Lišta o blokování reklamy

Re:Lišta o blokování reklamy
« Odpověď #390 kdy: 09. 06. 2014, 10:24:29 »
ale obavam se ze ambice provozovatelu a obchodniku s informacemi budou minimalne v budoucnu vyssi - priradit user ID 14578965 lidskou tvar - tedy osobu z masa a kosti kterou bude mozne otravovat i dalsimi komunikacnimi kanaly - telemarketing, nevyzadana posta elektronicka i listinna atd..., obchodovani s takovym "zivym" profilem, pokud ne primo prodej organizovanemu zlocinu za ucelem zneuzit/kradeze identity atd ..
Tak obávat se můžeš čehokoli že jo. Nicméně

1. slučování databází je v ČR zakázané (viz ÚOOZ 2001/6 "Nepřípustné propojování databází pro marketingové účely")

2. je to technicky těžko proveditelné -> drahé -> proč by to někdo dělal? Telemarketing se používá jenom u hodně málo produktů a nějaké údaje o tvém klikání mu nic nepřinesou.

3. obávat se telemarketingu ze zahraničí je už úplně čistá paranoia

4. hlavně, že máme zase výmluvu

« Odpověď #391 kdy: 09. 06. 2014, 10:28:48 »
Takže to asi tak ke sběru dat: Lidi na sebe sami stejně vyblejou víc, než o nich posbírá automat na cílení reklamy.
Přesně tak. Kdyby už nakrásně někdo chtěl dělat nějaký direct marketing, tak vytěží Facebook a má tolik materiálu, že ho ani nezvládne zpracovat - a daleko zajímavějšího, protože tam jsou texty, narozdíl od čistě IP v v případě reklamního systému. Ten reklamní systém prostě nedodává nic, co by dávalo ekonomický smysl zpracovávat.

Navíc pokud by ale tohle někdo dělal v ČR, imho by silně narazil a dostal flastr jako prase.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #392 kdy: 09. 06. 2014, 10:32:11 »
Mirek Prýmek: Já bych taky chtěl umět vést sofistikovaný diskuze (poslat někoho do zadeke tak, aby Ti ještě poděkoval)... S takovym diplomatickym uměnim se ale člověk už asi narodí, co? :-)

(Asi je jasné, že nereaguju na Tvojí reakci na můj příspěvek, ale na 90% Tvých příspěvků v týhle diskuzi, kde se lidem snažíš cokoliv vysvětlovat)

« Odpověď #393 kdy: 09. 06. 2014, 10:43:40 »
Mirek Prýmek: Já bych taky chtěl umět vést sofistikovaný diskuze (poslat někoho do zadeke tak, aby Ti ještě poděkoval)
To bych taky chtěl umět :) Když tady někomu odporuju, tak mi za to ještě nikdy nepoděkoval. Spíš se dozvím něco nepěkného na svou adresu :)

Navíc tady v tomhle tématu je to asi úplně zbytečný, protože to jsou všechno prostě jenom výmluvy - a kdo chce hledat výmluvy, toho žádná argumentace nepřesvědčí...

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #394 kdy: 09. 06. 2014, 11:02:08 »
Mirek: No jo, někdo prostě ten základ nechápe... Já svuj blog třeba dotuju ze svýho (pravda, nemá žádnou návštěvnost, nikdo o něm neví a píšu tam jednou za rok... ;D ), ale to dělám jen kvůli tomu, že chci mít vlastní doménu na vlastnim stroji atd. A většina konzumentů nechápe, že velkej server s velkym rozsahem a častou publikací prostě zadarmo nepojede...

Ano, šlo by to asi tak, že by se banda lidí (třeba Ty, já, Ondra Caletka, JardaP., hawran, ...) domluvila, složila, zatáhla (např.) vlastní železo, konektivitu, elektriku (prostě by to jelo u jednoho doma ;D a tomu by se dávaly příspěvky) a psala "hromadnej blog" a tím pádem by produkovala "zdarma" podobnej obsah, jako root.cz. Ale proč bysme to proboha dělali? Nakonec i my bysme nahodili reklamu. Buď takovou jako na žive.cz - tím pádem bysme skončili - nebo takovou jako na root.cz - tím pádem by jí 50% lidí blokovalo - nebo jen textovou - tím pádem by nebyly skoro žádný příjmy. Jsou prostě lidi, který to nechápou.

