Tak jestli to nebylo mysleno tak, ze ten procesor je prilis pomaly na to, aby ty objekty pripravoval a sypal je tam tak rychle, jak je ta grafika stiha zpracovat, cili ta grafika nebude vyuzita na maximum sveho potencialu.
A tak to je pravda, ta grafika opravdu nebude OBČAS vytížena na maximum.
Ale je to laciná a poměrně líná grafika, takže sama o sobě je úzkým hrdlem.
Kdyby se koupila i3/i5 na vyšší frekvenci (3.5GHz s turbem někam ke 4Ghz), tak zase ta grafika nedokáže stihnout zobrazit vše, co jí pan procesor podá.
K lacinému procesoru, který je sám o sobě upgrade za pár koru, laciná grafika a ten počíták to slušně oživí.
Počítejte semnou:
Grafika stojí 3239 Kč, bude s dokladem a zárukou v Alza.
(Stávající grafiku prodá za 5-6 stovek, což pokryje upgrade procesoru.)
Tu grafiku za rok střelí za 1500,- Kč (Koukněte se na Bazoš, za kolik se tam prodávají staré jebky! A jsou bez záruky! Na tuhle bude ještě roční záruka, možná jí střelí i za 1800,- nebo 2000,- Kč, nedivil bych se.)
Takže za ten rok hraní zaplatí 3239 Kč - 1500,- Kč (které dostane zpět) = 1739,- Kč, ale on hraje WoThunder:
war thundru (low-medium) to je ještě horší tam jsem rád něco mezi 20-30..
A k té grafice je kupón na 1000,- do Thundru:
http://media.alza.cz/nvidia-free2play-fall-2014-d2261344.htmDost možná by ten litr do té hry v průběhu roku TAKY nastrkal, lidi co hrají WoT do toho rvou 3-4 stovky měsíčně.
Takže za ten rok do toho dá 739,- Kč, rozpočítáno na měsíce to je 62 korun!
Navíc k tomu jsou dva další kupóny, já osobně jsem je v podobné akci hned střelil za 1/2 a grafiku si zlevnil o litr!
Imbecilní nápad jako kupovat i3 snad nemůže být ani myšlený vážně.
Za rok bych koupil nějakého solidního Broadwell s DDR4 paměťma, SSD diskem a grafikou na úrovni 660Ti.
Za ten rok by se s cenou do toho mohl vejít.
Tohle je nejlacinější a věřím že absolutně nejvýhodnější upgrade, který může udělat.
Teď kupovat Haswell s jeho TSX atd. bugama a nic moc pastou pod IHS, ZKURVENĚ PŘEDRAŽENÉ DDR3 paměti....teď něco kupovat fakt nemá smysl, u grafik se taky láme generace a doprodávají se staré jebky.... Prostě příští rok to bude jiná písnička.