Rozhodně jsem nestál o příspěvky typu "ty jsi úplně mimo, běž si psát na svůj blogísek".
Možná jsem se vyjádřil trochu blbě, promiň. Myslel jsem to tak, že tohle je primárně forum určené na dotazy (a případnou diskusi o věcech s tím dotazem souvisejících). Dá se diskutovat o tom, proč někdo radí to a druhý ono, ale moc nedává smysl sem psát věci typu Kluci, hele, včera jsem si na embéčku potunil vejfuk.
Pokud jsem např. dodával, že mi jde o IT služby, tak to bylo proto, že jsem si chtěl přečíst něco o IT startupech
No a já se ptám, proč by sis měl něco číst o startupech. Co se hodláš dozvědět? A pokud už teda fakt chceš, tak k tomu jsou snad desítky knížek, ne? A proč teda jsi ještě nenapsal otázku "Kterou knížku o startupech byste mi doporučili pro seznámení se s X,Y,Z?"?
Na IT startup nepotřebuji prakticky nic kromě vlastního času a nějaké menší investice. To ostatní už se postupně zařídí samo, pokud to bude za něco stát.
Tak to je zaprvé velký omyl. V dnešní době je velice malá pravděpodobnost, že bys za míň než půl roku naprogramoval něco, co by bez jakékoli další investice mělo nějaký výraznější úspěch. A půl roku programování, to je investice řekněme někde kolem čtvrt milionu. Což pro mě osobně (nevím, jak pro tebe) není "nějaká menší investice". A to se bavíme jenom o programování. Kde je marketing? Jak se o tvém produktu dozví člověk na předměstí New Orleans? Tichou poštou? Kde je support? Žádný nebude? Kde je prostor pro chyby (zaručeně se ti to nepodaří udělat na první dobrou, spíš to celý tak dvakrát třikrát kompletně přepíšeš)? atd. atd. atd.
Jistě, určitě jsou lidi, kterým k velkýmu úspěchu stačil jenom noťas. Kolik jich bylo z těch stamilionů lidí, kteří se o to snažili? Řekl bych tak zhruba stejně jako počet lidí, kteří si šli večer zaplavat a omylem si ve sprše vypíchli oko pěchovátkem na dýmku.
Klidně zodpovím cokoliv o tom, jak to bude fungovat, pokud se mě někdo bude snažit přesvědčit, že něco nepůjde.
Nikdo tě nebude přesvědčovat o tom, jestli bude nebo nebude fungovat nějaká tvoje představa. Tvoje představa nikoho nezajímá. Dá se tvůj produkt někde stáhnout, vyzkoušet a zhodnotit? Nedá? Nemáš nic. Tečka. Tak to prostě je, sorry.