I blbá agregace článků "odjinud" stojí peníze. Máš vlastní doménu, vlastní železo/VPS, nějakýho člověka/více lidí, který hledají a agregujou... Často musíš překládat a to za Tebe ani G Translate neudělá, že? Já fakt nevim, jesti jsou ty lidi slepí a/nebo blbí, že tohle nevidí... Na druhou stranu, proč se divíme, když dneska je běžný (všimni si, nepíšu "normální") vlézt na jakoukoliv sharingovou službu a "nakoupit" libovolný digitální obsah zadarmo.

Doba postupně pokročila, uživatelé zblbli a jde to do kopru. Jestli by ve finále nebylo nejlepší, kdyby se k internetu mohli připojit jen lidi s "řidičákem".

« Odpověď #395 kdy: 09. 06. 2014, 11:04:25 »
Já fakt nevim, jesti jsou ty lidi slepí a/nebo blbí, že tohle nevidí... Na druhou stranu, proč se divíme, když dneska je běžný (všimni si, nepíšu "normální") vlézt na jakoukoliv sharingovou službu a "nakoupit" libovolný digitální obsah zadarmo.
Jo, taky mezi těmahle dvěma věcma vidím souvislost...

Hmmm

« Odpověď #396 kdy: 09. 06. 2014, 11:19:23 »
Už mě to tu nějakou dobu štve. Ten žlutý proužek je poslední kapka. Sorry, ale pokud poučení proužku mělo znít: "bez reklamy se web neuživí", pak odpovídám: "tak ať!".

Sbohem
Zbohom. Ja som pre root urobil v AdBlock vynimku.

Já ji tam měl taky (zobrazovaly se mi ty s-clicky, reklamy dokola, ...).
Než na mne vyskočil ten žlutý šit.
Další výjimky jdou za hranice (pro mne v tuto chvíli) únosného kompromisu.
Takže se mi teď nezobrazuje nic ...
Mne sa uz ziaden "zlty sit" neukazuje. Ale preboha ziveho, urobili chybu, aj p. Krcmar povedal, ze to bola chyba. Taketo nafukovanie sa je detinske. Ak by tvoj sef po jednej tvojej chybe povedal,ze ti skracuje plat o 10%, tak urcite mu nepovies, ze to akceptujes, pretoze aj ty si odrezal root.cz od casti prijmu za tvoje videnie reklamy po jednej chybe so zltou listou.

student

« Odpověď #397 kdy: 09. 06. 2014, 11:25:03 »
Přesně tak. Kdyby už nakrásně někdo chtěl dělat nějaký direct marketing, tak vytěží Facebook a má tolik materiálu, že ho ani nezvládne zpracovat - a daleko zajímavějšího, protože tam jsou texty, narozdíl od čistě IP v v případě reklamního systému. Ten reklamní systém prostě nedodává nic, co by dávalo ekonomický smysl zpracovávat.

Navíc pokud by ale tohle někdo dělal v ČR, imho by silně narazil a dostal flastr jako prase.
V pripade reklamneho systemu tam je o dost viac ako IP - unikatny identifikator prehliadaca, a navstivene stranky sledovane tym systemom.

Facebook sam moze mat rovnake info, ale to sa zase neda len tak vytazit. Kazdy moze tazit len to, co tam na seba alebo ma ineho niekto prezradi / niekde da verejne viditelny Like. Ked to niekto na seba povie, tak mu asi nevadi, ze ta info bude verejne viditelna.

