk a záře monitoru. Časem tvoje tělo toto přestane zvládat, i když teď to tak nevypadá, já už 2 roky cvičím fyzičku 4 a více hodin týdně abych zas nabil staminu a opět jsem teď párkrát podlehl virtuálnímu fetu ale 3 roky jsem toho nebyl schopen protože jsem o sebe nedbal, budeš stárnout, život ti bude utíkat pod rukama.
Proboha nepokračuj na Ing. na denním studiu, je to pro praxi zabitý čas, buď kombinované a nebo jdi třeba na dalšího bakaláře ekonomku nebo nějakou logistiku, pokud chceš stabilitu práce tak s tímhle kombem se ve firmách uchytíš, pokud ti teda nechybí soft skills jako mě. Nedá se dlouhodobě přetvařovat a být sluníčkovej, to nejde, vyhoříš.
Ze všeho nejdůležitější je umět si uchovat odstup a chladnou hlavu, nepropadat na pracovišti vášním a následně hádkám a depresím, ztrátám zaměstnání. Nemůžeš říct že tohle řešení je lepší a prosazovat si ho, když druzí mu nerozumí a bojí se použít technologie které se jim zdají rizikové, nezáleží že to funguje a je to eňo ňuňo, musíš být ten takový ten "týmový hráč", tedy držet hubu a krok s druhými a dělat tak, jak to ve firmě chodí a je to zaběhané. Chceš inovaci? Jedině ve vlastní firmě!
No ale zpátky, pokud ještě nemáš babu rychle nějakou ulov a vrzej, nic lepšího tě v životě potkat nemůže!