Proč ateisté nepoužívají logiku ?

technomaniak

Re:Proč ateisté nepoužívají logiku ?
« Odpověď #810 kdy: 03. 08. 2018, 11:47:04 »
Jo, znám jednu takovou katoličku, co odmaturovala, pak dělala ještě VOŠku a poslala životopis, že chce dělat v oboru. S tím, že pokud to dostane, dá 10% platu na charitu. Dva týdny se modlila, aby jí to vyšlo. A co myslíš?
Neměj strach to ti vysvětlím. Bůh je dokonalý, nekonečný a může cokoliv. Tak odcestoval do budoucnosti a zjistil, že pokud by tu práci dostala tak by to z jeho úhlu pohledu mělo negativní vliv v budoucnosti(nebo na konci času). No a proto ji nevyslyšel. Vrátil se do přítomnosti a vybral variantu vesmíru kdy tu práci nedostala. JASNÉ???? 8)

MasoxCZ

« Odpověď #811 kdy: 03. 08. 2018, 11:49:15 »
I tak, i tak. Clovek ktery si umanul ze bude rebelovat proti Bohu bude vysilovat kdykoliv se mu na jeho pozitkarsky zivot jakkoliv sahne. Kdyz si nekdo neco zvoli, je tezke s nim hnout. Tak ci onak, stejne jako tady na foru, tak stejne jako tehdy tam, ateiste jen brani svuj nesmyslny status quo namisto aby se odevzdali a vsechny jejich problemy byly vyreseny.

Takže když pudu do kostela, bůh za mě zaplatí hypotéku? To je momentálně věc, která mě v životě s**e nejvíc (mimo politické reprezentace, ale tam to bude rychlejší).

Nemohu mluvit Jeho jmenem, ale pokud bys zacal chodit pravidelne do kostela a uprimne od srdce zpival Jeho svata jmena a myslel to opravdu vazne, pak by ti urcite zacal pomahat, a kdyby videl ze jsi odhodlany, urcite i s hypotekou by ti bylo pomozeno. On takove veci slibuje v Pismech.

Ale pokud bys to delal jen proto, ze te to sere, pak by to urcite nefungovalo.

Tak tohle ale prokazatelně funguje jen u scientologů, i když tam to neplatí pámbíček, nýbrž církev z majetku, který na ni "farníci" mají povinnost při vstupu převést. BTW scientologové mají mezi církvemi nejvyšší procento splněných přání. Znamená to, že jejich Bůh jako jediný skutečně naslouchá?

Tak predne je treba rici, ze Buh je jenom jeden, ac ma mnoho jmen (v ruznych kulturach). Buh opravdu plni co si kdo preje, veri-li v Nej nekdo, pak to co si preje mu Buh splni. Prat si neco je ale take dost nebezpecne, protoze preje-li si nekdo napriklad velke materialni bohatstvi, potom je velka sance ze na nej bude myslet i v okamziku smrti. Tim projevi vuli si nadale uzivat hmotne veci a milostivy Buh mu vyhovi a necha jej se zrodit znovu.

Skutence zbozny clovek si vetsinou nepreje nic, a pokud ano, pak si preje takove veci, aby mohl jeste oddaneji slouzit.

To je ale úplnou náhodou velmi šikovná konstrukce, že?
Věřícímu se nic nesplní, protože věřící si nic nepřeje.
Hříšnému se nic nesplní, protože ono se to sice jakoby splní, ale vyžere si nezamýšlené negativní důsledku.
Zrovna úplnou náhodou to takhle vyšlo!

Až na to, že pozorování říká, že NĚKDY se NĚKOMU něco splní, a že to má silnou korelaci s tím, jak moc se dotyčný snaží (i když ani pak to NĚKDY nevyjde).

Jen mi ta milost boží, která poživačnému hajzlovi dopřeje se zrodit znovu být znovu poživačným hajzlem, nějak nejde dohromady s
1) JEDINÝM pokusem,
2) boží spravedlností, protože takový měl šupajdit do pekla
3) uvěznění v těle za hříchy předchozích životů
4) u toho poživačného hajzla, kterému všechno vychází, vztah mezi požitky a trestem.

