Tak jsem si to prepsal z Javy do Qt/C++

Re:Tak jsem si to prepsal z Javy do Qt/C++
« Odpověď #105 kdy: 08. 01. 2015, 21:52:20 »
V jeho komentáři by tomu nasvědčovalo jenom to, že se výrazy "C++" a Java vyskytují v jednom komentáři.

To mu zase trochu křivdíš :)
Máte pravdu, ještě jsme se dozvěděli "Pak jsem si řekl, že ta Java na Raspim je nic moc". Takže tu vlastně máme vášnivě diskutovat o tom, jestli si spíš neměl říct, že Java na Raspim je trochu moc, nebo nic akorát, nebo dokonce všechno málo.

Monitorák

« Odpověď #106 kdy: 09. 01. 2015, 05:49:23 »
Ok, já to musím trochu rozvést.

My jsme se na VŠ učili povinně Javu a C#. V prváku C++, ale to byly opravdu jen takové základy. Nikdy jsem Qtéčko do dnešní doby neviděl, než jsem začal dělat diplomku. O Javě jsem si myslel, že její výhoda tkví v tom, že je multiplatformní. Proto jsem si říkal, že by bylo dobré, dělat tu Quadcopteru v Javě. Mohl jsem si aplikaci kupříkladu kompilovat přímo na svém NB a na RPi ji pak spustit - na RPi totiž trvá kompilace docela dlouho. Pak jsem ale potřeboval používat knihovny v C pro MPU6050 akcelerometr + gyro a řídit DMA pro GPIO, kde jsem měl zapojené regulátory motorů. Tak jsem si řekl, že se mi nevyplatí to dál v Javě psát, protože bych se musel drbat s JNI a napsal jsem to prostě v C++ v Qt Creatoru. A to byl obrat o 180°, protože jsem najednou mohl dělat jednodušeji spoustu věcí. Rychlostní srovnání obou aplikací nemám, jde jen o jednoduchost vývoje. Ikdyž teď si matně vzpomínám, že jsem měl vcelku nízkou frekvenci vykonávání hlavní smyčky, snad pod 100Hz (což by bylo málo pro Qcopteru), ale nechci kecat.

A protože to byla moje první větší zkušenost s programováním něčeho v Linuxu, uvědomil jsem si, jak je to super, že si v C++ můžu používat veškeré systémové knihovny, vč. těch od různých aplikací (třeba FFMPEG). Takže jsem si řekl, že nevím, jaký má vlastně na Linuxu Java význam, když je tady všechno psané v C/C++ - proč do toho tahat jiný jazyk; zbytečné.

Na mém notebooku jsem to měl napsané v Javě od prvního dne, protože jsem měl v plánu, že by to mohlo jít spustit na Linuxu i ve Windows. Jenže pak jsem potřeboval dělat analýzu obrazu z kamery a k tomu jsem potřeboval OpenCV. V Javě k němu existuje rozhraní, nicméně to bylo nějak buglé, tak jsem to psal opět v Qtéčku. Spolu s tím jsem do něj přepsal i tu Javovskou palikaci, abych s ní zbytečně nedělal komunikaci přes Socket. Takže jsem prvě začal používat Qt a jeho knihovny a velice se mi zalíbily signály a to, jak jsou v Qt vyřešené knihovny; hlavně třeba o QtNetwork. Napsal jsem ten program čistě v Qt a prostě jsem z toho měl radost, to je vše  :)

Takže prostě pro mě Java pozbyla významu. Ikdyž naposled jsem ji musel použít místo C++, protože v ní je psaná super knihovna JZY3D pro vykreslování grafů a v C++ jsem nenašel obdobu, ale stejně si myslím že bych něco našel. (Např. v C# obdoba je, ale placená)

Já osobně nemám nic proti Javě, ale vadí mi roztříštěnost. Příjde mi, že je ve hře zbytečně moc jazyků; potom se akorát rozštěpuje úsilí na tvorbu knihoven, místo aby se zlepšovala jejich kvalita. No a proto fandím víc C++, umí všechno co Java, umí být velice blízko HW, ale dá se v něm programovat i čistě jako OOP.

Jiri K.

