Mě by vážně zajímalo, proč musí někteří jedinci vyhánět věci do extrému, překrucovat smysl, posunovat význam názoru odpůrce úplně jinam a pak s plnou vervou zaútočit proti takto překroucenému, do extrému vyhnanému a svému odpůrci podsunutému názoru?
To je nějaká úchylka nebo co? 
Rekl bych, ze je to na jedne strane ohrozeni moznosti, ze jsem spoustu casu stravil necim, o cem mi bylo tvrzeno, jak je to strasne dulezite a otevre mi to nove dimenze vsehomira, ale podle oponenta je to uplne na nic. Jednoduse strach z toho, ze by oponent mohl mit pravdu (proto musim krkolomne vymyslet, co mi to dalo presto ze by mel oponent pravdu

...a u druhe strany nastvanost z toho, ze jsem musel travit cas necim, co me vubec nezajimalo a flakal jsem to, protoze jsem myslel, ze je to na nic. Tady by mohlo byt ohrozeni tim, ze to na nic neni a definitivne mi ujel vlak, protoze jsem to flakal. Nebo stara dobra nastvanost na ucitele, ze mi to nedal, popripade mi to dal, ale notne ze me pri tom delal kretena

Kazdopadne je zajimave, ze takove emoce budi jenom matematika. Ještě jsme tady neměli debatu o tom, jestli absolventi nutně musí vědět, jak funguje CORBA nebo jaké formalismy se používají pro popis a verifikaci síťových protokolů

Pokud chces neco umet poradne, znamena to (od jiste urovne) nudny dril - neznam obor, kde by to neplatilo.
No a to je presne pointa - nudny dril vyzaduje spoustu casu. Jestlize budu casove narocne drilovat X, tak nezbyde cas casove narocne drilovat Y. Pokud (!) plati, ze zamestnavatele potrebuji
masu (tisice!) lidi s perfektne nadrilovanym Y, tak drilovat X je proste ... (kazdy at si doplni sam)
Ja bych rad, aby v CR zustala minimalne jedna skola, ktera uznava tu filozofii "moskevske skoly", jak jsem ji tu nastinil.
To ja taky. Tak aspon na tom se shodneme.