no, tak jelikoz jsem po probuzeni zapnul svoji novou 32PFL4007H abych se kouknul na hodiny a pocasi, a ze zvedavosti jsem zkusil ten browser co to ma a vytukal root.cz a precet zdejsi thread, tak par postrehu:
pred nejakou dobou se mi trochu pokazily oci, dostal jsem 0.75 dioptrie brejle (pouzivam jenom na rizeni), a zacal jsem si sedat od monitoru dal.
Taky jsem relativne precitlivelej na bily pozadi/velkou svetlost, takze zoomovani, invertovani a dalsi figle mam v maliku.
Od televize sedim cca 2 metry, stejne jako od 22"crt a notebooku. Jas stahuju na (skoro) minimum a nastavuju teply barvy, tv ma "PC mode", nevsim sem si zadnyho vadnyho pixelu. Je to full hd. Ctu/programuju na tom x hodin denne.
V xfce jsem mozna vypinal subpixel hinting atd, ale ona si stejne kazda aplikace dela co chce (firefox, java). A je to spis asi zalezitost toho invertovani barev.
Mam to jenom par dni, ale myslim ze asi spokojenost, nezaznamenavam vetsi unavu nez u ostatnich zobrazovadel. Pokud musim vic hejbat ocima, povazuju to za plus. Nesmi mi nad hlavou svitit zarovka. Lituju, ze jsem nesel do vetsi, ale vracet ji nebudu.