Jaký operační systém pro mobil?

nobody(ten pravej)

Re:Jaký operační systém pro mobil?
« Odpověď #105 kdy: 04. 10. 2016, 22:10:25 »
Nexus 5 32GB + Copperhead OS. Zadnej gugl, zadny kravoviny, jenom fdroid, doinstalovat se da lecos, ale nedoporucuje se to.

Nemyslis Nexus 5x? pro Nexus 5 v download nemaj, zmizeli i buildy z https://builds.copperhead.co/builds/, nachazim jen mrtve odkazy...

32bit

« Odpověď #106 kdy: 05. 10. 2016, 14:57:55 »
Ja dost dlouho pouzival android. Ale tento rok jsem jen tak zkusmo presel na wp a 640. A velmi mile me to prekvapilo. Zadne lagy se nekonaji. V podstate vse funguje jak ma. Co se tyce apek tak pokemony ani jine hry nehraju. Navigace je bud ms nebo navigator. Apky na behani, lyzovani a pro jezdeni autem jsem sehnal. Pocasi chmu jsem taky sehnal. Nejake custom apky jsem si napsal v universal apps. Co se tyce dlazdic na desktopu. Ze zacatku se mi to nezdalo protoze jsem byl z bsd i jinych win na to nebyl zvyklej a nemumel jsem vyuzit potencial. Dneska mi bezi par live tiles a je to lepsi nez mit apku do sys try. Navic ta sama apka mi pak pres wcf bezi i na mobilu.

Jen bych zaverem rekl ze trosku slozitejsi si vybrat ten spravny hw a android. Bez root si to i co se tyce vyvoje vlastnich veci nedovedu ani moc predstavit. Predtim jsem zkousel inew coz nebyl v tech dobach spatny foun a pak g4.

harlock

« Odpověď #107 kdy: 05. 10. 2016, 18:09:49 »
Nexus 5 32GB + Copperhead OS. Zadnej gugl, zadny kravoviny, jenom fdroid, doinstalovat se da lecos, ale nedoporucuje se to.

Nemyslis Nexus 5x? pro Nexus 5 v download nemaj, zmizeli i buildy z https://builds.copperhead.co/builds/, nachazim jen mrtve odkazy...

boze ne 5X kdo by chtel 5X je to horsi nez 5, teda aspon z meho pohledu. A nevim jak moc tu 5X podporovali nebo ne, proto jsem si taky koupil 5

harlock

« Odpověď #108 kdy: 05. 10. 2016, 18:13:05 »

hmmm koukal jsem na tu N5 a fakt uz tam neni to jsou ale kuri, kazdopadne byla tam, gugl asi zatlacil ... njn, jeste ze mam zalozni Jollu :D Mozna ho budu mit nekde na compu, kdyztak si reknete jestli ten obraz vykopu tak ho sharnu

boze ne 5X kdo by chtel 5X je to horsi nez 5, teda aspon z meho pohledu. A nevim jak moc tu 5X podporovali nebo ne, proto jsem si taky koupil 5

jixmHech

« Odpověď #109 kdy: 05. 10. 2016, 19:42:55 »
Tak to jste me uklidnil. Jadro Linuxu neni dokonale (to by ho uz nemseli dale vyvijet), takze patrne mlvite o necem jinem. Az zjistite, co to je, muzete trolovat na nejake jejich forum.

Já to jen konstatoval. Já mám linux rád. Jen jsem chtěl říct, že i když má MS možná "dobrý systém", tak jim to není nic platno. Lidi budou používat i nedokonalé věci

Je to Hurd. A ten nehaním

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #110 kdy: 05. 10. 2016, 20:02:19 »
Já to jen konstatoval. Já mám linux rád. Jen jsem chtěl říct, že i když má MS možná "dobrý systém", tak jim to není nic platno. Lidi budou používat i nedokonalé věci

Lidi budou pouzivat cokoliv, co jim prodaji s pocitacem, kdyz jim tam pobezej ty hry a ty oficy. Kdyby byla na Linuxu dokomala emulacni vrstva, ze by tyhle veci bezely jak nativn na Widlich, stacilo by naskinovat nejaky DE a lidi by si ani nevsimli, ze nemaji Widle.

32bit

« Odpověď #111 kdy: 06. 10. 2016, 09:18:25 »
Lidi budou pouzivat cokoliv, co jim prodaji s pocitacem, kdyz jim tam pobezej ty hry a ty oficy. Kdyby byla na Linuxu dokomala emulacni vrstva, ze by tyhle veci bezely jak nativn na Widlich, stacilo by naskinovat nejaky DE a lidi by si ani nevsimli, ze nemaji Widle.

