FIT ČVUT nebo FIT VUT?

mattv

• 123
    • Zobrazit profil
Re: FIT ČVUT nebo FIT VUT?
« Odpověď #120 kdy: 22. 05. 2011, 20:15:04 »
To je člověk od člověka. Na koleji stejně potkáš lidi typicky z okruhu 100 km a dále. Např. já, než jsem začal pracovat, jsem v Praze první tři roky neznal skoro žádné pražáky. Skoro jsem od spolubydlícího pochytil ostravský přízvuk (v centru Prahy  ;D ) a s Pražáky ani později žádný problém. Tím jsme se ale dostali mimo ČVUT-VUT, tak ať se Ti daří, ať se rozhodneš jakkoliv.
Díky díky. Tobě také :-) Jenom, neházím všechny do stejného pytle. To určitě ne. Takže nic osobního ;-))

Kubo

« Odpověď #121 kdy: 22. 05. 2011, 21:17:22 »
Ja studujem momentalne na FITe takze asi zhrnem co by Ta cakalo na FIT CVUT:
1.semester mas len povinne predmety: Zaklady matematickej analyzy= integraly,derivacie,limity vcelku ok predmet
Programovani a Algoritmizace 1= dost narocny predmet na pripravu, prvych 5 tyzdnov mas nejaky uvod do C a potom postupne prichadzaju kazdy tyzden nove ulohy celkovo 7 mas na nich dva tyzdne, ale pokial si nerobil v C odporucam zacat s ich robit cim skor, hodnoti ich system progtest, ktory neoblbnes, ale aspon sa naucis aj nieco naprogramovat, inak aj ako sietar urcite ci uz C/C++ potrebovat budes, na konci je potom este semestralka ale je to urobitelny predmet
Cislicove a analagove obvody= toto je hardware predmet ucia ho super ludia, naucis sa vela a nie je narocny
Matematicka logika= vcelku easy akurat uspavajuce
Uvod do operacnych systemov= shell,AWK, prava, prikazy ako find,ps,ls,grep.... dost narocny predmet pre ludi co nerobili s Unixovym systemom
v druhom semestri je opat matika,programko v C++, struktura a architektura pocitacov to su rozne citace obvody a neskor trochu assembleru
operacne systemy, tu pochopis preco musi aj sietar mat sajnu o C a C++, dost narocny predmet ale zaujimavy celkom
tvorba elektronickej dokumentacie= easy jak nikdy

celkovo je FIT nova fakulta, takze  sa niektore veci mozu menit, ale uroven je urcite vysoka, ludia sa snazia studentom pomoct a naucis sa urcite vela, podla mna osobne VUT nema takych odbornikov aki su na FIT CVUT, dlasie predmety pre sietarov su pocitacove siete, skriptovacie jazyky,administracia UNIXu a potom Windowsu a tiez Cisco a podobne veci

zdenekT

« Odpověď #122 kdy: 22. 05. 2011, 21:24:53 »
podla mna osobne VUT nema takych odbornikov aki su na FIT CVUT

Jak můžeš vyslovit takhle ničím nepodloženou sračku.

zdenekT

« Odpověď #123 kdy: 22. 05. 2011, 21:32:50 »
To Matěj Vaňátko: Abych to shrnul, jestli chceš kvalitu a preferuješ Brno, tak bakalářské studium rozhodně začni na VUT FIT. Jestli chceš předejít problémům s jazykem C, začni už o prázdninách touto knihou.

Jestli budeš pokračovat na magisterském tak se porozhlídni i po alternativách.

Wily

« Odpověď #124 kdy: 22. 05. 2011, 22:27:46 »
To by mě taky zajímalo, kde jsi přišel na to, že VUT nemá takový odborníky jak CVUT.... FIT na VUT vznik stejně jako FIT na CVUT oddělil se od FEKTu na VUT a na CVUT od FELu. Takže odborníku je všude dost. A jsou dobří.

mattv

• 123
    • Zobrazit profil
« Odpověď #125 kdy: 22. 05. 2011, 23:59:32 »
To Matěj Vaňátko: Abych to shrnul, jestli chceš kvalitu a preferuješ Brno, tak bakalářské studium rozhodně začni na VUT FIT. Jestli chceš předejít problémům s jazykem C, začni už o prázdninách touto knihou.

