Linux admin: školení vs. samostudium

koss43

• 120
    • Zobrazit profil
Re:Linux admin: školení vs. samostudium
« Odpověď #30 kdy: 26. 02. 2014, 18:45:25 »
No až zas tak rozdílné ceny to nejsou. Banky jsou všude stejní vydřiduši.
S tím parkováním to už taky není žádná sláva. V městě kolem 40tis obyvatel už jsou ráno a odpoledne skoro stejné kolony, často, jako na Jižní spojce. A zaparkovat mnohdy není kde, ani na okrajích měst.
A do práce jet autem ? No znám pár takových. Každý den 90km do práce a 90km zpět. Protože práci sežene až v Brně nebo Ostravě. Ano je to sice po veskrze cestách ne-městských, o to je to náročnější.
Takže si moc nevybereš. Navíc v Praze je krtek. V Brně šalina, stějně jako v Ostravě. A MHD není až tak špatný prostředek.

Banky jsou možná všude stejné, ale ceny nemovitostí se hodně liší, otázka je co bereš jako severní moravu, ale kdybys bral i takovou Ostravu, tak tam jsou nemovitosti oproti Praze fakt levnější.

Co se týká jižní spojky, to mi přijde, jako bys fakt nevěděl o čem mluvíš. Od doby co se postavil obchvat je na jižní spojce prázdno skoro i ve špičce, to je naopak jedna z nejprůjezdnějších silnic Prahy v poslední době. Můžu jet z Chodova na Anděl a dám to za 15 minut v 18:00 ve všední den a jedu v průměru 70kmh, což je tam stejně max.

Že MHD není špatný prostředek? Jel jsi někdy v metru ve špičce v Praze? A zkus si to denně, to je o nervy!

Re:Linux admin: školení vs. samostudium
« Odpověď #31 kdy: 26. 02. 2014, 19:14:05 »

Banky jsou možná všude stejné, ale ceny nemovitostí se hodně liší, otázka je co bereš jako severní moravu, ale kdybys bral i takovou Ostravu, tak tam jsou nemovitosti oproti Praze fakt levnější.
Ano jsou, ale na druhou stranu k výši platu ani ne, naopak. Pokud beru, že faktický průměr pro Prahu je něco kolem 20-30kKč tak na moravě to je 10-20kKč. Možná v Praze je (nevím to přesně) 3+1 za 5mega a na moravě 3+1 za 2mega, tak to až takový rozdíl moc není. Ale Praha je hold Praha. Nepřu se, a nezávidím, není myslím co.

Co se týká jižní spojky, to mi přijde, jako bys fakt nevěděl o čem mluvíš. Od doby co se postavil obchvat je na jižní spojce prázdno skoro i ve špičce, to je naopak jedna z nejprůjezdnějších silnic Prahy v poslední době. Můžu jet z Chodova na Anděl a dám to za 15 minut v 18:00 ve všední den a jedu v průměru 70kmh, což je tam stejně max.
Sorry já zažil jižní spojku autem před dobou obchvatu. To taky bylo naposledy co jsem jel autem do Prahy... brr...

Na moravě je to ale zažité rčení: "Kolona jak na jižní spojce", nic ve zlém. No v centru ale kolony máte furt.

Že MHD není špatný prostředek? Jel jsi někdy v metru ve špičce v Praze? A zkus si to denně, to je o nervy!
Ano jel. A mnohokrát. Je to tam opravdu plné. Souhlasím.
Nicméně, zkus to samé na moravě. V malém městě, v době špičky... A přidej si k tomu ještě teplo a smrad z montérek. Bo tu jsou jen autobusy... To pak jdeš raději pěšky.
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---