Nix systemy jsem bral vydycky proto aby ze nebyly jako windows. Na co s nich delat vindows to si radej orginal windows koupim nez mit linux jako windows ;) A ja osobne nikdy nechtel aby linxu zparchantel natoli aby se znej stal masovy os. Proto cim vim parchantel tim vic jsem koukal na po bsd.

spasitel

« Odpověď #112 kdy: 06. 10. 2016, 10:00:13 »
jo jako windows je dobrej a taky i linux. proc zatracovat obe platformy?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #113 kdy: 06. 10. 2016, 10:45:20 »
@sprasitel: Widle zatracuju, protoze jsou o nervy. Istalace systemu nasledovana celodenni aktualizaci na posledni verzi zaplat prechodem pres vsechny predchozi verze zaplat, s milionem restartu? Kde to jsme? A kdyz to pak je update, stravim pul dne instalaci aplikaci. Ty bych pak mel obcas vsechny rucne updatovat, protoze vetsina to sama neumi a MS stale jste nevymyslel zadny widlovy podsystem, ktery by se o to staral ve stylu repozitaru na Linuxu. A to vse muzu delat az pote, co zapnu pocitac a vypiju pul litru zeleneho caje, zatimco bezi widloupdate a update antiviraku. Linux zapnu a po ptakach. A jeste nikdy jsem na nem nemusel editovat registry.

spasitel

« Odpověď #114 kdy: 06. 10. 2016, 12:52:11 »
vis komu rikej, ze po instalaci linuxu napr. ubuntu neni potreba instalovat updates. vzdyt sam vis, ze to tak neni. kdyz si dam ubuntu 10.4 tak se jeste instaluje XY aktualizaci ;) mam to overene :)

harlock

« Odpověď #115 kdy: 06. 10. 2016, 13:06:28 »
vis komu rikej, ze po instalaci linuxu napr. ubuntu neni potreba instalovat updates. vzdyt sam vis, ze to tak neni. kdyz si dam ubuntu 10.4 tak se jeste instaluje XY aktualizaci ;) mam to overene :)

1.) ubuntu ... oukej .... 10.04 ..... oukej .... dneska je 16.04 nejmin, takze budiz tvuj koment bran jako recese. Instalace se minimalne neinstalujou pul dne s 10+ restartama. Dalsi vec je, ze to tak delat nemusis, netinstall a preseed nebo kickstart.
2.) instalovat wirdows ze site je pomerne komplikovane, nebo muzes delat images ale to musis mit vsechen HW stejnej. Instalace software se da pres MSI, ale ne vsechny programy to poskytujou a udelat si ho ... no neni to uplne primocary rekneme.
3.) doufam, ze vis, co znamena slovo ubuntu ;P

spasitel

« Odpověď #116 kdy: 06. 10. 2016, 13:35:29 »
za 20 minut mam nainstalovanej win10 ;)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #117 kdy: 06. 10. 2016, 13:40:08 »
za 20 minut mam nainstalovanej win10 ;)

A jak dlouho je pak updatujes na posledni vykrik MS? Krome toho na Widle 10 ma malo lidi zaludek, takze instalujou spis 7 a to pak updatujes s klidem cely den, pokud se ti podari update vubec rozjet, aby tam jen tak nevisel a cely den jen predstiral, ze eco dela. A to jsme jeste nezacali s aplikacemi a uz mame aspon deset restartu.

32bit

« Odpověď #118 kdy: 06. 10. 2016, 14:32:28 »
JardaP
Stahnu z repozitare posledni iso ktere vydali a stahli se mi vseho vsudy 3 aktualizace. Je to porad o pristupu. Pokud strcis stare iso win nebo stare iso silenosti jako ubuntu tak te ceka xx zaplat. Pokud chci delat prikule na registrech mam na to uz pripraveny reg soubor. Jo problemy jsou spis jinde napriklad win7 a jejich update mechanizmus... tam je to ciry masochismus.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #119 kdy: 06. 10. 2016, 17:27:15 »
JardaP
Stahnu z repozitare posledni iso ktere vydali a stahli se mi vseho vsudy 3 aktualizace. Je to porad o pristupu. Pokud strcis stare iso win nebo stare iso silenosti jako ubuntu tak te ceka xx zaplat. Pokud chci delat prikule na registrech mam na to uz pripraveny reg soubor. Jo problemy jsou spis jinde napriklad win7 a jejich update mechanizmus... tam je to ciry masochismus.

Tak to je ovsem horka novinka Widli 10, kterym s spousta lidi radsi vyhne. Kde sezeny posledni ISO W 7?

Jinak stara instalacka Linuxu netaha porad dokola updaty na stejnou chybu, pokazde v padesati verzich, kazda vyzadujici restart. Linux se typicky instaluje z netu na posledi verzi, kolikrat to jde i tak, ze s instalackou predchozi verze distra nainstaluju verzi posledni. Instalace Linuxu vyzaduje jeden restart a to z instalace do nainstalovaneho prostredi.