Taky vás sejří telefony s obr displayem?

Trident

Re:Taky vás sejří telefony s obr displayem?
« Odpověď #15 kdy: 14. 12. 2014, 14:55:19 »
Nesmite na vsem videt jen negativa. Treba kdybyste mel leteckou havarii v mori a prezil to, tak aspon na tom provizornim voru z mrtvol, polstaru ze sdacek a nafukovacich vest a tkanicek z bot, budete mit cim padlovat. Proto si kupte phablet, ten je na to nejlepsi.
No a jelikoz nejvetsim problemem tehle havarii kdyz to prezijes je ztrata telesne teploty, tak nezapomen nainstalovat appku ktera vytizi procesor tak, ze se v pohode ohrejes. A kdyz ti dojde baterka tak ji muzes zkratovat a ohrejes se taky. Takovy mobil obsahuje tedy i volbu ukonceni zivota - neni v menu, musi se aktivovat mechanicky. Nova verze obsahuje jiz kapsli s kyanidem.

txt

« Odpověď #16 kdy: 14. 12. 2014, 15:05:18 »
Kruci, asi jsem už starej a blbej, já z původního příspěvku nepochopil, že autor chce šnorchlovat v Mariánském příkopě ...
2m po dobu 30 minut je outdoor standard pro odolne pristroje.  Idealni je pokud to plave jako plovak na hladine. Pokud ne, tak i 50M hodinky maji lepsi odolnost.

Snorchlovat bych s tim fakt nesel. Tim spis do more kde je ti to k cemu? To jako chces pouzivat kapacitni touch pod hladinou? Myslis ze ti to tam jako chyti signal nebo co? Ci sverit tomu dekompresni zastavky? Nechtej mi namluvit ze budes fotit.
Vzdyt i levny rugged fotaky maji vodotesnost do 15m coz v pohode staci na rekreacni potapeni. Ale mozna bych vzal argument ze tenhle mobil by sel vyuzit jako pomocne padlo:) Mozna po pripojeni moturku pres otg bys vyrobil i skutr vid:)

Odolnost jen mírně zvýšenou, aby to šlo použít jako GPS na řidítkách kola/motorky.

Dobrou náhradu za N97 v dnešní nabídce nevidím. S hromadou kompromisů by šlo http://www.mobilmania.cz/katalog-mobilu/samsung-galaxy-xcover-2/sc-63-ci-48035-c-1/default.aspx ; ale k reálné použitelnosti by to potřebovalo rootnout, čímž potenciálně můžu přijít o záruku (4GB úložiště s cca 1GB volného místa a aplikace často nejdou nahrát na kartu v nerootnutém telefonu).

Trident

« Odpověď #17 kdy: 14. 12. 2014, 15:33:25 »

Odolnost jen mírně zvýšenou, aby to šlo použít jako GPS na řidítkách kola/motorky.

No na riditkach uz mi zarvalo Lenovo. Vydrzelo zimu,dest,plyskanici, vylitnuti z drzaku. V pousti se mi na slunicku ale prehral a chcipnul. Sice pak nabehl, ale jak padla noc a teplota slitla k 0C, tak zacal blbnout. Tlacitka, obcas nesel bootnout a nechytal signal gps. Signal gps je pri navigaci v neznamem terenu bez mobilniho signalu docela podstatna vec. Za vinu proc to neslo davam usporam pri vyrobe desky, neolovnate pajce a teplotni ochrane baterky.
Nastesti temhle hypermodernim kondomum neverim a profesni deformace zpusobuje ze mam vzdy zalozni reseni. A tak mne opet zachranila garminova csx60. Ta se muze smazit jak chce. Navic ten display byl narozdil proti tomu lenovu krasne citelny i s vyplym podsvicenim.

meh

« Odpověď #18 kdy: 14. 12. 2014, 17:22:29 »
budoucnost je telefonni tablet + handsfree.

zadny telefon, zadny mobil, zadny laptop, zadny notebook, zadny ultrabook.

meh

« Odpověď #19 kdy: 14. 12. 2014, 17:29:59 »
a ten aligator je vydrzi porad jen na 70% toho co jsem mival a jeste ke vsemu to jen jen dvojpasmovka a ne quadband. takze fakt leda pro duchny na zahradku.

meh

« Odpověď #20 kdy: 14. 12. 2014, 17:35:17 »
ale ja kazdopadne si takovy hovno neporidim a zrusim simku.

