Začátky v Javě

noef

• 897
    • Zobrazit profil
Re:Začátky v Javě
« Odpověď #90 kdy: 30. 03. 2014, 18:33:48 »
Aha, už tomu začínám rozumět. Vývojáři v Javě viděli Windows naposled v roce 95.  ::)

Nezivim se vyvojem v Jave (ani ve Scale). Windows na screenshotu jsou verze 7 (sedmicky), takze to neni nic zastaraleho (jestli se nepletu, jsou stale mnohem vice pouzivane nez osmicky). Na klasickem vzhledu nevidim nic spatneho ???.

RAII

« Odpověď #91 kdy: 30. 03. 2014, 19:08:42 »
RAII.

Poslys ty hrdino. Kdyz uz tu suverene polemizuje s "Jirsakem", nechces rict treba svoje jmeno ?
Co ses zac, nejakej uhrovitej debil co sedi vecne doma za klavesnici ?

Jesus, tyhle kreteny fakt miluju :/.
Řekl FLV xDD hej frajere, ty si dobrej debil. Jinak, nepochybuji že Jirsák je pouze jeho nick, nikoli skutečné jméno. A k tomu uhrovitému debilovy ... beďary mám no, za klávesnicí furt sedím, to je taky důvod proč mám znalosti oproti ... třeba tobě nebo Jirsákovy -> takže ten debil nesedí. A taky se mne tady někdo ptal jestli vše dělám v C++, no vzhledem ke svému zaměření ano ... třeba takový eshop bych dělal v PHP (možná python) ... ale já nedělám eshopy   

Jakub Galgonek

« Odpověď #92 kdy: 30. 03. 2014, 19:58:19 »
třeba takový eshop bych dělal v PHP (možná python)

A to by ti nevadilo, že jsou pomalejší než C++ a snad i pomalejší než Java?

Jirsákova tchýně

« Odpověď #93 kdy: 30. 03. 2014, 20:12:27 »
Počkej, až dorazíš domů, Jirsáku! Já ti dám Javu, že ti budou trenky malý!!!

RAII

« Odpověď #94 kdy: 30. 03. 2014, 20:51:43 »

Vadilo. Naštěstí to nemusím dělat takže si ušetřím nervy.

« Odpověď #95 kdy: 30. 03. 2014, 21:07:18 »

jak je na tom HHVM?

perceptron

« Odpověď #96 kdy: 30. 03. 2014, 21:48:08 »
Citace
A taky se mne tady někdo ptal jestli vše dělám v C++, no vzhledem ke svému zaměření ano ... třeba takový eshop bych dělal v PHP (možná python) ... ale já nedělám eshopy   
ja som sa pytal nielen na eshopy, ale aj ine programatorske prace: napriklad shellskriptujete tiez v c++?

lebo zatial to vyzera, ze ste ako ten radostny krtko, co ma vo svojej nore utesenu pracu, ktora mu dava spokojnost a peniaze a pleskate sa po bruchu, ze nemusite vyjst von do toho skaredeho sveta, kde by vas nutili pouzivat nieco *pomalsie* nez c++.

alebo? :-)

Citace
Vývojáři v Javě viděli Windows naposled v roce 95.
ehm, co je vasa referencna aplikacia moderneho windowsu, s ktorou to porovnavate? office?

perceptron

« Odpověď #97 kdy: 30. 03. 2014, 21:52:29 »
prepacia za doublepost

Citace
. beďary mám no, za klávesnicí furt sedím, to je taky důvod proč mám znalosti oproti ... t... t
ake konkretne napriklad? na akych typoch aplikacii pracujete?

alternativne:

ake su vase konkretne skusenosti s java technologiami okrem citania PDFiek, kde sa pise, ze java je pomala?

