Jak hledáte zaměstnání v IT?

dvdmchl

Re: Jak hledáte zaměstnání v IT?
« Odpověď #105 kdy: 21. 04. 2011, 09:31:26 »
Tak když už je ten čtvrtek. :)

Říká se, že bůh stvořil vesmír. Člověk je součástí vesmíru. Je tedy členem množiny zvané vesmír.
A teď se zkuste zamyslet, zda člen množiny má vůbec možnost pochopit množinu celou, tedy i boha. A to vše ještě navíc, omezenými vyjadřovacími schopnostmi (jazykem), popsat.

Další legrační bod tu máte když řešíte dobro a zlo. Z pohledu člověka lze oddělit dobro a zlo. Řešíme totiž co je dobré pro člověka. Ale z pohledu celku, kterého jsme součástí, může vůbec nějaké dobro a zlo existovat? Pro člověka je určitě dobré sníst chleba, ale je to dobré i pro pšenici? Ona si ta rostlinka vytvořila semínka asi pro něco jiného, než abychom je my sežrali. Pácham-li dobro pro sebe, pak tedy zákonitě pácham i zlo pro něco jiného. Jsem tedy na nule, není ani dobro, ani zlo.

Takže boha, tedy vesmír, nemám šanci pochopit a dobro a zlo neexistuje. A aby toho nebylo málo tak na 100% jednou umřu.

Z toho mi vyplývá, neřešit blbosti a žít dokud to ještě jde.

martin

« Odpověď #106 kdy: 21. 04. 2011, 10:33:05 »
Dobře ulítlá diskuse :-)

A teď se zkuste zamyslet, zda člen množiny má vůbec možnost pochopit množinu celou, tedy i boha. A to vše ještě navíc, omezenými vyjadřovacími schopnostmi (jazykem), popsat.

Někdy mám problém pochopit některé jedince, natož Boha. A proto některé jedince (Boha nevyjímaje) nechávám plavat.

Citace
Ale z pohledu celku, kterého jsme součástí, může vůbec nějaké dobro a zlo existovat? Pro člověka je určitě dobré sníst chleba, ale je to dobré i pro pšenici?

Pro mne není dobré sníst pšeničný chléb. Leda tak žitný. A je to dobré i pro to obilý neb mu dávám význam a důvod k existenci. :-)

Citace
Pácham-li dobro pro sebe, pak tedy zákonitě pácham i zlo pro něco jiného. Jsem tedy na nule, není ani dobro, ani zlo.

A kde je řečeno, že dobro a zlo musí být v rovnováze? A kde je řečeno, že existuje zákon o zachování sumy dobra se zlem?

Citace
A aby toho nebylo málo tak na 100% jednou umřu.

Tak ta pravděpodobnost bude asi hodně vysoká, ale že by to muselo být 100%.... :-)

iwtu

« Odpověď #107 kdy: 21. 04. 2011, 11:41:21 »
Na tohleto jsem chtel dlouho odpovedet
Uz Vas nemam rad. Privelmi moralizujete a aj ked chcete mozno nieco dobre, vravite to sakra zlym stylom.

Proc vam vadi svetskym lidem moralka? Protoze pak vyjde na jevo jak jsou nemoralni a oni vi ze nemaji absolutne zadnou sanci se svoji zkazenosti bojovat a tak ji omlouvaji jako neco normalniho. Jsou otroci hrichu. Dostali po zasluze to co si sami zaseli. Chteli udelat z ostatnich lidi slabochy aby je pak mohli vydirat a zatim se staly slabochy sami. Zivot neni nespravedlivy, protoze Buh neni nespravedlivy. Hezky se o tom pise ve versich o Sodome.

Neviem, presne, kto je clovek. Ani neviem, co vadi druhym ludom. Som velmi hiesny ale napriek tomu sa snazim kazdy den byt lepsim clovekom. Hm, teraz ma napadla otazka, ze preco vlastne chcem byt dobrym clovekom. Neviem, ci to ma nejaky racionalny dovod ale pride mi to prirodzene. Mam rad co mi pridu prirodzene. Byt prospesny pre ostatnych aj pre seba.