« Odpověď #107 kdy: 09. 01. 2015, 05:55:06 »
to jsme psal já, jsem prozrazen  :D

« Odpověď #108 kdy: 09. 01. 2015, 11:31:09 »
No a proto fandím víc C++, umí všechno co Java

A tak což o to, Java umí věci, které C++ neumí, ale holt jsi je nevyužil :-)

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #109 kdy: 09. 01. 2015, 12:21:02 »
Myslim, ze "pomalost Javy" zde, jako ve vetsine pripadu, prameni z nezkusenosti programatora, ne platformy. Ke 100Hz: "i v Jave lze psát aplikace obsluhující požadavky do jedné milisekundy" [1]. Nektere generalizace mi prijdou primo nepravdive, napr. poctem i kvalitou knihoven se Java povazuje za to nejlepsi, co existuje. Prestoze pro low-hw veci byva vyhodnejsi C/C++/ASM (prinejmensim na urcite casti), tak si opravdu nejsem jisty, ze aplikace z tohoto vlakna tam vubec spada.

1: http://java.cz/article/cz-podcast-90-psani-low-latency-java-aplikaci

semestralka

« Odpověď #110 kdy: 09. 01. 2015, 22:38:18 »
tak semestrálka je úspěšně odevzdaná můžete tenhle thred zamknout. Děkuju zdejšímu programátoru který si přál zůstat v anonymitě,máš to u mě!!!
A kdyby někoho z vás napadlo udělat nějakou pitomost tak nezapomeňte že na vás na všechny dosáhnu: Galgonkovy jsem posílal na účet 100Kč a Jirku K si můžu najít podle diplomky podle ty jeho helikoptérky a navíc to všechno svalím na svého kolegu  co sem taky psal 8) stáhnu vás všechny s sebou tak na to myslete  8)

pročne

« Odpověď #111 kdy: 09. 01. 2015, 22:54:15 »
Nemáš zač, patnáct tisíc se bude hodit. Jen bacha na to, že jsme to celé zkopíroval. Takže snad to nebudou prohánět nějaký testem na plagiáty. Kdyžtak si měl prostě štěstí a napsal to úplně stejně jako někdo jinej. To se stává.

« Odpověď #112 kdy: 09. 01. 2015, 22:58:55 »
A kdyby někoho z vás napadlo udělat nějakou pitomost tak nezapomeňte že na vás na všechny dosáhnu: Galgonkovy jsem posílal na účet 100Kč

A kde jsi sebral číslo účtu :)?

robotron

« Odpověď #113 kdy: 09. 01. 2015, 23:05:50 »
Spolu s ostatnimi si celou dobu rikam, zda by nekdo dovedl tak neuveritelne trollit a vymyslet si tak nehorazne svinskyho a naivniho blba. Lec pripada mi spis verohodnejsi ta horsi varianta, ze vyse somrujici odpad skutecne zije. Predpokladam, ze nekeca, "semestralka" je skutecne "odevzdana", tj. prijata nejakym priblblym online systemem "skoly", slouzicim mj. k maximalnimu osrani zkusebni funkce vyucujicimi, a nepoctive ziskany kod je tedy zaznamenan. Bylo by prima, kdyby zdejsi ..ehm..pomocnik ten kod vzal a poslal do prislusne skoly k posouzeni, klidne anonymne. Pokud je na danem ustavu mozne nejaky priblbly prgaci predmet opravdu ukoncit, aniz by se cvicici/zkousejici zeptali na par veci k semestralce, pak by bylo mozna dobre probudit prislusny ucnak, snad maji nejakou akreditaci a mysli to (jeste) vazne...

Skoda, ze se podobni bezmozci nejak nedohodli a nezustali na necem typu UJAK, aby mely papiry ze skol aspon nejakou rozlisovaci fci. Frackovi bohateho papinka preju, at si za penize koupi spoustu podobne hodnotnejch veci a uspisi tak prichod okamziku truchliveho sebepoznani ;-)

pročne

« Odpověď #114 kdy: 09. 01. 2015, 23:17:08 »
Mně se líbí, jak se pořád myslí, že tu existují i kvalitní školy. Ten zlý UJAK a podobné :D Je potřeba si přiznat, že špatné je to všude. A pokud chce někdo titul jen koupit? Je to jeho věc, když to dokáže. Nemá to žádný vliv. A nebo je sockám líto, že na to neměli, tak si to nemohly dovolit? Těžko říct, co jim vadí...

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #115 kdy: 09. 01. 2015, 23:17:40 »
Jestli jsem to nasel dobre, tak vyucujici toho predmetu je zaroven predsedou disciplinarni komise. Aby se pan semestralka jeste nedivil. Zadani prace je zaindexovane googlem, jednoduse dohledatelne a moc by me neprekvapilo, po tak arogantnich prispevcich, ze by administrator roota nemel zase takovy problem spolupracovat s vyucujicim (např. IP adresa by mohla pomoct dopadnout podvodnika).

