Mám podobnou situaci. Mám PC, mám TV, mám i LCD, ale nemám stolek (mám na něj ale místo).
PC teď jede přes TV (42" FullHD plazma). Pozoruju to z cca 3 metrů a běžně velký text (např tohle forum) víceméně vůbec nevidím. Mohl bych si zvětšit zobrazení, ale to řeší jen některé věci (prohlížeč, dokumenty, PDF, ...). Já na tom ale občas hraju (například Euro Truck Simulator 2) a abych ve hře mohl dělat něco s textem, musím se zvednout a jít blíž. Moje oči nejsou 100%, brýle nenosím, ale tohle fakt neni dobrý.
Na druhou stranu viděl jsem 32" LCD TV HD Ready a na tý se z dvou metrů dalo obstojně fungovat i za normální velikosti všeho (teď nemluvím o hraní, ale o běžných věcech).
Stejně tak na 32" LED TV se provozuje HTPC, který jinej výstup nemá. Nechtěl bych na tom pracovat (ani programovat, to bych radši sáhnul po NTB), ale na filmy/net/konzumní věci by to šlo.
Jednoduše: TV jako monitor ano, ale záleží na rozlišení a vzdálenosti.
Tvůj případ by měl být funkční. Jestli už máš TV a máš NTB, zkus to na pár hodin dát z NTB do TV a sám uvidíš ;-)
(můj názor je opačný než Petrův -> tedy pokud chceš na TV text číst, nižší rozlišení bude lepší)