Verici jsou ale na tom uplne jinak. Tem vubec nevadi kdyz si v Bibli doctou jak moc jsou zkazeni. Dela jim to radost, protoze diky tomu ze to vedi muzou zacit delat zmeny ve svem zivote. V prvni rade je potreba vedet co delame spatne. Bible dava mnohem vic nez jen informace o tom jak jsme zkazeni. Dava nam i odpusteni a silu bojovat s hrichem. Buh nikomu pomoc v boji se hrichem neodmitne a s jeho pomoci je pak velmi snadne vyhrat. Proto vubec nezalezi zda jsme silni nebo slabi jedinci, ale zda nabizenou pomoc prijmeme ci nikoliv. O tom to cely je. Nase zkazenost je ten nejmensi problem, problem je zda budeme natolik pokorni ze pozorne prijmeme Bozi slovo nebo ne. Pokud ho prijmeme tak se z nasi zkazenosti bezproblemu vylecime. Je to jen otazka casu. Krestani tohleto vedi a proto je vubec nefrustruje kdyz se doctou v bibli jak moc jsou zkazeni.

Bibliu by som nevytahoval. Zavisi podla mna od rozlozenia veci v hlave, ako ju clovek cita. Moze tu metaforu pochopit aj uplne opacne a pride mi to logicke. Chapem, ze Biblia je napisana tak, ako je napisana aby bola nadcasova ale zaroven si myslim, ze je to najzlozitejsia kniha na svete. Podla mna musi clovek vynalozit velku pracu aby zacal Biblii rozumiet. Velmi velku pracu.

Jak pracuji Cesi? Pracoval jste nekdy treba s Australanama, Americanama ze to muzete srovnavat? To je ohromny rozdil. Pred deseti lety jsem cetl v Readers Digest clanek o tom jak delali pruzkum jak je ktery narod poctivy. Dali penezenku s penezi (2500 Kcs), obcanku, visitky aby nalezce mohl snadno kontaktovat majitele. Zkouseli to asi u 10ti narodu a jak dopadli cesi? 10 z 10ti penezenek bylo ukradeno. Kdyz je neukradl nalezce tak je ukradl ten komu svuj nalez predal aby to s majitelem vyridil. V nekterych statek na severu evropy tam se vratili nazpatek vsechny penezenky. Celosvetovy prumer byl ze se vratilo 8 z 10ti.
Neviem ako pracuju Cesi ako Australcania. Ja nepracujem s narodnostami ale s ludmi. Nechate u nas penazenku ci notebook na schodoch, ked tam nebude o tyzden, tak bude na nastenke ze na vratnici je notebook zo schodov, aby o neho niekto nahodu nezakopol. Pri penazenke by sa hned kontaktoval dotycny alebo ak by bol nezmany, dala by sa policii. Neviem ako Vy, ja pracujem s takymi ludmi. Ba ani dvere si na noc nezamykam. Obcas aj niekto necha odomknute a nic sa nedeje...

Ale je smutne, ak sa Tak ludia spravaju s Starom meste. Velmi smutne. Ja osobne nejako peniaze velmi neriesim. lebo co, to ma pre mna obrovsku cenu, dostavam viac menej zadarmo. Za co som nesmierne vdacny. Ani neviem, kolko mam na ucte. Viem, ze mam ucet a tam su peniaze.

Ba lenin, aj si o Vas myslim, ze ste zakomplexovany. Inac u cloveka vo Vasej pozicii (do akej sa davate) urcite necakam, ze pride na sotva priemerne forum a bude o sebe hovorit, co vsetko spravil, aky je guru a nadavat na Cechov...

Tohleto mi vytykaji lidi po cely zivot uz od detstvi. Proc pomaham nekomu u koho je prakticky vylouceno aby mi to nekdy oplatil. Hezky o tom hovori Matous kapitola 20.

To Vam nevytykam a verim, ze ani nikdy nebudem a silno si myslim, ze ani nahodou nie ste sam. Len som povedal, ze od cloveka v pozicii, by som cakal daleko menej slov a progravanie svojej osobnosti. Nejako predpokladam, ze clovek v takej pozicii si nepotrebuje porovnat s ostatnymi, nepotrebuje porovnavat narody a uz vobec nepotrebuje propagovat svoju osobnost na nejakom sotva priemernom fore. Myslim si, ze Vy v prvom rade nepropagujete myslienky, ale svoju osobu. Mna osobne na internetovom fore zaujimavu myslienky a nie meranie si toho, kto vacsi pohlavny ustroj...