Nějak to úplně nedává smysl a zní to dost jako psychoblábol.

MasoxCZ

« Odpověď #812 kdy: 03. 08. 2018, 11:50:46 »
Tenhle smer nikam nepovede... Ja jejich hrichy z minulych zivotu, ani hrichy jejich rodicu neznam, takze ti zadne konkretni hrichy nereknu. Mohu tcrdit jen to, ze si to zaslouzili, zemreli-li takovym zpusobem.

Radeji bych se vratil k filozoficke argumentaci.

Ok.

Křesťanství slibuje po smrti věčný život v nebi, nebo očistec. Není-li reinkarnace synonymum pro očistec (což podle bible není) a jsi-li křesťan, jak se může projevit hřích z minulýho života? Nemíchá se ti do toho buddhismus?

Pokud platí dogma o spravedlnosti boha, proč přenáší trest na potomky, kteří jednání rodičů nemohli ovlivnit? I když, jeden takový případ dokumentovaný je. Jednou prý Eva vytočila v ráji boha tak, že na ni zakřičel, že to si zaplatí vlastní krví. A ona to ukecala na splátky...

K hrisnym rodicum jsou pri poceti pritahovany hrisne duse. Jakkoliv se nam to muze zdat nespravedlive, je to dano tim, ze to uvazujeme v kontextu jednoho zivota. Buh nikdy trest neprenasi z nekoho na nekoho jineho. On zna vsehcny nase hrichy za vsechny zivoty a zna i nas postoj k nim.

Opět: POUZE JEDEN POKUS. VŠICHNI JSME JEHO DĚTI. ON VŠECHNO STVOŘIL, tedy i všechny duše. (Pokud duše není stvořena bohem, pak 1) věrouka lže, a 2) jedná se o něco, co se muselo vzít někde jinde. Co je tedy duše zač, kde se vzala, jak byla stvořena? Jak si může bůh uzurpovat osud duše, kterou nestvořil?)

Pokud přijde na zemi duše hříšná, tak proto, že ji hříšnou už STVOŘIL. Takže pak trest je trestem za jeho vlastní čin. To je TÝRÁNÍ a znamená to, že takový bůh je SADISTICKÁ SVINĚ.

On duse stvoril, ale take jim udelil SVOBODNOU VULI. Cili je to presne naopak nez rikas, on si nijak neusurpuje osud duse, ale dava kazde dusi svobodu si delat co se ji zachce. Prestoze stanovil zakony jak se kazda duse ma chovat, dava svobodu neuposlechnout. Pak ale samozrejme musi prijit trest, nebot v Jeho zajmu je aby jsme vsichni dosli k dokonalosti. Svymi tresty se o nas stara podobne, jako otec z lasky vychovava sveho syna. Otci kteri sve syny spravedlive netrestaji se potom divaji na to jaci z nich vyrostli fracci. Cili nejde o zadny sadismus, ale ve skutecnosti o peci s laskou.

Holt moudremu napovez (pro toho jsou Pisma) a hloupeho nakopni (pro ty jsou tresty).

Stvořil vesmír, tedy všechny částice v něm, a vtiskl jim pravidla. Duše je uvězněna v těle, které je jejím OMEZENÍM. Tedy tělo má jednoznačně vliv na konání, ať si duše myslí co chce. Pravidla jsou jasně dána bohem, takže pápá, sbohem a šáteček, svobodná vůle.
A jsme zase zpátky u toho božího sadismu.

Další!

MasoxCZ

« Odpověď #813 kdy: 03. 08. 2018, 11:51:48 »
Nepodsunuj mi, že nevěřím gravitaci, protože je to teorie a proto budu skákat z okna. To argumentační faul.
Je to taky "jen teorie", ne? Jaký argumentační faul?

Jestliže nevěříte na "evoluci" a zdůvodňujete to tím, že to je "jen teorie", tak byste neměl věřit ani na gravitaci, protože to je taky "jen teorie". Pokud na gravitaci "věříte", tak jste nekonzistentní. Vysvětlíte?

