Metronet končí, ke komu přejít?

Re:Metronet končí, ke komu přejít?
« Odpověď #330 kdy: 03. 11. 2025, 18:27:57 »
To že by PODA nechala všechny DSL za stejnou cenu na další rok s tím, že se nic nemění a pouze se změnil majitel je solidní hyperbola.
Uvidime, ja ted platil fakturu stale firme JON, je uvedena stale i v Cetinu na seznamu poskytovatelu  :)
Je neco nove o prechodu k PODA?
Zatim jsem se nic nove nedozvedel.

« Odpověď #331 kdy: 25. 11. 2025, 23:53:39 »
rádi bychom Vám oznámili, že od 1. prosince 2025 dojde k oficiálnímu začlenění společnosti JON.CZ pod značku PODA. Společnost JON.CZ tak k 30. 11. 2025 právně zanikne.

Napsal jsem do Pody dotaz, kdy se tak dá očekávat, že to prodají dál.
Ad IP adresy - netuším, co se stane s adresním přídělem v případě zániku LIRu. Jestli adresy musí vrátit do RIRu nebo je zdědí právní nástupce.

« Odpověď #332 kdy: 29. 11. 2025, 20:49:05 »
Ti nevim, ale na tohle ti napise Poda ze nic neprodava dal  :)
Je ale jasny ze to u Poda pak vecne nevydrzi. Me to zatim nevadi, pokud to funguje, kdyz nebude tak prejdu jinde.
Stale verim ze ty dalsi se udrzi napr. UVTinternet, Avonet.

« Odpověď #333 kdy: 02. 12. 2025, 23:06:10 »
Uz jsem u PODA, takze prihlaseni do klientske zony v pohode, kupodivu faktura, tarif vse sedi  :)
Ted uz jen pockat, zda budou zase nejak menit verejne IP adresy a nebo jestli vse zustane stejne.

« Odpověď #334 kdy: 02. 12. 2025, 23:24:00 »
Taky uz jsem tam. Fakturu jsem platil JON.CZ, ale platba už je převedena u PODA. Tak uvidime, vsechno stejne podminky.

« Odpověď #335 kdy: 03. 12. 2025, 11:51:37 »
Ted uz jen pockat, zda budou zase nejak menit verejne IP adresy a nebo jestli vse zustane stejne.

Vidím určitou mizivou šanci, že se měnit nebude. Při přechodu k JONu původní Dragon zůstal zachován a pokračoval v provozování FTTH. Pouze prodal DSL zákazníky. Tentokrát JON zcela zanikl (už ani není v Obchodním rejstříku), nepokračuje s jiným segmentem bussinessu, adresy tedy na nic nepotřebuje, a Poda je právním nástupcem. Možná by si tedy adresy mohla nechat. Nevím jak toto RIPE má v pravidlech ošetřené.

Nicméně, stále považuji za vysoce pravděpodobné, že se Poda DSL zbaví. Na CETINu Poda stále není.

Web a zákaznický systém JON stále běží.

« Odpověď #336 kdy: Dnes v 20:22:07 »
O2 spustilo nabidku 500/100 max, tak ze srandy jsem sel a kliknul na ten internet, vybral jsem ze mam svuj modem tj vlastni zarizeni.
Maj to tak fikany ze naparej lidem splatky stejne, prvne daji slevu 200czk dolu, za 6 mesicu to prepalej  >:(

« Odpověď #337 kdy: Dnes v 22:05:33 »
Maj to tak fikany ze naparej lidem splatky stejne, prvne daji slevu 200czk dolu, za 6 mesicu to prepalej  >:(
Co je na to fikaného? Tuhle "fikanost" používá kdejaký ISP (ne všichni teda naštěstí). O2 fakt nedělá nic, co nedělá řada ostatních. Ostatně očekával bych od vás jistou inteligenci, tedy že se jste schopný podívat na to, co je skutečná ceba a ne nějaké pohozené lízátko na prvního půl roku. To zvládnete, ne? Navíc s tím, jestli máte nebo nemáte vlastní zařízení to jinak nesouvisí. To pokud vím účtují zvlášť a minimálně u pevného 5G mi výslovně tvrdili, že klidně mohu použít vlastní, jen že negarantují, že na něm to 5G bude fungovat. Což mi ale nepřijde nelogické když není od nich.