Pomahajte tym, ktory Vam pomoc nemozu vratit. V tomto mate moju plnu podporu.

Bůh nás bezpodmínečně miloval, když jsme ještě byli hříšní, nehodní, vzpurní a vůbec jsme Boha nehledali.

« Odpověď #108 kdy: 21. 04. 2011, 11:52:50 »
od cloveka v pozicii, by som cakal daleko menej slov a progravanie svojej osobnosti. Nejako predpokladam, ze clovek v takej pozicii si nepotrebuje porovnat s ostatnymi, nepotrebuje porovnavat narody a uz vobec nepotrebuje propagovat svoju osobnost

Presne tak. Proto je Lenin pro me jako osoba neduveryhodny. Vecne zalezitosti, ktere pise, jsou obcas inspirativni*, o tom zadna, ale jako clovek... ?!

Druha vec je, ze clovek [udajne] v jeho pozici by nemusel vystupovat jako anonym, to ho v mych ocich silne zneverohodnuje,  zvlast kdyz tady rozdava radobyzivotnimoudra jak na bezicim pasu...

* pokud se nejde vic do hloubky a neukaze se, ze na detaily neumi/nechce odpovedet, jako treba tady: http://goo.gl/KW4MZ

asdasd

« Odpověď #109 kdy: 21. 04. 2011, 12:31:45 »
Když už se to tady rozvinulo v diskuzi o bohu, tak vám to tápání usnadním a odhalím vám pravdu: http://www.youtube.com/watch?v=Ris5E_JEkjc  ;).

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
« Odpověď #110 kdy: 21. 04. 2011, 12:35:32 »
No nakonec se z toho vyklubal celkem ukazkovej OT. Jen mne trochu prekvapuje, ze to nikomu nevadi :).

Bone Flute X

« Odpověď #111 kdy: 21. 04. 2011, 12:53:05 »
Takže boha, tedy vesmír, nemám šanci pochopit a dobro a zlo neexistuje. A aby toho nebylo málo tak na 100% jednou umřu.
Já Boha chápu zhruba ve stejné míře, jako chápu mého tátu. Ne stoprocentně ale dost na to, aby mi to bylo k něčemu dobré.

Navíc, já neplánuju umřít.

Bone Flute X

« Odpověď #112 kdy: 21. 04. 2011, 13:09:20 »
Své svědomí nepovažuji za nejvyšší normu. Za svou normu považuji logiku a to ještě hodně omezenou.

To ale není pravda. Mluvil jsi o tom, že bys nedělal "zvrácenosti", ani kdyby ti je přikázal Bůh. Jestli je něco zvrácené, nebo není, to není přece otázka logiky.

Chápej, pokud se ti na někom nelíbí, že se chová (pouze) podle svého svědomí, tak to nesmíš dělat taky - a zbude ti jediná možnost: naprosto slepé následování Boha, ať řekne cokoli...
Chápu.

Pravděpodobně jsem se nešťastně vyjádřil, omlouvám se.

Tou zvráceností jsem myslel něco takového co popisoval Lovecraft ve svých románech. V praxi se domnívám, že když by Bůh byl zvrácený, tak mě by to nepřišlo. Takže tento scénář můžu - podle logiky - pustit k vodě.

A do třetice, já nemusím Boha uctívat, natož ho slepě následovat a to i v případě, když bych byl přesvědčen o jeho existenci. Kde jsi sebral takovej závěr? Uváděl jsem příklad těch démonů. Znám i takové lidi, kteří věří v Boha, bez problémů, ale protože se jim to z nějakého důvodu nehodí, tak ho prostě nectí - i s vědomím důsledků které z toho vycházejí. Ale takoví lidé se neřídí svým svědomím, stejně jako se já neřídím jen svým svědomím.

Tvá argumentace mi nesedí.

Člověk, který se rozhoduje podle svého svědomí si neuvědomuje skutečnost, že jeho svědomí není neomylné. Naopak. Proto je důležité vzít nějakou normu, může to být norma biblická, nebo třeba jen když to dotyčný sepíše (pokud má takovou averzi k autoritám), a podle ní to svědomí vychovávat.

Pokud se to neudělá, tak se mu to svědomí bude posouvat sem a tam jak vlna hnaná větrem.