« Odpověď #21 kdy: 14. 12. 2014, 17:45:25 »

Toto
https://www.youtube.com/watch?v=cRzFF3ebPck
je budoucnost ...

pavela

« Odpověď #22 kdy: 14. 12. 2014, 17:55:28 »
Dostal jsem tip na Sonim A8 Land Rover. Držel jsem ho v rukách a klidně bych s ním zatloukal hřebíky. http://www.gsmarena.com/sonim_land_rover_a8-pictures-6701.php

TKL

« Odpověď #23 kdy: 14. 12. 2014, 17:58:45 »
Solidní telefon byl Samsung S5610. Bohužel jeho nástupce S5611 dostal do vínku rychlejší procesor (nevím proč), zato přestal umět BT tethering (proč asi?).
Tudíž poslední možná varianta je Nokia 515:
http://www.nokia.com/cz-cs/telefony/telefon/515/

Poslední hloupý telefon, co vypadá dobře, umí obstojně maily + nouzové pohlížení webu a hlavně se dá použít jako modem.

radík

« Odpověď #24 kdy: 14. 12. 2014, 18:13:19 »
Dnešní standard je 5" display!
Mluvil jsem o tom s přáteli a jejich argumenty pro obhájení 5" displaye jsou: "Krásně se s tím sere, kdy seru, čtu si!" nebo "Ale vždyť to tak dělají všichni!", "Velký display je moderní!"

Standar 5"? Kde je to psáno? Asi lidi podlehli marketingu, nebo davu, kterej podlehl hloupostem. Nedivím se při dnešní inteligenci. Obecně když vidím v mhd většinu jak čumí do těch svítících pádel, tak nevim co mám dělat, jestli se smát nebo brečet. Místo zírání do displaye třeba pomůžu paní s kočárkem a prohodím pár slov jaký je dneska pěkný počasí... Jako telefon používám SE k750i. Většinou ani používat nemusím. Naštestí. A jinak k tomu sraní. Pokud jim funguje trávení, signalizace a následný výkon defekace, tak telefon by na záchodě snad ani nevytáhly.

pavela

« Odpověď #25 kdy: 14. 12. 2014, 18:20:45 »
Dostal jsem tip na Sonim A8 Land Rover. Držel jsem ho v rukách a klidně bych s ním zatloukal hřebíky. http://www.gsmarena.com/sonim_land_rover_a8-pictures-6701.php

Tak vyrobce neni Sonim, je to proste jen "Land Rover" a je uz k dispozici model Land Rover A9.

« Odpověď #26 kdy: 14. 12. 2014, 18:22:28 »
Já bych se i se šmatlafounem smířil, ale mě zas sejří microUSB, to tam nemůžou dát aspoň miniUSB, nebo klasickou 2,5ku napájecí konektor? Nebo klidně oboje. Stejně tak microSD, jako kdyby se do těch placek nevešla klasická SD karta. Plus samozřejmě aspoň základní HW klávesy.
Co se týče baterií, tak někteří výrobci už pochopili, že lidi chtěji taky výdrž a ne jen co nejtenčí placku která za den chcípne, např. THL 5000.
U Yotaphone pochopili, že není marné mít i pasivní displej jako čtečky.
Já bych třeba uvítal velkou tabletočtečku kombinující oba displeje velikosti A4, aby se na tom kromě knížek daly pohodlně prohlížet i časáky a samozřejmě serfovat na netu.
Nechce se toho někdo ujmout?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 14. 12. 2014, 18:41:45 »

Blaznite? Chtel bych videt tablet, ktery nahradi PC.

Michal Lenc

« Odpověď #28 kdy: 14. 12. 2014, 19:19:11 »
Ten výběr telefonů je dnes tak široký ( http://mobilni-telefony.heureka.cz/f:12954:-3/?o=5&f=5 ), že stesk OP považuji pouze za klasický pláč ve stylu "ta dnešní mládež je taková..."

Btw, Motorola Razr, která je ideální do kapsy má rozměry 98 x 53mm, kdežto Samsung se svými 102mm už je příliš velký?

OP může snadno vybírat například na této půvabné stránce, i mezi mými oblíbenými Palmy.
http://www.phonearena.com/phones/size#/phones/size/Motorola-RAZR-V3i--V3t--V3r,HP-Veer-4G,Palm-Pre-2-GSM/phones/1385,5199,4969

A o přehršle obyčejných telefonů, které maily zkontrolovat umí ani nemluvím.

brk

« Odpověď #29 kdy: 14. 12. 2014, 19:56:45 »
Telefon jsem řešil asi před měsícem a nakonec jsem kapituloval a šel do 5", konkrétně jsem risknul již zde zmiňovaného Číňana THL 5000. Chtěl jsem dual sim, abych sjednotil firemní i soukromý telefon do jednoho přístroje a mělo to alespoň jakž takž výdrž, ať nezůstanu někde viset bez telefonu.

Na stole vypadá obludně velký, ale kupodivu v kapse v běžných riflích nijak nepřekáží. Baterie těžce v pohodě. Na noc se mi automaticky vypíná, takže v provozu ho mám 16 hodin denně. Od nabíječky jsem ho odpojil v pondělí ráno, tedy nyní má za sebou týden a stav baterky je 47%. Taková čísla jsem měl naposled před deseti lety s hloupým telefonem.

Bohužel se těch 5" nepříjemně projevuje při ovládání. Předchozí 4" jsem vykryl palcem jedné ruky, teď už bohužel nikoliv. Kdyby mi takovou baterku někdo vtěsnal do 4" placky, tak si ji rád pořídím, ale zatím tohle beru jako nejmenší zlo.