FIT ČVUT nebo FIT VUT?

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
Re: FIT ČVUT nebo FIT VUT?
« Odpověď #135 kdy: 02. 06. 2011, 14:19:29 »
to Jose.D
Je potreba se na to podivat objektivne. FIT VUT i CVUT a VSB produkuje inzenyry. Dodelas co se po tobe chce, mas titul, jdes zadat o praci a nikoho nezajima jestli mas titul odsad ci odtamtad. Pokud mas FIT tak tim udelas dojem mozna tak pokud osoba se kterou pohovor delas ma FIT taky, jinak je to uplne jedno a zalezi jenom na tom, co skutecne umis a jak si pouzitelnej v praxi a to ti, uprimne receno, neda ani jedna skola.

Jose.D

« Odpověď #136 kdy: 02. 06. 2011, 15:15:20 »
to Jose.D
.. nikoho nezajima jestli mas titul odsad ci odtamtad ..

Nesouhlas :-) Myslím že to naopak lidi zajímá.. To by na dané místo mohli vzít rovou někoho z ekonomky - informatika je tak taky :-), takže inženýr, jako inženýr.. A ekonomka je nejtěžší gympl v Praze.

Lidé z lepších škol jsou většinou zahákovaný v lepších firmách, takže když tam přijdeš na pohovor, tak to jsou v podstatě bývalí spolužáci. U významějších firem v oboru někdy učí jako lektoři.. Bojí je vlastní zkušenost.

Studium je v neposlední řadě taky o tom jaký lidi potkáváš, je to svým způsobem motivace, čeho chceš dosáhnout. Pokud máš okolo sebe lidi co jezdí v létě na intership do google, pracují v Oracle, atd.  tak budeš určitě víc motivovanej "něčeho dosáhnout", než když budou okolo samí péhápéčkáři. (nic proti nim)

Čím "lepší" (v uvozovkách) škola, tím více se na ní lidí hlásí. A je to triviální statistika, která hovoří, že z většího výběru vybereš lepší studenty. A zatímco do Prahy se hláší víceméně rovnoměrně celé Česko, tak do Brna se hlásí spíš východní část Česka a  do Ostravy se hlásí spíš Ostrava a okolí, když je nevezmou jinam. A to holt kvalitu nezvedne.

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
« Odpověď #137 kdy: 02. 06. 2011, 15:44:07 »
Libi se mi tvuj roztomile naivni nazor. Bylo by moc hezke, kdyby to fungovalo tak jak popisujes. Realita je bohuzel ale uplne jina. Rozhodne neplati, ze cim vice lidi se na skolu hlasi tak tim je prestiznejsi.Studenti v CR a SK maji nizke sebevedomi a vetsina si chce titul odflakat takze jdou na jednoduzsi skoly, protoze si ani na slozitejsi neveri. Predsudkove prohlaseni, ze ekonomka je nejtezsi gympl v praze si pravdepodobne slysel o kamaradu ci lidi na netu a nemas s ni vlastni zkusenost. Co mne ale fascinuje nejvic, ze do srovnani IT skol tahas VSE, ktera je z uplne podstaty jinak zamerena. Lide z lepsich skol nejsou vetsinou zahakovani v lepsich firmach. V lepsich firmach jsou lidi schopni nebo pres znami, coz koneckoncu implikuje tvoje tvrzeni o spoluzacich pracujicich spolu, to ovsem nema s kvalitou skoly nic spolecneho.
Uplne nejvic mne ale prekvapuje tvrzeni, ze do prahy jde cela CR a do Brna vychod a do Ostravy Ostrava. Co je na tom tak zvlastniho? Nejvice lidi z CR a SK chce jit do prahy protoze to je metropole a je tu daleko lepsi pracovni uplatneti etc. To ze lidi z vychodu jdou do Brna je ptoto, ze to tam lepe znaji a maji to blize domu na vykendy a je to pro ne levnejsi. Prohlaseni o Ostrave je uplne mimo, jsem sice Prazak, ale yhle reci mi zavaneji povokaci. Vicemene si totiz napsal, ze v Ostrave jsou sami debilove ktery nikdo jinde nechce. Nevidim duvod, proc by Ostravak nemohl studovat ve svem meste.Uplne nejvic mne ale prekvapuje tvrzeni, ze do prahy jde cela CR a do Brna vychod a do Ostravy Ostrava. Co je na tom tak zvlastniho? Nejvice lidi z CR a SK chce jit do prahy protoze to je metropole a je tu daleko lepsi pracovni uplatneti etc. To ze lidi z vychodu jdou do Brna

