Šetření na IT v Čechách

Jimm

Re:Šetření na IT v Čechách
« Odpověď #60 kdy: 02. 12. 2013, 14:35:59 »
Já nemám IT jen jako zaměstnání, ale je to koníček kterým žiju, učím se prakticky každý den, jak v práci tak doma a pokaždé když se něco naučím, za nedlouho přijde na učení něco dalšího, nemám pocit že bych se mohl během následujících 300 let přiblížit finishi. Ale přitom podle tebe na IT nic není. Nevzal bys mě do učení?

mame

« Odpověď #61 kdy: 02. 12. 2013, 14:46:53 »
Také se nestačím divit, co tu dnes přibylo za nesmysly. Mám to jako Jimm a vůbec třeba nechápu, co řeší ferren. Že on nedělá a ještě vydělá? No a? Evidentně se tu řeší trochu něco jiného, ale ne každý to chápe.

ferren

« Odpověď #62 kdy: 02. 12. 2013, 14:48:46 »
jimm: to je hezke ze je to tvuj konicek, to ale nerika nic o narocnosti. jsou lide co radi uklizeji.....
holt je to tak,civilizace sla IT smerem, kdyby nastal takovy steampunk, ve stejne vate by byli obory co ted zivori nad zivotnim minimem. myslim ze si vubec nemame na co stezovat, snad jen ze treba soused ma vic tak ja chci taky....

v.sp

« Odpověď #63 kdy: 02. 12. 2013, 14:52:02 »
Já nemám IT jen jako zaměstnání, ale je to koníček kterým žiju, učím se prakticky každý den, jak v práci tak doma a pokaždé když se něco naučím, za nedlouho přijde na učení něco dalšího, nemám pocit že bych se mohl během následujících 300 let přiblížit finishi. Ale přitom podle tebe na IT nic není. Nevzal bys mě do učení?
No, finishi se přiblížíš rychle. Technologií je spousta a zajímavých věcí vůbec, ale ve většině firem (=těch, které mají IT jako nutné zlo, ne jako nástroj zisku; a těch, které takovým firem takové IT dodávají) nejsou vůbec potřeba. A tak je to po pár (5-10) letech praxe/kariéry výborně zaplacená brnkačka. A člověk jen žasne, za co mu dávají takové nehorázné peníze - a zároveň má pocit, že mu ujíždí vlak, že se nemá jak učit nic dalšího. :(
Ale možná k tomu dospěje jen malá část ITáků, většina jsou jen lopaty (a to zcela bez urážky, to je v každém oboru), berou to jako 9-to-5 job a připadá jim to strašně těžké.

Ale není všem dnům konec, pokud má člověk odvahu (a není vázaný hypotékou apod.), může jít do velmi zajímavých projektů a zase si to užívat. Ale nebude tím zaměstnancem, co má své jisté a nadává v diskusích :P

Jimm

« Odpověď #64 kdy: 02. 12. 2013, 14:57:00 »
Dle mého jsi obdařen mimořádným nadáním nechápat psaný text, nebo z něj vybírat to podstatné. Tvým dobrým zvykem je reagovat na náhodně vybranou větu, netýkající se tématu.

jimm: to je hezke ze je to tvuj konicek, to ale nerika nic o narocnosti. jsou lide co radi uklizeji.....
holt je to tak,civilizace sla IT smerem, kdyby nastal takovy steampunk, ve stejne vate by byli obory co ted zivori nad zivotnim minimem. myslim ze si vubec nemame na co stezovat, snad jen ze treba soused ma vic tak ja chci taky....

ferren

« Odpověď #65 kdy: 02. 12. 2013, 14:58:41 »
mame:

pointa mych prispevku je v tom,ze mi prijde troufale si stezovat na nejake setreni, s tim ze 50+ je malo. nic proti touze po vetsim vydelku, ale argumentovat tim ze jsem ajtak a tak jsem nekdo, je zcela mimo misu.....protoze "ajtek obecny" neni nekdo....

mame

« Odpověď #66 kdy: 02. 12. 2013, 15:01:56 »
Dobře, děkuji za info.

Ctirad

Re:Setreni na IT v cechach
« Odpověď #67 kdy: 02. 12. 2013, 15:18:30 »
Mozna jsi jiz akceptoval za normalni zivot to co normalnim zivotem neni.  Nemusis se topit ve zlate, ale clovek by v nasi pozici mel mit narok na nejakou zivotni uroven aby nemusel bydlet u maminky a setrit do prasatka na pivo.
Zivot je prilis kratky a cenny na to aby jsi se nechaval ostrouhavat a pred duchodem si uzil par let tezce usetrenych penez. Nezij pro nekoho jineho, ale zij pro sebe. Je to o seberespektu. O respektu ke znalostem tvych i ostatnich v oboru.