Citace
Jen poukazuji na to, že evoluce je v konečném důsledku neprokazatelná. U gravitace zatím skutečně nevíme, jak to vlastně funguje. Pokud se nepletu, gravitony zatím prokázány nebyly. Ovšem pokud je to otázka gravitonů a nestojí za tím jiný princip. Ten taky pořádně neznáme. Z teorie víme, že tělesa se mají přitahovat, ale čím to má být způsobeno, nevíme.
Takže taky jen teorie...
Citace
Mohu se ovšem v mžiku přesvědčit, že vše padá k zemi. U evoluce se mám přesvědčit jak?
Stejně tak si můžu vyrobit na antibiotika rezistentní bakterie, můžu se podívat na změny v DNA, můžu se podívat na celkovou DNA, můžu se podívat na nějaké ty fosilie (a dneska i DNA spousty těchto živočichů).

Ale já mám závažné pochybnosti, že gravitace bude fungovat i zítra. Nebo že když hodím šutr z okna, že bude padat dolů - vždyť fyzikové nikdy ten můj šutr netestovali. Fakt je to jen teorie.

A neodpověděl jste na otázku: Je Bůh také "jen teorie"?

Tak znovu. Nevěřím na evoluci. Věřím v Boha. Vy věříte na evoluci, nevěříte na Boha. S tím oba asi nic neuděláme.

Co se týče gravitace. Argumentoval jsem, že nebudu skákat z okna, protože to je teorie, jak jste uváděl. A o tom, že tělesa padají k zemi, to je zřejmé. Namítal jsem, že hypotézu evoluce nelze verifikovat pro množství času (řádově miliardy či statisíce let), které je nezbytné k provedení důkazu.

Prosím tedy o řádné vedení diskuze, argument, protiargument, příklad atp. A neuhýbat a faulovat v diskuzi.

A já bych čekal, že věřící odmítne skočit z okna spíš s poukazem na zákaz pokoušení boha. Tvrzení, že věřím že gravitace funguje je obyčejná předposranost.

MasoxCZ

« Odpověď #814 kdy: 03. 08. 2018, 11:54:52 »
Tenhle smer nikam nepovede... Ja jejich hrichy z minulych zivotu, ani hrichy jejich rodicu neznam, takze ti zadne konkretni hrichy nereknu. Mohu tcrdit jen to, ze si to zaslouzili, zemreli-li takovym zpusobem.

Radeji bych se vratil k filozoficke argumentaci.

Ok.

Křesťanství slibuje po smrti věčný život v nebi, nebo očistec. Není-li reinkarnace synonymum pro očistec (což podle bible není) a jsi-li křesťan, jak se může projevit hřích z minulýho života? Nemíchá se ti do toho buddhismus?

Pokud platí dogma o spravedlnosti boha, proč přenáší trest na potomky, kteří jednání rodičů nemohli ovlivnit? I když, jeden takový případ dokumentovaný je. Jednou prý Eva vytočila v ráji boha tak, že na ni zakřičel, že to si zaplatí vlastní krví. A ona to ukecala na splátky...

K hrisnym rodicum jsou pri poceti pritahovany hrisne duse. Jakkoliv se nam to muze zdat nespravedlive, je to dano tim, ze to uvazujeme v kontextu jednoho zivota. Buh nikdy trest neprenasi z nekoho na nekoho jineho. On zna vsehcny nase hrichy za vsechny zivoty a zna i nas postoj k nim.

Mohl bys prosím uvést zdroj těchhle svých keců? Ať nám to nemusíš servírovat po kouskách. Nebo si to vymýšlíš za pochodu? A co to vůbec má být za náboženský směr?

Zdrojem je Bhagavad-Gita, As-it-is. Neni to zadny nabozensky smer, Buh sam v Bhagavad-Gite vybizi aby jsi zanechal vsech nabozenstvi a jednoduse se mu odevzdal.

