Jenom 600,- ? To si bere můj opravář pračky. Já měl za to, že freelanceři pod 1000,- nepůjdou.
Jenom s tím rozdílem, že ten opravář tu pračku za hodinu většinou opraví... Dal by si 150 Kč/h juniorovi, který si s tím bude hrát tři dny, a ještě mu to budeš pomáhat odtáhnout k němu do dílny, zpátky a navíc by sis k tomu vzal v praci dovolenou, abys mu podával nářadí?
Asi takovou cenu má juniorní programátor.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BTW nevím, jestli je to nějaké psychické prokletí linuxářů, nebo co se to tu slejzá, ale malinko už tyhle opakující se vzory otázek začínají nudit. To je min. 2x, 3x týdně dotaz, jakou ZŠ, SŠ, VŠ nebo učnák pro co nejvyšší plat, fámy o linuxových adminech, kteří mají nástupák 60k+ (ono v podstatě každý, kdo se tady k tomu vyjadřuje bere nejméně 100k, uklízečky pak 40k), jestli dostanu těch sto tácu, když se naučím Cobol/Javu, nebo alespoň obsluhovat kalkulačku, jestli mě vezmou do IBM i když se ještě pomočuji a mám sociální fóbie (ano, vezmou všema deseti). *
Nevím, jestli je to tím, že sem chodí děti, co ještě nemají rozum, nebo tu řádí někdo sice fyzicky dospělý, ale duševně narušený autista, který se při čtění odpovědí zřejmě ukájí.
Doporučoval bych založit FAQ, kde by byly všechny odpovědi na stále se opakující otázky a ty fekální výlevy dětí, nebo magorů, nebo kdo to vlastně je, rovnou mazat.
Děkuji předem.
* kdo chce vědět, jak se přibližně pohybují platy v určitém oboru a v určité lokalitě, podívá se laskavě na Český statistický úřad. Nechápu, proč s tím furt opruzujete, zvlášť když rozumná odpověď neexistuje. Výše platu není jen o odbornosti, znalostech, ale rozhoduje milión dalších faktorů - a to i ty faktory, který ani nemůžeš ovlivnit. To, kolik bere Pepa z Horní Dolní, je úplně šumák, a stejně pravdu ani nenapíše. Je prokázáno, že ti hloupější, kteří se veřejně chlubí svým platem stejně nikdy neřeknou pravdu, ale skutečnou mzdu nadsadí min o 1/3, někteří baroni prášilové klidně n-krát.