Jinak pro tvou informaci. Bydlel jsem v karavanu, na koleji i spolubydlel ve trech. Delal za mrzky peniz za ktery by prazak ani nevstal z postele. A nic mi nezchazelo. Nepatrim mezi pohodlne lidi. Nicmene pak prisel vyssi zajem a touha po lepsi kariere.

Cožeto? Nárok? Chlapče, nárok nemáš na nic, jedině na smrt.

Kolemjdoucí

« Odpověď #68 kdy: 02. 12. 2013, 15:27:40 »
Ctirad: Kromě smrti máš zákonný nárok na práva vyplývající z Ústavy ČR. (Ale nic o životní úrovni pro IT tam není).

.

« Odpověď #69 kdy: 02. 12. 2013, 15:59:46 »
Ctirad: Kromě smrti máš zákonný nárok na práva vyplývající z Ústavy ČR. (Ale nic o životní úrovni pro IT tam není).

Dejte si to oba doporadku. Neni smrt jako smrt. Predcasne umrit se v tomhle korporatnim systemu da jen k velmi velke nevoli systemu. Prevence treba i v podobe podnikovych lekaru, odvraceni akutnich pripadu je pak starost IZS a eutanazie to je pomalu na balicek do zazitkove turistiky jenze to smrdi popotahovani soudy na rozdil od nejakych tech statistickych smrtelnych nehod neotevreni padaku kazdy 116-tisici seskok. Makat budete a zadny umirani.

Cruiserupce

« Odpověď #70 kdy: 02. 12. 2013, 16:01:30 »
Nechci rejpat ... momentálně žiju v Londýně ... a díval jsem se na Oracle ... ta firma v Londýně nabírá 7 programátoru a v Indii 502 ... chápete to?

Indové jsou horší programátoři než průměrní evropané, jejich pracovní výkon je horší a invencí se u nich moc nedočkáte....

Nicméně v londýně jsou platy okolo 50 000 liber ročně pro zaměstnance, případně cca 400 liber denně pro contractory ...

V čechách upřímně nevím jak se pohybují zaměstnanecké platy, ale kontraktor může mít přes 4500 za den.

No a teď se podívejme na Indii .. programátor s 3 letou praxí tam stojí cca 120 000 Kč ročně ...

A to je Indie zemí s 1miliardou obyvatel ... která generuje poměrně vysoké množství vysokočkoláků ...

Takže tak nějak bych předpokládal přesun vývoje směr Indie

« Odpověď #71 kdy: 02. 12. 2013, 16:32:36 »
Neco outsourcovat lze, vyvoj lokalnich veci jako je ucetnictvi vsak nikoliv.
Musis mit nejak osetreny casovy posun kvuli schuzkam, nemuzes indy davat na support kdyz nejsi microsoft a musis se zakaznikem komunikovat v materstine.

Kvalita nemusi byt horsi. Ten priklad "nekolikrat oceneneho nejlepsiho programatora firmy ktery dodrzuje terminy a pise na vysokem standardu" ackoliv cely den sedi na FB je notoricky znamy.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Ctirad

« Odpověď #72 kdy: 02. 12. 2013, 16:38:30 »
Neco outsourcovat lze, vyvoj lokalnich veci jako je ucetnictvi vsak nikoliv.
Musis mit nejak osetreny casovy posun kvuli schuzkam, nemuzes indy davat na support kdyz nejsi microsoft a musis se zakaznikem komunikovat v materstine.
SAP - Software Aus Pakistan

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #73 kdy: 02. 12. 2013, 17:05:24 »
Pamatuji si jednu větu z Básníků. Schopný člověk místa nevyhledává, ale vytváří. No a něco na tom je. Já jedu sám na sebe a nemohu si nikterak stěžovat ... snad jen na to, že mám málo času na sebe. Ovšem za to si mohu sám, jelikož má práce je mi i koníčkem a málo kdy dovedu říci ne!

mame

« Odpověď #74 kdy: 02. 12. 2013, 20:23:18 »
Co na tom je? Nechci dělat na sebe, protože chci řešit problémy a ne se zabývat věcmi kolem. Je to tak těžko pochopitelné? Ale klidně si místo u tebe za 150k,- měsíčně udělám.