Jose.D

« Odpověď #138 kdy: 02. 06. 2011, 15:50:38 »
Citace
Nejvice lidi z CR a SK chce jit do prahy protoze to je metropole a je tu daleko lepsi pracovni uplatneti etc. 
No a to jsem chtěl napsat :-) Jsem rád, že se na tom shodnem. No z nejvíce lidí je nejlepší výběr hm? :)

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
« Odpověď #139 kdy: 02. 06. 2011, 15:55:09 »
Ne uplne. Brno ma co se IT tyce taky vcelku solidni zakladnu a krome solidnich skol i napriklad IBM nebo cervenej klobout. Obe tyhle spolecnosti velice rady spolupracuji se studenty takze je tu vetsi sance, ziskat praxi pri studiu zatimco v praze ma vetsina velkejch firem pouze obchodni zastoupeni z marketingovejch duvodu, protoze produkce by je tu vysla moc draho.

Jose.D

« Odpověď #140 kdy: 02. 06. 2011, 16:00:06 »
Ne uplne. Brno ma co se IT tyce taky vcelku solidni zakladnu a krome solidnich skol i napriklad IBM nebo cervenej klobout. Obe tyhle spolecnosti velice rady spolupracuji se studenty takze je tu vetsi sance, ziskat praxi pri studiu zatimco v praze ma vetsina velkejch firem pouze obchodni zastoupeni z marketingovejch duvodu, protoze produkce by je tu vysla moc draho.
Jojo, červenej klobouk a IBM závist :)

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
« Odpověď #141 kdy: 02. 06. 2011, 16:03:07 »
Koukam ze je pro tebe jakakoliv debata kde se vyskytnou argumenty docela orisek co? :)

Jose.D

« Odpověď #142 kdy: 02. 06. 2011, 16:13:49 »
Citace
Koukam ze je pro tebe jakakoliv debata kde se vyskytnou argumenty docela orisek co?

He?

IBM a Red Hat jsou velký plusy Brna, nehledej v tom žádnou ironii.

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
« Odpověď #143 kdy: 02. 06. 2011, 16:18:51 »
Ok, tak promin :). Jsem trosku podezrivavej.

ehm

« Odpověď #144 kdy: 02. 06. 2011, 18:07:34 »
FIT ČVUT jsou FELáci, kteří se nechtěli učit matiku. ;)

Jsem na ČVUT, ale nejsem ani na FELu ani na FITu.
A vlep si jednu poradnou. Linearni algebru nam uci lide z FELu a matematickou analyzu zajistovala jaderka. Spis vam nikdo nestoji o fyziku  :P

XxX

« Odpověď #145 kdy: 02. 06. 2011, 20:27:57 »
Mrknete sem http://zpravy.ihned.cz/cesko-skolstvi/c1-49962460-suverennim-vitezem-pro-studium-informatiky-je-prazsky-matfyz ... Ja sice takove zebricky moc neuznavam, ale je tam jedna polozka, ktera by mohla mit vyznam... Zpochybnuje to, ze se na CVUT hlasi vice lidi nez na VUT v oboru informatika. Zajem o skolu FIT VUT je temer 2x vetsi nez FIT/FEL CVUT. Z toho tedy neprimo vyplyva, ze FIT VUT ma kvalitnejsi studenty, protoze ma vetsi moznost vyberu.

