Prosím Vás to co jsem napsal jsem nemyslel nijak zle a ani se neposmívám. Původní dotaz vlákna byl 'Jaký editor pro psaní zdrojáků v jazyce C', tak jsem napsal co na C/C++ používám. Myslel jsem že by ten vsupní režim 'vi' mohl být pro uživatele Vimu užitečný, tak jsem to zmínil. To že je Vim textový editor si uvědomuji, dokonce jsem se ptal 'co umí IDE a vim ne?', já vůbec netvrdím že Vim je IDE.
Textový editor je ale součástí IDE. Z nějakého důvodu preferujete na editaci textu Vim namísto editoru v IDE, který by navíc měl být přímo dělaný na práci se zdrojovým kódem, to znamená že Vim musí poskytovat nějakou výhodu oproti možnostem toho editoru obsaženého v IDE.
Hádám, že 'znát Vim' je nezprosředkovatelná zkušenost a asi není jiná možnost jak to pochopit než se Vim prostě naučit používat. Ve Vim jsem nikdy nikoho neviděl naživo psát, s Vim jsem se setkal až tady, na root.cz, takže nehrozí, že bych si z někoho dělal hotline pokud se rozhodnu Vim naučit
To na co se ptám je jestli má smysl se Vim ještě dnes naučit, jestli to přinese něco, co mi editor v IDE nedává. Nevím, jestli jste v posledních letech použil IDE a jestli znáte jeho možnosti: generování konstruktorů, gettrů, settrů, refactoring, doplňování kódu, prohazování řádků atd a to všechno klávesovou zkratkou.
Jinak k tomu slovu 'ultimátní'
Domnívám se že jste dlouho nehrál žádnou novější RPG kde se Vám herní postavička 'leveluje' a postupně se Vám zpřístupňují další a další schopnosti a ability až se konečně dopracujete k těm nejlepším na konci, k těm 'ultimátním'
Takže ano, Váš překlad dává smysl
Termux mám a používám jako python konzoli a ssh klienta
Jestli neznáte tak supr balík je Termux-Widget. Vytvoří to složku ~/.shortcuts do které si dáte skripty a ve widgetu se Vám zobrazuje jejich posuvný seznam a můžete je pouhým zmáčknutím spouštět. Supr na mobil, šáhnete do kapsy, ťuk a hotovo