Metronet končí, ke komu přejít?

Re:Metronet končí, ke komu přejít?
« Odpověď #315 kdy: 06. 10. 2025, 14:19:02 »
Mě především děsí, že blázinec s výměnou IP adres se bude opět opakovat...

« Odpověď #316 kdy: 06. 10. 2025, 20:01:34 »
Zrovna jsem se chtěl zeptat na nové veselé historky s JONem. Blíží se výročí smlouvy, tak jsem chtěl vědět, jak je to u ostatních, abych se mohl rozhodnout, jestli to zkusit další rok nebo to zabalit.
Muzes, ja prave s nima aktivne komunikuji a resim, mam uhradit internet na 12 mesicu, protoze me tento mesic konci predplatne  :) Situace je takova, ze JON aktivne komunikuje, ihned me i volaj. Ja chtel po nich navyseni tarifu (500 na 100 to je ten bonding 35b), to se uskutecnilo, ale zaroven me rychle rychle dali smlouvu JON.

Proste kdyz to po telefonu podepisu (probiha to zaslanim kodu v sms), tak aby mohl prijet technik, doresit me to.
Ja se jim ozval, ze smlouva ale neni uplne v poradku, treba po podepsani jsem zjistil je na 12 mesicu, pak prejde na dobu neurcitou, zvlast IP adresa verejna ze je na 24 mesicu, ale nenapsali jaka.
Takze jsem to sel resit.
To ochotne potvrdi, ale ja to nechci jen v emailu ze ty dane body uznavaji, ze udelaj klidne smlouvu na dobu neurcitou, ja chci at udelaj dodatek ke stavaji smlouve viz Metronet a nebo at ji opravi.
Jako funguje to, takze pokud to opravi, tak zase nemam moc duvod, cena je rozumna a i s IP adresou je to vyhodne.
Problem bude jak se dohodneme.

Hadam ze snad penize nezmizi, takze kdyz uhradim, prebere si to pak PODA a dal bude pokracovat.
Faktura mela byt vystavena, ale to se zatim po urgenci nestalo.

Email dnes prisel o tom ze uz se to podepsalo a bere to PODA, takze to plati. Jenze problem muj je ten, ze pokud neudelaj tu fakturu nebo nekdo, tak vlastne nebudu vedet, co s tim bude dalsi mesic. Jestli na to zapomene dalsi operator PODA a bude mu to jedno nebo me to skonci a nebo me to nechaj zadarmo  :D

Se společností PODA uděláme maximum pro to, aby Vám spojení obou firem přineslo výhody a zlepšení služeb.

« Odpověď #317 kdy: 06. 10. 2025, 22:36:09 »
Už jsem liebesbrief taky dostal:

Chceme Vás ubezpečit, že se pro Vás jako zákazníka nic nemění a veškeré služby, které odebíráte, Vám budou plynule fungovat i nadále, a to za stejných podmínek.

To zní nebezpečně. Onehdy tvrdili totéž a co následovalo, je barvitě vylíčené tady v diskuzi.

« Odpověď #318 kdy: 06. 10. 2025, 23:03:08 »
Ona ta situace s Podou je prakticky totožná jako tehdy s Metronetem a JONem.
Poda VDSL nedělá, v seznamu partnerů CETINu není. Z toho lze usuzovat, že JONa koupila kvůli jeho FTT infrastruktuře v Kolíně, a s pravděpodobností hraničící s jistotou, lze očekávat, že do roka a do dne VDSLkáře odpálkuje zase někam dál.