RAII

« Odpověď #98 kdy: 31. 03. 2014, 22:01:21 »
A proč bych vám to měl říkat, známe se snad?
Čtení PDFek? A co je na tom špatného? Napřed všichni chtěj důkaz, prej že vlastní zkušenosti nejsou důkaz. A když ho dostanou, tvářej se kysele a odmítaj ho akceptovat. Já vás Javisty fakt nepochopím, modlím se abych se setkával s minimem Javistů v budoucích letech, zkracujete mi život svou demencí.

Jakub Galgonek

« Odpověď #99 kdy: 31. 03. 2014, 22:21:45 »
Vadilo.

A proč by sis na tohle nezvolil třeba tu Javu?

Natix

« Odpověď #100 kdy: 31. 03. 2014, 22:33:58 »
Vyhoda Scaly je bezproblemova interoperabilita s Javou.

No nevim. Chvili jsem delal na projektu, kde byla pouzivana Java a Scala zaraz a teda nektery casti kodu vypadaly fakt hnusne (napr. pristup k objektu scaly z javy [ne instanci tridy] - object A { val a = 4 } je z Javy dostupny jako A$.MODULE$.a(), bordel s michanim stylu setteru a getteru, nutne prevody mezi kolekcemi [java list vs. scala list]). Co za workaroundy se muselo delat, aby to prekladac pochopil - napr. problemy u dedeni java trida->scala trida s traity, generikou a self typem->java; problemy s "raw type" - musel se napsat wrapper v jave aby s tim scala mohla pracovat; problematicke pouziti frameworku pro modifikaci bytekodu za behu...

Scala se mi hodne libi, doufam ze se prosadi. Ale ta interoperabilita s Javou neni rozhodne "bezproblemova".

Ona bezproblémová je, ale pouze jedním směrem: Java -> Scala. Obráceně to podle mě ani nikdy nebylo zamýšlené, takže se nemůžeš divit, že s tím byly takové problémy. Když nad tím přemýšlím, tak mě ani nenapadá, který JVM jazyk by interoperabilitu proti srsti (směrem do Javy) podporoval.

perceptron

« Odpověď #101 kdy: 31. 03. 2014, 23:18:28 »
Citace
Já vás Javisty fakt nepochopím, modlím se abych se setkával s minimem Javistů v budoucích letech, zkracujete mi život svou demencí.
ak sa nechcete stretavat, najlepsie je, ked nebudete chodit do tejto temy.

ale k veci:
1. ja ako primarny javista viem, ze su oblasti a problem, kde je java pomalsia nez riesenia v C
2. na druhej strane viem, ze oblasti, v ktorych robim, je to fakt, ktory je v zozname prirorit niekde nizsie. nemusim si deployovat restovske api v c++, aj ked by to v nom bolo urcite rychlejsie. nemusim shellskriptovat v c++, aj keby to bolo urcite rychlejsie. nemusim programovat qt v asm, aj ked by to bolo urcite rychlejsie

vy mate jediny argument, rychlost.

keby ste neboli troll, tak poskytnete aspon generalne informacie, lebo takto to vyzera, ze ste fakt zalezeny a hejtujete vsetko, co nie je c++, pricom nic ine ste nevideli (alebo je to hypertajna informacia, comu ja neverim)

« Odpověď #102 kdy: 31. 03. 2014, 23:27:58 »
A proč bych vám to měl říkat, známe se snad?
Čtení PDFek? A co je na tom špatného? Napřed všichni chtěj důkaz, prej že vlastní zkušenosti nejsou důkaz. A když ho dostanou, tvářej se kysele a odmítaj ho akceptovat.
Mohl byste nám to říci proto, abychom mohli pochopit, co se pokoušíte sdělit. Na jednu stranu se totiž tváříte jako zkušený programátor. Na druhou stranu nechápete jeden z elementárních základů výrokové logiky, totiž že tvrzení s velkým kvantifikátorem (všeobecné tvrzení, "pro všechna x platí y"), nelze dokázat příkladem jedné věci x, pro kterou platí y. Přitom už jste na tuhle vaši chybu byl upozorněn různými lidmi asi desetkrát. A vy přijdete po jedenácté, a zase přijdete s příkladem jedné věci, pro kterou vaše tvrzení platí. A strašně se divíte, že jej nikdo nechce akceptovat jako důkaz toho vašeho všeobecného tvrzení.

