Upgrade osm let starého PC

Bla

Re:Upgrade osm let starého PC
« Odpověď #45 kdy: 06. 12. 2014, 23:04:08 »
A jestli si z nás srandu neděláš a opravdu věříš, že C2d je srovnatelné s i3 a že utáhhne nové grafiky tak to teda nevim kam tě poslat chlupáčku ... tečka

Celou dobu mluvím o pentiu na stejné frekvenci ty blbounku :)
Kolik ti je?
13-14?

nikdo

« Odpověď #46 kdy: 06. 12. 2014, 23:12:33 »
A jestli si z nás srandu neděláš a opravdu věříš, že C2d je srovnatelné s i3 a že utáhhne nové grafiky tak to teda nevim kam tě poslat chlupáčku ... tečka

Celou dobu mluvím o pentiu na stejné frekvenci ty blbounku :)
Kolik ti je?
13-14?
Porovnáváš nesmysly. Jako někdo uvažuje o počítači tak ho chce kupovat teď a ne cestovat časem aby koupil model co už se neprodává. Už jsem ti psal že
Citace
Nerozumím proč porovnáváš procesory na stejné frekvenci když takovou i3 nekoupíš ... to je trochu bezvýznamné. Když chce někdo koupit počítač tak porovnává to co má s tm, co je na trhu.

Kolik ti je telátko že neumíš číst? Šest let? ;)

Bla

« Odpověď #47 kdy: 06. 12. 2014, 23:15:22 »
Telátko v téhle konverzaci jsi ty, já jsem spíš Sean Connery  8)

meh

« Odpověď #48 kdy: 07. 12. 2014, 00:02:07 »
pravdu mate oba, podle toho co se bude provozvat.

rozdil je videt metro 2033 vs. dirt 3. metro 2033 vydane pred avx. rozdil neznatelny. dirt 3 vydany po avx 2 rozdil zhruba odpovida skore passmarku.

woo

« Odpověď #49 kdy: 07. 12. 2014, 01:50:28 »

Tak muze tam byt problem s trochu pomalejsi pameti, ale jinak primo procesor na tom nema co neutahnout. Procesor nepotrebuje delat vic prace kdyz je k nemu pripojena vykonnejsi grafika. Najdi si neco o tom jak funguje treba OpenGL. V podstate procesor si pripravi objekty na graficky karte a potom uz ji posila v kazdym sninku jenom par prikazu a karta dela zbytek...

死神

• 159
    • Zobrazit profil
« Odpověď #50 kdy: 07. 12. 2014, 09:37:56 »
Tak děkuji za rady, tolik jsem jich tady ani nečekal :) jinak jsem se rozhodl že do toho koupim  tu grafiku a jestli by jsme se mohli dohodnout tak bych rád vzal i ten procesor..

Tak sem šoupni nějaký mail na sebe.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #51 kdy: 07. 12. 2014, 10:09:05 »

Tak muze tam byt problem s trochu pomalejsi pameti, ale jinak primo procesor na tom nema co neutahnout. Procesor nepotrebuje delat vic prace kdyz je k nemu pripojena vykonnejsi grafika. Najdi si neco o tom jak funguje treba OpenGL. V podstate procesor si pripravi objekty na graficky karte a potom uz ji posila v kazdym sninku jenom par prikazu a karta dela zbytek...

Tak jestli to nebylo mysleno tak, ze ten procesor je prilis pomaly na to, aby ty objekty pripravoval a  sypal je tam tak rychle, jak je ta grafika stiha zpracovat, cili ta grafika nebude vyuzita na maximum sveho potencialu.

Bla

« Odpověď #52 kdy: 07. 12. 2014, 12:31:31 »
Tak jestli to nebylo mysleno tak, ze ten procesor je prilis pomaly na to, aby ty objekty pripravoval a  sypal je tam tak rychle, jak je ta grafika stiha zpracovat, cili ta grafika nebude vyuzita na maximum sveho potencialu.

A tak to je pravda, ta grafika opravdu nebude OBČAS vytížena na maximum.
Ale je to laciná a poměrně líná grafika, takže sama o sobě je úzkým hrdlem.
Kdyby se koupila i3/i5 na vyšší frekvenci (3.5GHz s turbem někam ke 4Ghz), tak zase ta grafika nedokáže stihnout zobrazit vše, co jí pan procesor podá.