Naproti tomu, ked si sam nieco hladam, tak si nemusim zelat, aby som bol spajany s tym vyrazom. Napr. pred par dnami som na jednom PC hladal nieco o urokoch (suvislost s krokmi ECB). Odvtedy to na tom PC ponuka reklamy o pozickach, pomoci v zadlzeni a podobne, co je uplne mimo - uz toto sa mi nepaci. A to som na ziadnu reklamu neklikol.

« Odpověď #398 kdy: 09. 06. 2014, 11:49:40 »
Už mě to tu nějakou dobu štve. Ten žlutý proužek je poslední kapka. Sorry, ale pokud poučení proužku mělo znít: "bez reklamy se web neuživí", pak odpovídám: "tak ať!".

Sbohem

Mne sa uz ziaden "zlty sit" neukazuje. Ale preboha ziveho, urobili chybu, aj p. Krcmar povedal, ze to bola chyba. Taketo nafukovanie sa je detinske. Ak by tvoj sef po jednej tvojej chybe povedal,ze ti skracuje plat o 10%, tak urcite mu nepovies, ze to akceptujes, pretoze aj ty si odrezal root.cz od casti prijmu za tvoje videnie reklamy po jednej chybe so zltou listou.

Nedělej z toho kovbojku.
Já jen zareagoval na to, že Ty jsi milostivě někoho odmával "Zbohom" a jen jsi "udělal pro root výjimku", já suše popsal, co se stalo mně.
Nikdo nic nenafukuje.
Naopak, já mám pocit, že přestože jsem už dříve tu výjimku udělal já a nějaké reklamy jsem si zobrazovat nechal, vyskočila na mne ta žlutá hrůza, mám se vlastně stydět a nechat si ještě nadávat do zlodějů.

Pokud je mi známo, kompromis je o tom, že každá ze stran něco sleví ze svých původních požadavků.

(Rozhodně jsem neměl v úmyslu nějak natahovat tuto debatu. A ani nemám. Tečka)

Hmmm

« Odpověď #399 kdy: 09. 06. 2014, 12:14:01 »

Sbohem

Nedělej z toho kovbojku.
Já jen zareagoval na to, že Ty jsi milostivě někoho odmával "Zbohom" a jen jsi "udělal pro root výjimku", já suše popsal, co se stalo mně.
Nikdo nic nenafukuje.
Naopak, já mám pocit, že přestože jsem už dříve tu výjimku udělal já a nějaké reklamy jsem si zobrazovat nechal, vyskočila na mne ta žlutá hrůza, mám se vlastně stydět a nechat si ještě nadávat do zlodějů.

Pokud je mi známo, kompromis je o tom, že každá ze stran něco sleví ze svých původních požadavků.

Ale houby. Nikto to do zlodejov nenadava. P. Krcmar to vysvetlil, bola to chyba. Tebe ziadna ujma nevznikla. Normalnou reakciou je sa stiahnut a ospravedlnenie prijat. To co ty robis je vystup rozmaznaneho dietata. :)

« Odpověď #400 kdy: 09. 06. 2014, 12:25:11 »
...
Ale houby. Nikto to do zlodejov nenadava. P. Krcmar to vysvetlil, bola to chyba. Tebe ziadna ujma nevznikla. Normalnou reakciou je sa stiahnut a ospravedlnenie prijat. To co ty robis je vystup rozmaznaneho dietata. :)

Kterému slovu v té závorce nerozumíš?
Klidně se zeptej, třeba to nějak dáme dohromady.

Ne, kecám, nehodlám to dál rozpitvávat, notabene NE s tebou.
Tak si ty svoje rozbory nech pro někoho jinýho.
Neprosím, oznamuju.

BTW: http://forum.root.cz/index.php?topic=8812.msg96485#msg96485
(chytračinky o rozdílech mezi slovy šmejd a zloděj si nech od cesty)

look-er

« Odpověď #401 kdy: 09. 06. 2014, 12:45:29 »
zamyslím se a dám jim tam teda žlutej pruh s odkazem na článek, pod kterej nejde komentovat ... budeme proti hned tobě bez diskuze bojovat.