Pokusím se vám to vysvětlit ještě jednou, naposledy. Zkusím to na něčem úplně jiném, než IT - třeba v jiné oblasti nebudete mít tolik předsudků. Představte si tedy, že tvrdíte "všechny ovce jsou černé". Abyste tohle tvrzení dokázal, nestačí ukázat obrázek jedné černé ovce. Nestačí ukázat ani obrázek jiné černé ovce. Nestačí dokonce ani odkázat na PDF, ve kterém lidé asi z Googlu popisují, že viděli jednu černou ovci. Pořád je totiž možné, že vedle těch vašich tří černých ovcí někde na světě existuje i bílá ovce, nebo dokonce celá stáda bílých ovcí. I jediná bílá ovce přitom stačí, aby vaše tvrzení, že všechny ovce jsou černé, bylo nepravdivé.

Mohu vás ubezpečit, že ovládání elementárních základů výrokové logiky není výsadou javistů, umí to i spousta jiných lidí, dokonce by to měly umět děti na základní škole. Pokud vám zkracuje život to, že po vás ostatní chtějí, abyste svá tvrzení nějak doložil, mám pro vás jednoduché řešení: tvrďte pouze takové věci, které jste schopen i při svých znalostech výrokové logiky doložit.

hejtujete vsetko, co nie je c++, pricom nic ine ste nevideli
Já mám dost silné pochybnosti i o znalostech toho C++. Když se ve vedlejší diskusi objevil velmi neefektivní kód na násobení matic, měl být RAII - podle toho, jak se tady snaží sám sebe prezentovat - kdo proti tomu kódu vystartuje, protože procesorová cache, a kód přepíše. RAII si toho kódu ale vůbec nevšímal, a místo něj to opravovali javisti.

RAII

« Odpověď #103 kdy: 31. 03. 2014, 23:47:54 »
Není to hypertajná informace, ale na druhou stranu, nevidím důvod vám to říkat. Sice sem nepochopil co myslíte tím programovat QT v ASM (v assembly, really? QT má C++ API  you know ... xD).
Už sem to řekl několikrát, Java má i své výhody, je multiplatformní, je dělaná pro blbce takže má zakázané všechny featury o které by se blbec říznul (to je zároveň i nevýhoda, záleží na úhlu pohledu), má olbřímí stdlib.
Jaké jiné generální informace chcete proboha ... hádat se s Javistou o to, že je Java pomalá je fakt extrém, kdybych sem dal svou adresu, nepochybuji že by mne ňákej Javista navštívil a začal mi ručně vysvětlovat jak moc je Java rychlá ...

No a pro Jirsáka, áno, moje chyba, generalizoval jsem. Abys byl spokojen, určitě existuje test ve kterém zvítězí Java. A kód sem neopravoval protože jsem diskuzi už moc nesledoval, přišla mi taková, no jaky když se hází perli sviním. Co takhle dát repete? Úloha bude třeba..., třeba, máme 5000 měst, každé město je spojeno s každým jedním městem. Vzdálenosti mezi městy budou náhodné. Najděte nejkratší cestu z města 0 do města 4999. Kód sem šoupnu zejtra večer, dneska už pudu spát ...

andy

« Odpověď #104 kdy: 01. 04. 2014, 00:10:41 »
Povodny dotaz ale bol, ci je java za zenitom a nie ako je rychla voci c++. Ked to uvidi Niki, tak to ani nebude citat, takze aj tak je to tu cele strata casu.

Ja si myslim, ze android dostal javu opät do hry.