Osobne si myslim, ze je to skoda vlakna, nebylo by lepsi ho rozdelit? Podle me puvodni tema do odkladiste nepatri.

robotron

« Odpověď #116 kdy: 09. 01. 2015, 23:22:21 »
(Jeste docela) kvalitni skolu mam za sebou. Dodnes se z toho raduju. Z casti me tam naucili, zcasti predevsim ukazali cestu k uzasnejm vecem, o kterejch by se mi jinak -- a to ani cetbou tisku, pozdeji netu -- ani nesnilo. A kdyby snit zacalo, nemel bych bez zakladu sanci, opravdu ne.

« Odpověď #117 kdy: 09. 01. 2015, 23:24:25 »
Mně se líbí, jak se pořád myslí, že tu existují i kvalitní školy.

A mně se líbí, jak se pod to nikdo nedokáže podepsat :)

pročne

« Odpověď #118 kdy: 09. 01. 2015, 23:26:11 »
Jestli jsem to nasel dobre, tak vyucujici toho predmetu je zaroven predsedou disciplinarni komise. Aby se pan semestralka jeste nedivil. Zadani prace je zaindexovane googlem, jednoduse dohledatelne a moc by me neprekvapilo, po tak arogantnich prispevcich, ze by administrator roota nemel zase takovy problem spolupracovat s vyucujicim (např. IP adresa by mohla pomoct dopadnout podvodnika).

Osobne si myslim, ze je to skoda vlakna, nebylo by lepsi ho rozdelit? Podle me puvodni tema do odkladiste nepatri.

Tak to ale spíše hodně vypovídá o tobě než o škole. Nebyla dobrá, ale ty také ne, takže jste se doplňovali. Nelíbí se mi ale, že chceš vypichovat nějaké ty zlé vzdálené školy, které přece musejí být úplné zlo. Pravděpodobně jsou totiž skoro stejně špatné. Jen jako takový detail, jinak je to asi úplně jedno, protože máš stejný titul jako pan Semestrálka.

anonym

« Odpověď #119 kdy: 10. 01. 2015, 00:51:54 »
tak semestrálka je úspěšně odevzdaná můžete tenhle thred zamknout. Děkuju zdejšímu programátoru který si přál zůstat v anonymitě,máš to u mě!!!
A kdyby někoho z vás napadlo udělat nějakou pitomost tak nezapomeňte že na vás na všechny dosáhnu: Galgonkovy jsem posílal na účet 100Kč a Jirku K si můžu najít podle diplomky podle ty jeho helikoptérky a navíc to všechno svalím na svého kolegu  co sem taky psal 8) stáhnu vás všechny s sebou tak na to myslete  8)

To by mě zajímalo, jak bys to na mě svalil. Neznáš jméno ani nic jiného :P. Takže mi nic nebrání... víš co udělat 8).

Spolu s ostatnimi si celou dobu rikam, zda by nekdo dovedl tak neuveritelne trollit a vymyslet si tak nehorazne svinskyho a naivniho blba. Lec pripada mi spis verohodnejsi ta horsi varianta, ze vyse somrujici odpad skutecne zije. Predpokladam, ze nekeca, "semestralka" je skutecne "odevzdana", tj. prijata nejakym priblblym online systemem "skoly", slouzicim mj. k maximalnimu osrani zkusebni funkce vyucujicimi, a nepoctive ziskany kod je tedy zaznamenan. Bylo by prima, kdyby zdejsi ..ehm..pomocnik ten kod vzal a poslal do prislusne skoly k posouzeni, klidne anonymne. Pokud je na danem ustavu mozne nejaky priblbly prgaci predmet opravdu ukoncit, aniz by se cvicici/zkousejici zeptali na par veci k semestralce, pak by bylo mozna dobre probudit prislusny ucnak, snad maji nejakou akreditaci a mysli to (jeste) vazne...

Skoda, ze se podobni bezmozci nejak nedohodli a nezustali na necem typu UJAK, aby mely papiry ze skol aspon nejakou rozlisovaci fci. Frackovi bohateho papinka preju, at si za penize koupi spoustu podobne hodnotnejch veci a uspisi tak prichod okamziku truchliveho sebepoznani ;-)

Ne, nešlo pouze o blbé přijetí online systémem.