K lacinému procesoru, který je sám o sobě upgrade za pár koru, laciná grafika a ten počíták to slušně oživí.

Počítejte semnou:
Grafika stojí 3239 Kč, bude s dokladem a zárukou v Alza.
(Stávající grafiku prodá za 5-6 stovek, což pokryje upgrade procesoru.)

Tu grafiku za rok střelí za 1500,- Kč (Koukněte se na Bazoš, za kolik se tam prodávají staré jebky! A jsou bez záruky! Na tuhle bude ještě roční záruka, možná jí střelí i za 1800,- nebo 2000,- Kč, nedivil bych se.)

Takže za ten rok hraní zaplatí 3239 Kč - 1500,- Kč (které dostane zpět) = 1739,- Kč, ale on hraje WoThunder:

war thundru (low-medium) to je ještě horší tam jsem rád něco mezi 20-30..

A k té grafice je kupón na 1000,- do Thundru:
http://media.alza.cz/nvidia-free2play-fall-2014-d2261344.htm

Dost možná by ten litr do té hry v průběhu roku TAKY nastrkal, lidi co hrají WoT do toho rvou 3-4 stovky měsíčně.

Takže za ten rok do toho dá 739,- Kč, rozpočítáno na měsíce to je 62 korun!

Navíc k tomu jsou dva další kupóny, já osobně jsem je v podobné akci hned střelil za 1/2 a grafiku si zlevnil o litr!

Imbecilní nápad jako kupovat i3 snad nemůže být ani myšlený vážně.
Za rok bych koupil nějakého solidního Broadwell s DDR4 paměťma, SSD diskem a grafikou na úrovni 660Ti.
Za ten rok by se s cenou do toho mohl vejít.

Tohle je nejlacinější a věřím že absolutně nejvýhodnější upgrade, který může udělat.
Teď kupovat Haswell s jeho TSX atd. bugama a nic moc pastou pod IHS, ZKURVENĚ PŘEDRAŽENÉ DDR3 paměti....teď něco kupovat fakt nemá smysl, u grafik se taky láme generace a doprodávají se staré jebky.... Prostě příští rok to bude jiná písnička.

Fini

« Odpověď #53 kdy: 07. 12. 2014, 12:50:55 »
Tak děkuji za rady, tolik jsem jich tady ani nečekal :) jinak jsem se rozhodl že do toho koupim  tu grafiku a jestli by jsme se mohli dohodnout tak bych rád vzal i ten procesor..

Tak sem šoupni nějaký mail na sebe.

Finin55@email.cz

woo

« Odpověď #54 kdy: 07. 12. 2014, 18:25:00 »

Prave si nemyslim ze by k tomuhle doslo, protoze procesor tam ty objekty neposila v kazdym snimku.

Bla

« Odpověď #55 kdy: 07. 12. 2014, 18:55:45 »
Tak ono k tomu samozřejmě dojde.
Příkladem je náhlá změna scény nebo velmi mnoho objektů, které se pohybují naráz a je nutné je synchronizovat.
Tedy o ne až tak časté situaci a taky se bavíme o rozdílu 15-25% oproti té i3.
Navíc procesory Intel jsou o poznání výkonnější než AMD a vše je proto potřeba optimalizovat, aby podobný rozdíl ve výkonu neměl přímý dopad na hraní.

Daleko víc bude záležet na tom, co v tom počítači budě běžet za další bordel.
On takový Skype, antivirus, flashovka puštěná na pozadí atd nadělá daleko větší paseku.

rovno

« Odpověď #56 kdy: 07. 12. 2014, 19:36:47 »

A tak to je pravda, ta grafika opravdu nebude OBČAS vytížena na maximum.
Ale je to laciná a poměrně líná grafika, takže sama o sobě je úzkým hrdlem.
Kdyby se koupila i3/i5 na vyšší frekvenci (3.5GHz s turbem někam ke 4Ghz), tak zase ta grafika nedokáže stihnout zobrazit vše, co jí pan procesor podá.

K lacinému procesoru, který je sám o sobě upgrade za pár koru, laciná grafika a ten počíták to slušně oživí.

Počítejte semnou:
Grafika stojí 3239 Kč, bude s dokladem a zárukou v Alza.
(Stávající grafiku prodá za 5-6 stovek, což pokryje upgrade procesoru.)

