Prodám starší disky Seagate Iron Wolf NAS 4TB

Re:Prodám starší disky Seagate Iron Wolf NAS 4TB
« Odpověď #60 kdy: 25. 06. 2025, 16:40:07 »
kopevi2
Já s tím samozřejmě nic společného nemám, že jsi mě skoro oslovil Tomáši. Do fora-bazar jsem zavítal, protože se chci kouknout, co je nového. A řešil jsem jiné téma. Pravda, já sám se snažím být s digitální stopou minimální, takže mě by nikdo takto nenašel. Ale nepodvádim, ani nepíšu toxiské příspěvky, nějaký pátek tu jsem.

28. květen, to je docela dlouho. Tady na rootu se přihlásil naposled 20.05.2025, na ABC Linuxu není uvedeno poslední přihlášení, ale poslední příspěvek 13.05.2025. Zato na ABC Linuxu je aktivní už od roku 2005, tedy 20 let. Na ABC Linuxu se žádná známka o podvodu neobjevila. Zato toxičtí uživatelé, co ostatním nadávají socky, to na ABC Linuxu je. Na jeho webu také žádná známka o nějakých komplikacích, ale poslední post v dubnu.

Ohledně podvodu se ozvali dva uživatele tady, kopevi2 (účet od roku 2023, 189 příspěvků) a tomas.cz (účet od roku 2022, 13 příspěvků). Nebo ještě někdo další ?

Tohle není divné ?
Odepsal jsem podrobnosti na email, kdyby to nepřišlo, tak napište znovu a pošlu vám info znovu z anonymního proton.me účtu, který si vytvořím.

Jako když by byla ukradena identita na root.cz, na jeho webu ale ne, ABC Linuxu nevíme. Jinak by nezakládal nový email. Telefonovali s ním dva uživatelé, nelze potvrdit, zda to byl skutečně Tomáš C, na živo ho nikdo neviděl. Telefonovali s ním dva lidi, nevíme jestli to byl on. Ten, kdo s ním telefonoval, by měl kontaktovat policii. Tomáš C může být v ohrožení zdraví-života.

« Odpověď #61 kdy: 25. 06. 2025, 16:43:56 »
Jen pro přehled;

Heronovi jsem poslal email a napsal mu to do threadu diskuze na abclinuxu. Známe se online odtama a přijde mi divná celá tahle situace, tak jsem ho pingnul aby sem něco napsal. Snad se ozve.

Disky jsem od něj nekupoval, tenhle thread mi poslal někdo kdo ho zná na IRC.

« Odpověď #62 kdy: 25. 06. 2025, 17:00:57 »
Bystroushaak
Já ho osobně neznám, tady jsem jenom koukal, abych si kdyžtak koupil nějaký ten disk pro zálohu. Vypadá to na krádež identity pouze tady, na webu nebo ABC Linuxu ne. Celý je to divný. Už jen to, že se týdny nepřihlásil.

kopevi2
Bráchové ne, ale může to být EX-partner, který zná Tomášovo přohlašovací údaje do Rootu a možná se mstí.

« Odpověď #63 kdy: 27. 06. 2025, 20:41:44 »
Zdravím,

Kontaktoval někdo policii ještli je Tomáš C. živej a zdravej ? Tohle skutečně není standardní chování. Vypadá to, že tady i na ABC Linuxu byl naposledy aktivní 20.05.2025. Číslo na něj nemám, abych mu mohl zavolat.

Kdyžtak dejte vědět,
Honza

« Odpověď #64 kdy: 27. 06. 2025, 22:35:02 »
Zdravím,

Kontaktoval někdo policii ještli je Tomáš C. živej a zdravej ? Tohle skutečně není standardní chování. Vypadá to, že tady i na ABC Linuxu byl naposledy aktivní 20.05.2025. Číslo na něj nemám, abych mu mohl zavolat.

Kdyžtak dejte vědět,
Honza
https://www.uradprace.cz/konice
Tomáš Crhonek *1981, nevím jestli je to skutečně on, proto bych se zeptal jestli platí rok narození

« Odpověď #65 kdy: 28. 06. 2025, 17:09:08 »
kopevi2
Jako vedoucí úřadu práce v obci Konice západně od Olomouce jsem ho taky našel i jeho pracovní číslo, vypadá to na pevnou linku. Ty jsi mu ale volal na mobil, nebo na pevnou ?