Bone Flute X

« Odpověď #113 kdy: 21. 04. 2011, 13:14:45 »
(...) Neopijim ani starsi a nejsem pedofil, takze jednoznacne ne.
(...) Pokud bych neznal jejiho manzela a byla by mi sympaticka, bez problemu.
(...) Zalezelo by na tom, jak by ses ke me choval, a take na moji momentalni nalade. Nekdy zustanu v praci dele, nekdy me moje ADD svadi k jinym rozvernostem. Jsem proste, jako vetsina lidi, jen clovek, a ne robot. (Pokud muzu soudit podle hodnoceni svych sefu, jsem na tom lepe nez vetsina lidi, ale nejsem si sam celkem jisty, zda si pracovitost nevynahrazuji inteligenci.)
(...) Nikdy se mi to nestalo (autem moc nejezdim), ale nenapadlo by me to delat.
Fajn, takže ve výsledku, když by má dcera chtěl jít na diskotéku, tak bych tě povolil jako doprovod. Svou paní bych tě s tebou o samotě nenechal. Pravděpodobně bych tě zaměstnal, páč jsi chytrý, ale dával bych si pozor, zda ti práce odcejpá, a asi by to nebyla hodinovka ale úkol, a nepojistil bych tě.

« Odpověď #114 kdy: 21. 04. 2011, 13:26:26 »
Tou zvráceností jsem myslel

To je úplně jedno, cos tím myslel. Bavíme se o tom, podle čeho se v konečné instanci řídí naše morálka. A tvoje morálka se v konečné instanci řídí podle toho, co cítíš jako správné. Jinak bys vůbec nemohl připustit možnost, že by po tobě Bůh mohl chtít něco zvráceného, protože kdyby pro tebe skutečně Bůh byl konečným měřítkem morálnosti, pak by jeho chtění určovalo, co je morální a co ne a tedy COKOLI by chtěl by bylo "morální" Z DEFINICE - nezávisle na tvém pocitu.

Člověk, který se rozhoduje podle svého svědomí si neuvědomuje skutečnost, že jeho svědomí není neomylné.

Omyl VŮČI ČEMU?

Rozlišení na omyl/ne-omyl vyžaduje nějaké vyšší měřítko. Pokud takové není, čili morálka je DEFINOVÁNA nějakým procesem/subjektem X, tak otázka po omylnosti X prostě nedává smysl.

Těžko se např. můžu mýlit v otázce, jestli mi chutná vanilková zmrzlina, protože já DEFINUJU, jestli mi chutná nebo ne.

Proto je důležité vzít nějakou normu, může to být norma biblická, nebo třeba jen když to dotyčný sepíše (pokud má takovou averzi k autoritám), a podle ní to svědomí vychovávat.

O tom není žádná řeč, že se člověkovi hodí nějaká zkušenost předchozích generací, co je dobré dělat a co ne. Vymýšlet kolo není dobré v žádné oblasti lidské činnosti.

Ale stejně konečnou instancí obvykle JE subjektivní svědomí/pocit/intuice, i když třeba někdo (jako ty) nakrásně tvrdí, že ne.

JS

« Odpověď #115 kdy: 21. 04. 2011, 13:28:04 »
Fajn, takže ve výsledku, když by má dcera chtěl jít na diskotéku, tak bych tě povolil jako doprovod. Svou paní bych tě s tebou o samotě nenechal. Pravděpodobně bych tě zaměstnal, páč jsi chytrý, ale dával bych si pozor, zda ti práce odcejpá, a asi by to nebyla hodinovka ale úkol, a nepojistil bych tě.

:D V poradku, hlavne ze v tom mate jasno. Je dost nepravdepodobne, ze by vase dcera chtela jit na diskoteku se svoji matkou.

(Uprimne receno, jsem trochu zklamany - cekal jsme inteligentnejsi odpoved.)

Bone Flute X

« Odpověď #116 kdy: 21. 04. 2011, 13:39:28 »
Třeba jste jen nepochopil otázku ;-)

JS

« Odpověď #117 kdy: 21. 04. 2011, 13:53:19 »
Třeba jste jen nepochopil otázku ;-)

Co na tom slo nepochopit? Cekal jsem, ze budete chtit diskutovat, ne si honit ego.

Lenin POWER!