Tu grafiku za rok střelí za 1500,- Kč (Koukněte se na Bazoš, za kolik se tam prodávají staré jebky! A jsou bez záruky! Na tuhle bude ještě roční záruka, možná jí střelí i za 1800,- nebo 2000,- Kč, nedivil bych se.)

Takže za ten rok hraní zaplatí 3239 Kč - 1500,- Kč (které dostane zpět) = 1739,- Kč, ale on hraje WoThunder:

war thundru (low-medium) to je ještě horší tam jsem rád něco mezi 20-30..

A k té grafice je kupón na 1000,- do Thundru:
http://media.alza.cz/nvidia-free2play-fall-2014-d2261344.htm

Dost možná by ten litr do té hry v průběhu roku TAKY nastrkal, lidi co hrají WoT do toho rvou 3-4 stovky měsíčně.

Takže za ten rok do toho dá 739,- Kč, rozpočítáno na měsíce to je 62 korun!

Navíc k tomu jsou dva další kupóny, já osobně jsem je v podobné akci hned střelil za 1/2 a grafiku si zlevnil o litr!

Imbecilní nápad jako kupovat i3 snad nemůže být ani myšlený vážně.
Za rok bych koupil nějakého solidního Broadwell s DDR4 paměťma, SSD diskem a grafikou na úrovni 660Ti.
Za ten rok by se s cenou do toho mohl vejít.

Tohle je nejlacinější a věřím že absolutně nejvýhodnější upgrade, který může udělat.
Teď kupovat Haswell s jeho TSX atd. bugama a nic moc pastou pod IHS, ZKURVENĚ PŘEDRAŽENÉ DDR3 paměti....teď něco kupovat fakt nemá smysl, u grafik se taky láme generace a doprodávají se staré jebky.... Prostě příští rok to bude jiná písnička.

grafika za 3 litry mi prijde jako nesmysl s jednim monitorem. i3 haswell 3.6GHz + 7790 2GB (pred vic jak rokem stala 1500,-) a treba takovy planetside 2 na full hd a 100% renred quality, vsim volitelnym pozapinanym a nastavenim na ultra pise vedle fps cim to, ze nestiha drzet snimkovou frekvenci 60fps a strida se tam podle lokality cpu i gpu zhruba 50:50

rovno

« Odpověď #57 kdy: 07. 12. 2014, 20:13:11 »
jo aha... tak koukam 7790 2GB gdr5 zdrazila z 1500,- vcetne kuponu na hru zdarma na 3800,- no tak to potom vykur pero sombrero. to se vyplati konzole.

Bla

« Odpověď #58 kdy: 07. 12. 2014, 22:24:24 »
Přes léto se prodávalo hodně Radeonů 6850 za 12 až 16 stovek, sám jsem jich pár takových koupil a vybavil jimi kamarády okolo, všechno kousky se záručákem (grafiky hodně odchází), ale teď co jsem koukal to je samá shitka bez záruky. Grafiká obvykle z hardware odchází jako první, ostatně hřeje víc než procesor, ale běžně chodí na 80ti stupních. A grafiku za 1600 stováků dobrou nepořídíš, to jsou výprodeje pět let starého sráčoidního železa, vyloženě líné a slabé kousky.

Tohle je třeba kup jako stehno: http://www.alza.cz/msi-n730k-2gd3-oc-d1774740.htm
To snad ani nemůžou myslet vážně  :(

I když, když je někdo dostatečně pitomej, proč mu nedovolit, aby si to koupil.
První, trochu slušná karta, je tahle: http://www.alza.cz/gainward-gtx750-1gb-ddr5-one-slot-d1889441.htm
Ale to už zase není takovej rozdíl oproti té TI a ta TI je fákt lepší.

Jasně, 6850ka za 1500,- s roční zárukou by byla lepší volba, ale blbě se shání a navíc by dost určitě musel měnit zdroj a jsme zase tam, kde jsme byli, už to není jednoduchý upgrade, ale překopávání celého toho šrotu.

Logik

• 1 049
    • Zobrazit profil
« Odpověď #59 kdy: 08. 12. 2014, 11:19:06 »
Zdroj má spíš overkill, ne? 650W corsair rozhodně měnit nemusí.