Jak na slaboduchého kolegu

Dayworker

Re:Jak na slaboduchého kolegu
« Odpověď #30 kdy: 11. 02. 2018, 14:47:28 »
Co máte proti diskusi o jezuitech, papežích, evangeliích a vůbec křesťanství, případně islámu, buddhismu a pohanství?

Zapomnel jste na optimalni rozdelovani zdroju. Bez toho to neni ono a tak doufam, ze se zahy dozvim o praktickych implikacich pro tvorbu spagetoveho kodu, idealne z pohledu americkeho individualistickeho protestantismu, pri zohledneni toho, co k tomu rika Novy zakon.
To se chci taky dozvědět, a při zohlednění koránu.

Ivan Nový

« Odpověď #31 kdy: 11. 02. 2018, 14:52:54 »
@Kit
A nebo můžete pro implementaci Smarty použít něco jako Lime. https://github.com/rvanvelzen/lime

alshajmr

« Odpověď #32 kdy: 11. 02. 2018, 14:59:39 »
Dorazil Ivan Novy, navrhuji tema zavrit.
Co máte proti diskusi o jezuitech, papežích, evangeliích a vůbec křesťanství, případně islámu, buddhismu a pohanství?
Podle me hlavne at se nezuvasnuje slovak=madar, nebo Drahos=zradce cr
To sloveso znamená co? Česky by to nešlo?
ne

Ivan Nový

« Odpověď #33 kdy: 11. 02. 2018, 15:00:25 »

Zapomnel jste na optimalni rozdelovani zdroju. Bez toho to neni ono a tak doufam, ze se zahy dozvim o praktickych implikacich pro tvorbu spagetoveho kodu, idealne z pohledu americkeho individualistickeho protestantismu, pri zohledneni toho, co k tomu rika Novy zakon.

Samozřejmě, že to má vliv i na ten špagetový kód. Americký protestantský přístup je především ten, aby to fungovalo, evropský katolický přístup je, aby byl dodržen především ritus (https://cs.wikipedia.org/wiki/Ritus), fungovat to nemusí. A o tento starý spor jde i v této diskusi :-))) Je hezky vidět vliv katolicismu v Čechách a na Slovensku, na rozdíl třeba od Valašska, kde bylo 90% protestantů ještě před 150 lety :-)))

Dayworker

« Odpověď #34 kdy: 11. 02. 2018, 15:08:42 »
ne
Slovensky to taky není, vlastně v žádném jazyce, takže autor chtěl jen ukázat svou slaboduchost.

Dayworker

« Odpověď #35 kdy: 11. 02. 2018, 15:11:48 »

Samozřejmě, že to má vliv i na ten špagetový kód. Americký protestantský přístup je především ten, aby to fungovalo, evropský katolický přístup je, aby byl dodržen především ritus (https://cs.wikipedia.org/wiki/Ritus), fungovat to nemusí. A o tento starý spor jde i v této diskusi :-))) Je hezky vidět vliv katolicismu v Čechách a na Slovensku, na rozdíl třeba od Valašska, kde bylo 90% protestantů ještě před 150 lety :-)))
“Ritus” úzce souvisí s tím zmíněným kargo kultem. Nicméně protestanti, pokud se přesuneme na tuto rovinu diskuse, pravidla dodržují také, ovšem pragmaticky ta užitečná. Jinými slovy aplikují osvědčené znalosti a zkušenosti. Ovšem přenášet náboženství do IT je trochu násilné.

Ivan Nový

« Odpověď #36 kdy: 11. 02. 2018, 15:28:17 »
@Dayworker
Ano, souhlas, jenže tady nejde tolik o programování, ale o komunikaci mezi programátory, v ní se projevují často i neuvědomělé kulturní rozdíly. Jinak to bude vidět někdo z Valašska a jinak někdo od Plzně. Například. Nuance budou mírné, ale pro komunikaci třeba zásadní. Je třeba hledat způsoby jak otupit hrany, třeba příkladem vlastního kódu.

balki

« Odpověď #37 kdy: 11. 02. 2018, 15:29:43 »
Možná jste už byli v podobné situaci a budete mi moci nějak poradit: V práci mám kolegu, co je - slušně řečeno - v myšlení velmi pomalý. Vše se mu musí vysvětlovat pětkrát (a stejně to je k ničemu), neumí se vyjadřovat, píše děsný kód a ke všemu se chová povýšeně (přitom by to mělo být naopak) a myslí si, jak je z nás nejlepší ...