Jestli budeš pokračovat na magisterském tak se porozhlídni i po alternativách.
Díky Zdeňku. O ní jsem už četl a plánuju její nákup :-) Nicméně, vzhledem k tomu, že přihlášku na FI MUNI nemám, vidím to asi na FIT.. doufám, že toho nebudu litovat :-)

Ondra

« Odpověď #126 kdy: 23. 05. 2011, 08:52:58 »
FIT ČVUT jsou FELáci, kteří se nechtěli učit matiku. ;)

Jsem na ČVUT, ale nejsem ani na FELu ani na FITu.

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
« Odpověď #127 kdy: 23. 05. 2011, 10:32:53 »
No zatím co se na to tak koukám tak FEL si s FIT vůbec v ničem nezadá :).

« Odpověď #128 kdy: 23. 05. 2011, 11:32:02 »
no já jsem se tedy rozhodl pro FIT ČVUT. S programováním už mám mnoho zkušeností a tak doufám, že nebudu mít problém...

vse

« Odpověď #129 kdy: 24. 05. 2011, 09:40:23 »
Co se tyce srovnani FIT VUT a FIT CVUT ... byl jsem na obou fakultach (na FIT VUT dva roky, na FIT CVUT studuji nyni)... Co se tyce narocnosti fakult, tak FIT VUT v Brne je tak o 2-3 stupne na vyssi urovni - a nedelam si zadek. FIT CVUT mi proti tomu prijde spise takova prumyslova tovarna na informatiky. Prirovnal bych to mozna az k shitske VSB v Ostrave, ktera je pro mentalne retardovane.

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
« Odpověď #130 kdy: 24. 05. 2011, 10:55:19 »
to vse:
jeste by jsi mel dodat, jak daleko jsi to na ktere fakulte dotahl, a jak si zacinal na FIT, jako myslim v kterem rocniku.

pseudo anonym

« Odpověď #131 kdy: 01. 06. 2011, 16:49:33 »
problemem je, ze soucasny vedeni FIT VUT si nas plete s FEKT VUT (fakulta elektrotechniky a komunikacnich technologii). takze to dopada tak, ze v soucasnym prvnim a druhy semestru sou nejtezsi predmety teorie obvodu a prvky pocitacu (oboje obvody)

Matěj

« Odpověď #132 kdy: 01. 06. 2011, 18:00:26 »
Co se tyce srovnani FIT VUT a FIT CVUT ... byl jsem na obou fakultach (na FIT VUT dva roky, na FIT CVUT studuji nyni)... Co se tyce narocnosti fakult, tak FIT VUT v Brne je tak o 2-3 stupne na vyssi urovni - a nedelam si zadek. FIT CVUT mi proti tomu prijde spise takova prumyslova tovarna na informatiky. Prirovnal bych to mozna az k shitske VSB v Ostrave, ktera je pro mentalne retardovane.
Shitska VŠB, pro mentalne retardovane? Vsadím se že jsi tu nestudoval. Jen jsi "slyšel" od kamarádů, že? Pokud nemluvíš z vlastní zkušenosti tak si laskavě VŠB do huby neber, tohle je účelový flame

Jose.D

« Odpověď #133 kdy: 01. 06. 2011, 18:45:43 »
Shitska VŠB, pro mentalne retardovane? Vsadím se že jsi tu nestudoval. Jen jsi "slyšel" od kamarádů, že? Pokud nemluvíš z vlastní zkušenosti (..)
To se lehko píše, ale hůře dělá. Většina lidí studuje jen 1 školu za život. A je pravda že VŠB v Ostravě má slabší pověst, pezi relevantní školy v ČR patří spíše VUT a ČVUT.

Osobně bych se rozhodnul na základě studijních plánů.. (a projdi si jednotlivé předměty - často se název trochu rozchází z náplní)

Jose.D

« Odpověď #134 kdy: 01. 06. 2011, 18:48:31 »
FIT ČVUT jsou FELáci, kteří se nechtěli učit matiku. ;)
Hmm to mi přijde jako kravina. Na FITu se oproti bývalému E-I na FELU vyházely spíš fyziky, obvody a neinformatické předměty.. A co si budem povídat, matemetika informatický předmět je.