No jenže Rust není Erlang ani Go, je to snaha přepsat C++ (nízkoúrovňový jazyk a jeho zero cost abstractions). Já jsem poměrně skálopevně přesvědčený, že autoři Rustu ty věci dělají tak dobře, jak je v jejich silách a vůbec si nemyslím, že by byli hloupí a nějaké zjevné lepší cesty k implementaci nějaké vlastnosti jim unikaly. Skoro mi přijde, že Ti je líto, že Rust je Rust a ne něco jiného
Vůbec ne, Rust se mi (nakolik ho teda neznám moc dobře) jeví jako ze všech jakž takž mainstream jazyků nejlepší. Vůbec neříkám, že jsou jeho autoři blbci, ani náhodou. Ale konkrétně u téhle věci prostě nechápu, proč šli touhle cestou. Že je Rust "přepis C++"? No a? To je Go taky a autoři zvolili ("rozvolněné") CSP.
Ty důvody, proč zvolili await, můžou být různé, klidně i netechnické - třeba to, že async/await prostě zná a chápe (ať už to znamená cokoli) víc lidí.
Nebo by důvod mohl být třeba ten, že async/await se asi dá implementovat tak, aby byl zaručeně korektní - protože má menší míru volnosti a tím i větší kontrolu nad tím, co se spustí kdy. U CSP (i toho "rozvolněného" ve stylu Go) si člověk musí víc lámat hlavu třeba s tím, v jakém okamžiku má kontexty přepínat. Rust moc neznám, tím míň nějaký jeho internals, takže třeba autoři došli k názoru, že se jim tohle prostě nechce řešit (nebo to dost dobře ani nejde). To nevím. Ale je mi to
líto, že se vydali touhle cestou. Doteď totiž vybírali imho fakt nejlepší featury, často state of the art a tady imho vybrali featuru, která (imho) není ani nejlepší, má známé problémy, ani není state of the art.