Volba HW serveru

lobo

Re:Volba HW serveru
« Odpověď #30 kdy: 15. 11. 2014, 12:42:36 »
skus Amazon Web Services. je tam Free Tier na 1 rok s hromadou sluzieb.
v realnom nasadeni je to brutalne skalovatelne.
nahod si tam tie weby a mozno nakoniec zistis ze cele AWS riesenie ta bude stat $21.48 mesacne

« Odpověď #31 kdy: 15. 11. 2014, 13:17:27 »
Protoze v huste osidlenem uzemi, rekneme napr.: Toronto - Montreal zase takova zima neni. Ano, bezne tu mame z zimnich mesicich i -32°C, uz bylo i -43.7°C, ale porad se tu teploty zase tak neodlisuji (ocean). Ve vnitrozemi jsou ty vzdalenosti tak rozsahle (pro predstavu: V CR za 8 hodin projedete stovkou vesnic a mest, u nas jste stale v tom lese/lanech) a infrastruktura take neni zadny med, tak by investice byla asi hodne vysoka.
Za 8 hodin ? Za tu dobu přejedu republiku dvakrát.... tam a zpět..... a to se ještě musím zastavit na 3x jídlo.....

Ale jinak máš pravdu...... viz hláška amika co přijel a jel z Prahy do Brna.....:
"A kdy už vyjedeme z té Prahy ?"
mimochodem zeptal se ve chvíli kdy jsme minuli Brno.......
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

jenda

« Odpověď #32 kdy: 17. 11. 2014, 11:00:50 »
just tested :

Hello, and welcome to the Google Cloud Platform free trial.

You're all signed up, and we're glad to have you on board. We'll help you build anything from a basic website to a cluster running Hadoop. Here's what to do next:
   Dive right in. The best way to begin your exploration is with the Google Compute Engine Tutorial. In five minutes you'll know all about creating and configuring virtual machines, mounting persistent block storage and more.
   Work with confidence. Keeping your data safe is at the core of what we do at Google.
   Build the next big thing. You have up to 60 days to use $300 in Google Cloud Platform credits.
Once the free trial ends, we'll get your explicit authorization before we begin billing for additional usage.

Oldrich

« Odpověď #33 kdy: 17. 11. 2014, 15:23:08 »
ja jsem z jedne odpovedi tazatele vyrozumnel, ze je pro nej hosting vDC vyhodny. Predstavuji si to tak, ze pres nejake zname (tatinek) nebo buhvi jak proste ma moznost umistit zadarmo svoje HW do DC a neplati nic (ani konektivitu apod). Eventuelne to ma za rohem a ma porad pristup.

Pak bych take o vlastnim HW uvazoval. Ma to tu vyhodu, ze si vsechno nejdrive vyzkousim doma, mam to osahane a ve zkusebnim provozu na domaci lince se dovim dalsi, aniz bych nekde u hetznera sklikaval a objednaval nejake VPSky.

Take nerozumin tomu, ze nekdo pise, ze kdyz udela u HW chybu, tak ji bude draze platit. Co muze dneska udelat blbe? Bord 1250 Kc, 4 x HDD a 1250 Kc, 16 GB 3750 Kc, zdroj 1000 Kc, i3-3xxx 2600 Kc, skrin z bazaru.  (vsechno bez DPH). (za +1000 je to s ECC) Kdyz se to nepodari , tak ma doma trochu lepsi PC.

Na ebay se takovy server nesezene  pod 10000 Kc, ja bych sel do noveho HW

jenda

« Odpověď #34 kdy: 18. 11. 2014, 06:09:23 »
prijde mi skoda penez nakupovat blbiny, pokud ani radove nezna potrebny vykon. u AWS zmenite pocet procesoru/pameti/disku par kliknutima.

« Odpověď #35 kdy: 18. 11. 2014, 08:01:43 »
Pak bych take o vlastnim HW uvazoval. Ma to tu vyhodu, ze si vsechno nejdrive vyzkousim doma, mam to osahane a ve zkusebnim provozu na domaci lince se dovim dalsi, aniz bych nekde u hetznera sklikaval a objednaval nejake VPSky.

Na ebay se takovy server nesezene  pod 10000 Kc, ja bych sel do noveho HW
S druhou částí souhlasím - kupovat starou hajtru nemá cenu. Stahá hajtra žere, hučí a nedosáhne výkonu novějších generací.

Ale nesouhlasím s první. Nevím, z jakého důvodu bych měl mít server pro zkušební provoz doma? Stejně ho nainstaluji a pak tam lezu jen ssh případně sftp klientem kterému je jedno, jestli přistupuji k pc ve vedlejším pokoji a nebo k vps někde na druhé straně republiky. Nemusím mít drahou linku s větším uploadem ven, nemusím mít veřejnou IP, nemusím mít někde běžící a elektiku žeroucí pc. Ano, mít server doma má výhody, ale u webových služeb nejsou.

« Odpověď #36 kdy: 18. 11. 2014, 08:36:11 »
Predstavuji si to tak, ze pres nejake zname (tatinek) nebo buhvi jak proste ma moznost umistit zadarmo svoje HW do DC a neplati nic (ani konektivitu apod). Eventuelne to ma za rohem a ma porad pristup.
kdyz ono ani zadarmo nemusi znamenat levně.
Děkuji za možnost editace příspěvku.