Precist si ji muzete napriklad zde:
https://www.vedabase.com/cs/bg

Hare Krishna

Jo ták, ty jsi jeden z těch otrapů, co se mi pravidelně snaží na ulici střelit  nějaký vdolek za pade.
A že to není náboženský směr? Tak co v tom teda dělá ten Bůh, kterému se máš odevzdat? Nebo tak snad říkáš svojí manželce?

Mas-li tuhle prilezitost, pak nevahej a priste se "ten vdolek" urcite kup. Udelas dobre pro sebe. I ma cesta zapocala takto. O kez bych dostal takovou milost a Buh se mi stal manzelkou, to by bylo super.

To by sis moc nevrznul (podléhání živočišným pudům je hřích, víš?). A spasení skrze cukrovku z koblihy plný rafinovanýho cukru a odpadních tuků, pěkně děkuju. Já radši pořádnej flák pečenýho bůčku z nečistýho prasete.

Josef

« Odpověď #815 kdy: 03. 08. 2018, 11:57:58 »
Nepodsunuj mi, že nevěřím gravitaci, protože je to teorie a proto budu skákat z okna. To argumentační faul.

Jestliže nevěříte na "evoluci" a zdůvodňujete to tím, že to je "jen teorie", tak byste neměl věřit ani na gravitaci, protože to je taky "jen teorie". Pokud na gravitaci "věříte", tak jste nekonzistentní. Vysvětlíte?

Citace
Jen poukazuji na to, že evoluce je v konečném důsledku neprokazatelná. U gravitace zatím skutečně nevíme, jak to vlastně funguje. Pokud se nepletu, gravitony zatím prokázány nebyly. Ovšem pokud je to otázka gravitonů a nestojí za tím jiný princip. Ten taky pořádně neznáme. Z teorie víme, že tělesa se mají přitahovat, ale čím to má být způsobeno, nevíme.
Takže taky jen teorie...
Citace
Mohu se ovšem v mžiku přesvědčit, že vše padá k zemi. U evoluce se mám přesvědčit jak?
Stejně tak si můžu vyrobit na antibiotika rezistentní bakterie, můžu se podívat na změny v DNA, můžu se podívat na celkovou DNA, můžu se podívat na nějaké ty fosilie (a dneska i DNA spousty těchto živočichů).

Ale já mám závažné pochybnosti, že gravitace bude fungovat i zítra. Nebo že když hodím šutr z okna, že bude padat dolů - vždyť fyzikové nikdy ten můj šutr netestovali. Fakt je to jen teorie.

Tak znovu. Nevěřím na evoluci. Věřím v Boha. Vy věříte na evoluci, nevěříte na Boha. S tím oba asi nic neuděláme.

Co se týče gravitace. Argumentoval jsem, že nebudu skákat z okna, protože to je teorie, jak jste uváděl. A o tom, že tělesa padají k zemi, to je zřejmé. Namítal jsem, že hypotézu evoluce nelze verifikovat pro množství času (řádově miliardy či statisíce let), které je nezbytné k provedení důkazu.

Prosím tedy o řádné vedení diskuze, argument, protiargument, příklad atp. A neuhýbat a faulovat v diskuzi.
Je vtipne neverit na evoluciu, ked evolucia prebieha aj v rohoch tvojej kupelky, ked zle odvetras.

K tomu jen glosa: Je vtipné nevěřit na Boha, když stvoření vidíš na každém kroku.

MasoxCZ

« Odpověď #816 kdy: 03. 08. 2018, 11:59:37 »
Je vtipne neverit na evoluciu, ked evolucia prebieha aj v rohoch tvojej kupelky, ked zle odvetras.

K tomu jen glosa: Je vtipné nevěřit na Boha, když stvoření vidíš na každém kroku.

Je k pláči ve všem vidět boha, když ho nikdo nikdy neviděl, natož při práci.

Josef

« Odpověď #817 kdy: 03. 08. 2018, 12:00:42 »

Citace
Takže taky jen teorie...
Citace

A já bych čekal, že věřící odmítne skočit z okna spíš s poukazem na zákaz pokoušení boha. Tvrzení, že věřím že gravitace funguje je obyčejná předposranost.