« Odpověď #66 kdy: 28. 06. 2025, 22:31:25 »
Tomáš Crhonek má na svém webu odkaz na svůj facebookový profil. A na facebookovém profilu uvádí, že od roku 2022 dodnes pracuje ve firmě ASW Systems a.s., která se přejmenovala na Septim Systems a.s.

« Odpověď #67 kdy: 28. 06. 2025, 23:05:34 »
Tomáš Crhonek má na svém webu odkaz na svůj facebookový profil. A na facebookovém profilu uvádí, že od roku 2022 dodnes pracuje ve firmě ASW Systems a.s., která se přejmenovala na Septim Systems a.s.

Ychtyl se registroval dnes a toto je jeho první příspěvek. Vůbec to není podezřelé.

« Odpověď #68 kdy: 28. 06. 2025, 23:10:12 »
https://www.heronovo.cz/vcera-byl-ukoncen-adaptacni-plan-me-jako-zamestnance-mpsv/
Na ÚP jsem nevolal, volal jsem do centra vozíčkářů, kde dělal před 13lety dobrovolníka, ale bohužel dnes ho tam nikdo nepamatuje a člověk se kterým tam dělal už tam také není...

« Odpověď #69 kdy: 28. 06. 2025, 23:17:18 »
kopevi2
Dal jsem Ti vědět na email.

« Odpověď #70 kdy: 29. 06. 2025, 06:41:29 »
Ychtyl se registroval dnes a toto je jeho první příspěvek. Vůbec to není podezřelé.

root.cz standardně jenom čtu. Zatím jsem neměl potřebu se k ničemu vyjadřovat. Tahle kauza mě ale zaujala. Myslel jsem si, že jsem na něco kápnul a chtěl jsem pomoct. Jak vidím, nalezená informace na Facebooku je ale neaktuální. Netuším, co přesně na tom vidíš podezřelého. Myslíš si, že jsem pana Crhonka zavraždil a snažím se zdejší "detektivy" svést na falešnou stopu? :-)

RDa

• 3 058
    • Zobrazit profil
« Odpověď #71 kdy: 29. 06. 2025, 16:44:46 »

Na FB jsem ho taky nasel, a dokonce ho ma v kamaradech zdejsi pan autor Jezek? :) Ja se na nej ptal jednoho, s kym mam spolecneho kamarada - ale ten o nem nic nevi bohuzel.. ale chape ze ajtaci nekdy zlbnou. A psal dvoum Crhonkovym zenam/panim - za ten tyden ani jedna z nich neodpovedela. Bohuzel se filtruji veci ktere maji smysl.. ale nesmysl na FB vam bude nabizen stuj co stuj.

CPU

• 1 146
    • Zobrazit profil
« Odpověď #72 kdy: 29. 06. 2025, 18:05:20 »
Kolaga psal, že už vás zásobil hardwarem, takže i když to z Tomáše třeba nevymáčknete, konec dobrý, všechno dobrý ne?

« Odpověď #73 kdy: 29. 06. 2025, 21:27:28 »
Kolaga psal, že už vás zásobil hardwarem, takže i když to z Tomáše třeba nevymáčknete, konec dobrý, všechno dobrý ne?
Samozřejmě, moc děkuju, hodně jste mi pomohli, dneska jsem to dával postupně do kupy, ale ještě je na tom plno práce.
Teď už se (za mně) na tomto fóru řeší, hlavně co se stalo s Crhonkem.

« Odpověď #74 kdy: 29. 06. 2025, 22:31:32 »
Ychtyl
Tak samozřejmě, neobviňuji Tě hned z ničeho. Přišlo mi to jen prostě podezřelé. Ale podle všeho to tak bude, zatím jsi na foru jenom četl a tato kauza Tě zaujala, že jsi se registroval. To dává smysl největší. Každopádně díky.

kopevi2
CPU
Se někdo domluvil mimo forum ? Kde je spolehlivější možnost odkoupit hardware-bazar a zásobit se pro zálohy ? Taky bych rád něco nakoupil (spolehlivě a normálně samozřejmě).

O ty 2100 Kč asi zase tolik nejde. Jde o to, jestli se skutečně něco vážného nestalo s T.C. Věci tomu nasvědčují. Pokoušel se mu někdo dovolat, dával někdo vědět policii ?