Mnoho lidí se nevymanilo z subjektivního hodnocení nebo podsouvání svých ideálu jiným.
No začít touhle větou a skončit blitím zkažené subjektnivní nenávisti vůči KDE a kubuntu jen proto, že TOBĚ se nelíbí / nevyhovuje...
Roztomilé
Já KDE s oblibou dávám jako TOP možnost při přechodu z Windows. Nejsem nedšenec, nejsem KDE vývojář. Prostě to z praktického hlediska je pro Windowsáky nejsnadnější cesta ke stabilnímu linuxu. (Ano dlouhodobě stabilnímu linuxu, kubuntu mi dělalo problém naposled před 5 lety a to se pak ukázalo, že bylo poškozenou ramkou)
Já teda používám KDE, GNOME, občas XFCE a Windows. Výjimečně (ale čím dál raději) MacOS. Ty vaše ideologické války dávno neřeším, prostě funguju
Nicméně v 99% je to úplně jedno... Vyjmenuj nějaké kriticky důležité mainstream IDE/tool, co nepoběží všude?
Odkaz v otázce má na nějaké pentest distra, tak tam je fajn, že třeba Kali/Parrot mají hodně předinstalováno... ale to stejně neznamená, že většinu těch věcí nerozjedu kdekoli jinde.
btw. virtualbox naprosto na pohodu, není nutné jít hned napoprvé do největšího hardcoru ručně mláceného do terminálu. Právě zvlášť pro ten zamýšlený účel si to vyzkoušet a naučit se je to super - na pár kliknutí nainstaluješ virtualbox a více dister vedle sebe a můžeš si je porovnat a vyzkoušet.