Myslím, že mi Bůh dal i rozum. Ale Ty to asi v mém případě odmítneš ...  ;) Zbytku o předposranosti nějak nerozumím.

O

« Odpověď #818 kdy: 03. 08. 2018, 12:02:22 »
Mohl bys prosím uvést zdroj těchhle svých keců? Ať nám to nemusíš servírovat po kouskách. Nebo si to vymýšlíš za pochodu? A co to vůbec má být za náboženský směr?

Zdrojem je Bhagavad-Gita, As-it-is. Neni to zadny nabozensky smer, Buh sam v Bhagavad-Gite vybizi aby jsi zanechal vsech nabozenstvi a jednoduse se mu odevzdal.

Precist si ji muzete napriklad zde:
https://www.vedabase.com/cs/bg

Hare Krishna

Jo ták, ty jsi jeden z těch otrapů, co se mi pravidelně snaží na ulici střelit  nějaký vdolek za pade.
A že to není náboženský směr? Tak co v tom teda dělá ten Bůh, kterému se máš odevzdat? Nebo tak snad říkáš svojí manželce?

Mas-li tuhle prilezitost, pak nevahej a priste se "ten vdolek" urcite kup. Udelas dobre pro sebe. I ma cesta zapocala takto. O kez bych dostal takovou milost a Buh se mi stal manzelkou, to by bylo super.

No to víš že jo. To už bych ty prachy raději dal smradlavému bezdomovci na pivo, to mi přijde jako mnohem užitečnější investice. Tvá "cesta" mi nicméně začíná dávat smysl, jestli započala zrovna takto. Musí to být solidní svinstvo, co do těch buchetek strkáte.

MasoxCZ

« Odpověď #819 kdy: 03. 08. 2018, 12:05:27 »

Myslím, že mi Bůh dal i rozum. Ale Ty to asi v mém případě odmítneš ...  ;) Zbytku o předposranosti nějak nerozumím.

Bůh pravil Ježíšovi: "budeš-li padat do propasti, zachráním tě. Ale nesmíš mě pokoušet."
TO je odpověď, kterou bych u věřícího čekal na výzvu ke skoku z okna. Ne, že věří že gravitace funguje, a že by se tedy zabil. To je totiž popření víry v Boha; říkáš tím, že nevěříš, že by tě zachránil, a proto neskočíš.

Jo, jak praví klasik, ďábel je v detailu.

MasoxCZ

« Odpověď #820 kdy: 03. 08. 2018, 12:06:51 »

P.S. Ne, to tedy nemyslíš. VĚŘÍŠ. Stále víc pochybuju, že si vůbec uvědomuješ rozdíl.

Josef

« Odpověď #821 kdy: 03. 08. 2018, 12:07:12 »

OK. Takhle můžeme pinkat do nekonečna. Je k pláči vidět zaslepeného evolucionistu. Já ji v práci rozhodně neviděl.

Co takhle argumenty? A k věci. Je to marný, už jsem to psal ...

MasoxCZ

« Odpověď #822 kdy: 03. 08. 2018, 12:08:36 »

OK. Takhle můžeme pinkat do nekonečna. Je k pláči vidět zaslepeného evolucionistu. Já ji v práci rozhodně neviděl.

Co takhle argumenty? A k věci. Je to marný, už jsem to psal ...

Já už tu mám argumentů 55 stran. Od tebe ještě nepadl ani JEDEN. Tedy žádný, který by označení "argument" snesl. Tak šup do práce, čekám.

Hmmm

« Odpověď #823 kdy: 03. 08. 2018, 12:13:34 »

Citace
Takže taky jen teorie...
Citace

Ty: "Neverim na evoluciu..."
Ja: "Evolucia ti prebieha tu v rohu v kupelke. Aha!"
Ty: "To nie je evolucia, to je stvorenie, to je Boh"

Ci nie takto?

andy

« Odpověď #824 kdy: 03. 08. 2018, 12:14:33 »
Já se tu furt ptám, jestli teda existence Boha je taky "teorie"...