• 434
  • Nekecat a delat!
    • Zobrazit profil
    • Tribut Leninovi
« Odpověď #118 kdy: 21. 04. 2011, 13:56:56 »
Druha vec je, ze clovek [udajne] v jeho pozici by nemusel vystupovat jako anonym, to ho v mych ocich silne zneverohodnuje,  zvlast kdyz tady rozdava radobyzivotnimoudra jak na bezicim pasu...

* pokud se nejde vic do hloubky a neukaze se, ze na detaily neumi/nechce odpovedet, jako treba tady: http://goo.gl/KW4MZ
To mne teda fakt lichoti, ze mne sledujete takto peclive. Kdybyjste vynalozili desetinu usili sledovani Lenina na studium Bible, tak by byly vase zivoty uspesne. Tu odpoved mu tam dopisu.

S par lidma z roota jsem se osobne setkal a nechtel jsem po nich aby mne nepraskli kdo jsem. Navic moji indetitu neni vubec tezke zjistit. Napsal jsem vam ze mam 2 ICANN registrace? Podivejte se ktera firma je ma, ono jich zase tak moc nebude.

Bone Flute X

« Odpověď #119 kdy: 21. 04. 2011, 13:58:52 »
Tou zvráceností jsem myslel

To je úplně jedno, cos tím myslel. Bavíme se o tom, podle čeho se v konečné instanci řídí naše morálka. A tvoje morálka se v konečné instanci řídí podle toho, co cítíš jako správné. Jinak bys vůbec nemohl připustit možnost, že by po tobě Bůh mohl chtít něco zvráceného, protože kdyby pro tebe skutečně Bůh byl konečným měřítkem morálnosti, pak by jeho chtění určovalo, co je morální a co ne a tedy COKOLI by chtěl by bylo "morální" Z DEFINICE - nezávisle na tvém pocitu.
No, hezký. A kde jsi v tomhle ve sporu s tím, co jsem říkal já?

Člověk, který se rozhoduje podle svého svědomí si neuvědomuje skutečnost, že jeho svědomí není neomylné.

Omyl VŮČI ČEMU?

Rozlišení na omyl/ne-omyl vyžaduje nějaké vyšší měřítko. Pokud takové není, čili morálka je DEFINOVÁNA nějakým procesem/subjektem X, tak otázka po omylnosti X prostě nedává smysl.
Aha. Snad, že chápu.
U mě tvá argumentace končí tím, že já věřím, že nějaké vyšší měřítko. Respektive vidím, že k němu lidé inklinují.
Takže to, co je v tom svědomí, je jakože od výroby. Také jsou to věci, které jsou logické (nezabiješ, nepokradeš, nescizoložíš) a vycházejí z přírodních zákonů které ovlivňují společnost.
No, pokud ty si myslíš, že žádní vyšší měřítko neexistuje, tak by mě zajímalo jak jsi k takovému závěru došel.

Těžko se např. můžu mýlit v otázce, jestli mi chutná vanilková zmrzlina, protože já DEFINUJU, jestli mi chutná nebo ne.
To je úplně jiný příběh. To, zda mi chutná nebo nechutná zmrzlina nesouvisí (i když by samozřejmě v dost přitažené formě mohlo) s tím, co je správné a co ne.
To je otázka osobního vkusu. Ten sice může zrcadlit vnitřní úroveň člověka, ale většinou to nevybočuje ze soukromé oblasti.

Ale stejně konečnou instancí obvykle JE subjektivní svědomí/pocit/intuice, i když třeba někdo (jako ty) nakrásně tvrdí, že ne.

Přijde mi, že jsme se do toho zamotali.

1. Existují univerzální pravidla hry. Ty vytvořil Bůh, nebo prostě vznikli - to asi neřešíme.
2. Tyto pravidla můžeme poznat, přijmout od autority, nebo cokoliv. Do určité míry, nebo zcela, to není podstatné.
3. Tyto pravidla nám svědomí napovídá (zřejmě), ale také to svědomí může být poškozené.
4. Pokud budeme jednat v souladu s pravidly, bude se nám dařit dobře. Pokud budem jednat v rozporu, budem na to doplácet.
5. Svědomím se člověk řídí to jako ok. Ale nemůže být svědomí zdrojem těch měřítek, protože se dá rozbít.

Je jasná má představa?