Davat mu prace, kolko zvladne a studovat ho z antropologickeho hladiska. Totiz studium podobnych ludi je dobra lekcia do buducnosti.  Ak clovek zvladne interakciu s podobnym clovekom, zvladne uz vsetko. Je to vhodna pokusna osoba na skusanie technik socialneho inzinierstva. Ci uz mu podsuvat vlastne myslienky tak, aby si myslel, ze na ne prisiel sam (zlepsovanie kvality kodu). Alebo ho vyuzit ako proxy na lepsie vztahy so sefom.

Dayworker

« Odpověď #38 kdy: 11. 02. 2018, 15:35:42 »
Možná jste už byli v podobné situaci a budete mi moci nějak poradit: V práci mám kolegu, co je - slušně řečeno - v myšlení velmi pomalý. Vše se mu musí vysvětlovat pětkrát (a stejně to je k ničemu), neumí se vyjadřovat, píše děsný kód a ke všemu se chová povýšeně (přitom by to mělo být naopak) a myslí si, jak je z nás nejlepší ...

Davat mu prace, kolko zvladne a studovat ho z antropologickeho hladiska. Totiz studium podobnych ludi je dobra lekcia do buducnosti.  Ak clovek zvladne interakciu s podobnym clovekom, zvladne uz vsetko. Je to vhodna pokusna osoba na skusanie technik socialneho inzinierstva. Ci uz mu podsuvat vlastne myslienky tak, aby si myslel, ze na ne prisiel sam (zlepsovanie kvality kodu). Alebo ho vyuzit ako proxy na lepsie vztahy so sefom.
Něco takového je o nervy, není-li člověk psycholog.

Kit

« Odpověď #39 kdy: 11. 02. 2018, 15:43:03 »
@Kit
A nebo můžete pro implementaci Smarty použít něco jako Lime. https://github.com/rvanvelzen/lime

Tady přece nejde o implementaci Smarty, ale těch špagetových šablon, které vidím všude kolem sebe. Deklarativní šablonu pro Smarty jsem ještě neviděl.

Lama

« Odpověď #40 kdy: 11. 02. 2018, 16:13:07 »
Ty krávo, Jarda překonal 10K příspěvků!

Fanfára... https://youtu.be/_nSFSBEnAxg

Ivan Nový

« Odpověď #41 kdy: 11. 02. 2018, 17:48:20 »
@Kit

Tady přece nejde o implementaci Smarty, ale těch špagetových šablon, které vidím všude kolem sebe. Deklarativní šablonu pro Smarty jsem ještě neviděl.

Na to je odpověď React. Smarty to je otřes, samozřejmě.

yyy

« Odpověď #42 kdy: 11. 02. 2018, 17:59:51 »
Možná jste už byli v podobné situaci a budete mi moci nějak poradit: V práci mám kolegu, co je - slušně řečeno - v myšlení velmi pomalý. Vše se mu musí vysvětlovat pětkrát (a stejně to je k ničemu), neumí se vyjadřovat, píše děsný kód a ke všemu se chová povýšeně (přitom by to mělo být naopak) a myslí si, jak je z nás nejlepší (teď si po večerech dodělává maturitu, to jen tak pro dokreslení). Bylo by mi to jedno (ať si to řeší vedení), kdybychom ovšem nedělali na stejném projektu. Šéfovi jsem se snažil lecos v tomto ohledu taktně naznačit, ale taky není zrovna veleduch a žere mu, že odvádí nadprůměrně dobrou práci. Normálně se na fórech neptám, ale tohle je netechnická záležitost, se kterou jsem se nikdy nesetkal a chtěl bych to vyřešit nějak decentně. Máte někdo s takovou situací zkušenosti?

Pokud to nechápe šéf, není té firmě pomoci.
Můžeš pomoct jenom sobě, a to tím, že odtamtud utečeš.

Kit

« Odpověď #43 kdy: 11. 02. 2018, 18:29:14 »
@Kit

Na to je odpověď React. Smarty to je otřes, samozřejmě.

Co s tím má společného ReactPHP? To řeší něco úplně jiného. Nebo je to nějaký jiný PHP framework? Budou s ním frontendisti schopni pracovat?

hhteht

« Odpověď #44 kdy: 11. 02. 2018, 18:32:37 »
ne
Slovensky to taky není, vlastně v žádném jazyce, takže autor chtěl jen ukázat svou slaboduchost.
Možná je to nějaký Slovenský dialekt a nebo psal autor na telefonu a nechtělo se mu to opravovat ... pro takovou chátru.