To není článek, ale statický text. Takových je tu hned několik a není třeba, aby pod nimi byla diskuse. Stejně by nebyla vidět nikde jinde (na titulní straně třeba). Od diskuse tu je fórum. A v něm nebyl smazán jediný komentář. Boj by vypadal jinak. Ale my s vámi nechceme bojovat.

Jak Petr píše 48% lidí zde blokuje reklamu, jelikož jsou technicky zaměření/vzdělaní, tak přeci minimálně pro 50% z těch 48% nebude problém jít do té války a zablokovat proužek.

To nemá být válka. Válka by vypadala výrazně jinak a sofistikovaněji. Tohle je jednoduchá prosba: máme s tím problém, prosím, neblokujte nám reklamu. Nedělejte z toho něco, co to není.

Tak já s tím nemám problém odblokovat adblock, ale pojem "černý pasažér" mě trochu překvapil (možná i vytočil).
Adblock mám automaticky zaplý a rozhodně ne kvuli reklamě na rootu a tohle je podle mě i případ té většiny zde chodící, a žlutý proužek s upozorněním bych pochopil, ale jak jsem psal výše...
asi tak

« Odpověď #402 kdy: 09. 06. 2014, 13:11:07 »
V pripade reklamneho systemu tam je o dost viac ako IP - unikatny identifikator prehliadaca, a navstivene stranky sledovane tym systemom.

Facebook sam moze mat rovnake info, ale to sa zase neda len tak vytazit. Kazdy moze tazit len to, co tam na seba alebo ma ineho niekto prezradi / niekde da verejne viditelny Like. Ked to niekto na seba povie, tak mu asi nevadi, ze ta info bude verejne viditelna.
Ale prosímtě. Ty nemáš účet na žádné socsíti? Vždyť je to plné botů. Mně si na Plusku každou chvíli přidá do kruhů nějaká Asiatka, která nabízí masáže... Jak moc myslíš, že je složitý udělat bota, kterej bude projíždět socsítě a hledat název konkurenčního krému, abys těm lidem mohl zavolat a nabídnout svůj krém?

A to získáš naprosto konkrétní informaci, kterou můžeš v telemarketingu využít a ne nějaký přiblbý "Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_9_3) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/35.0.1916.114 Safari/537.36", který je ti v telemarketingu platný jak mrtvýmu zimník.

Jenže jak jsem napsal: během chvilky by se to proflálko a byl by z toho flastr jako prase. Proto to nikdo nedělá, není padlej na hlavu.

Naproti tomu, ked si sam nieco hladam, tak si nemusim zelat, aby som bol spajany s tym vyrazom.
Ano, od toho jsou anonymizéry. Když jsi nepoužil anonymizér, tak je ten prohlížeč s tím výrazem spojenej no. A co z toho plyne kromě toho, že neumíš používat současné technologie?

Hmmm

« Odpověď #403 kdy: 09. 06. 2014, 13:29:55 »
...

Kterému slovu v té závorce nerozumíš?
Klidně se zeptej, třeba to nějak dáme dohromady.

Ne, kecám, nehodlám to dál rozpitvávat, notabene NE s tebou.
Tak si ty svoje rozbory nech pro někoho jinýho.
Neprosím, oznamuju.

BTW: http://forum.root.cz/index.php?topic=8812.msg96485#msg96485
(chytračinky o rozdílech mezi slovy šmejd a zloděj si nech od cesty)
Neviem preco si myslis, ze to co oznamujes je relevantne alebo sa tym niekto musi riadit. :) Proste kecas hluposti a chovas sa ako male dieta. P. Krcmar chybu uznal a zariadil jej napravu. Nie je dalej dovod root oberat o zdroj prijmov a uz vobec neexistuje dovod sa este hrat na urazeneho.

Lol Phirae

« Odpověď #404 kdy: 09. 06. 2014, 13:37:00 »
Ty nemáš účet na žádné socsíti?

Ne!  8)

Mně si na Plusku každou chvíli přidá do kruhů nějaká Asiatka, která nabízí masáže...

A co máš proti asijským masážím?  ;D