Jinak, na FIT VUT berou cca 800 lidi do prvaku. Hlasi se jich cca 1600 (v dobe, kdyz jsem se hlasil ja to bylo temer 2000). Tzn., sance na prijeti na FIT VUT je cca 50%, kdezto na FIT CVUT berou 75% (viz. odkaz) => maji mene studentu k dispozici a jeste o 50% (vuci FIT) vetsi propustnost do prvniho rocniku - jaka je asi kvalita studentu? Tipoval bych, ze bude o hodne horsi...

ehm

« Odpověď #146 kdy: 02. 06. 2011, 22:05:08 »
Mrknete sem http://zpravy.ihned.cz/cesko-skolstvi/c1-49962460-suverennim-vitezem-pro-studium-informatiky-je-prazsky-matfyz ... Ja sice takove zebricky moc neuznavam, ale je tam jedna polozka, ktera by mohla mit vyznam... Zpochybnuje to, ze se na CVUT hlasi vice lidi nez na VUT v oboru informatika. Zajem o skolu FIT VUT je temer 2x vetsi nez FIT/FEL CVUT. Z toho tedy neprimo vyplyva, ze FIT VUT ma kvalitnejsi studenty, protoze ma vetsi moznost vyberu.

v te tve statistice ktere jinak neveris, ale prece jen.. je take..
"Informatika je studiem, které dává dobré šance na budoucí uplatnění. Například z absolventů FEL ČVUT našlo práci v oboru šest měsíců po obdržení diplomu 96 procent posluchačů. Ti pět let po ukončení studia berou nejčastěji kolem 50 tisíc korun hrubého.

Z absolventů informatiky na VUT v Brně se v oboru "chytne" 79 procent studentů. Pět let po obdržení diplomu najdou na výplatní pásce přes 38 tisíc korun. Slušný výdělek čeká i na ty, kteří vystudovali Fakultu informatiky a statistiky na pražském VŠE. Pobírají 37 tisíc korun, jak zjistil interní fakultní výzkum."
 :o

mimochodem "Každý... tahá pilku.:" jsem musel hledat na google. EHM :D

XxX

« Odpověď #147 kdy: 02. 06. 2011, 23:44:00 »

v te tve statistice ktere jinak neveris, ale prece jen.. je take..
"Informatika je studiem, které dává dobré šance na budoucí uplatnění. Například z absolventů FEL ČVUT našlo práci v oboru šest měsíců po obdržení diplomu 96 procent posluchačů. Ti pět let po ukončení studia berou nejčastěji kolem 50 tisíc korun hrubého.

Z absolventů informatiky na VUT v Brně se v oboru "chytne" 79 procent studentů. Pět let po obdržení diplomu najdou na výplatní pásce přes 38 tisíc korun. Slušný výdělek čeká i na ty, kteří vystudovali Fakultu informatiky a statistiky na pražském VŠE. Pobírají 37 tisíc korun, jak zjistil interní fakultní výzkum."
 :o

mimochodem "Každý... tahá pilku.:" jsem musel hledat na google. EHM :D

To samozrejme zavisi na kraji. Podivej se na rozdil platu identickych pozic v okoli Brna a Prahy a mozna pochopis proc :)...

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
« Odpověď #148 kdy: 03. 06. 2011, 00:01:28 »
A jak to dle tveho nazoru ovlivnuje to procento posluchacu v zavislosti na kraji?

Term

« Odpověď #149 kdy: 03. 06. 2011, 01:35:15 »
Já teda nečetl všechny příspěvky, ale ještě pro doplnění. Na FEKT VUT Brno chtějí zavést jen 2 pokusy na zkoušku, tzn. 1.termín řádný a jeden opravný. Nevím jestli je to jen na FEKTu, ale je dost možné, že i na FITu to zavedou.