Asi jste nezažil zamítnutou reklamaci z důvodu neodborné montáže.
Pokud je v návodu uvedeno, že to vyžaduje odbornou montáž, a spotřebitel to namontuje neodborně, tak to přeci je v rozporu s návodem. Pokud to tam uvedeno není, pak to odbornou montáž nevyžaduje a tento důvod zamítnutí reklamace je nelegální.
Takže hypoteticky, je-li v návodu uvedeno, že nepotřebuje odbornou montáž, a šroub A patřící do otvoru B za použití šroubováku X (jak je v návodu) ty vinou chybného přečtení nacpeš do díry D a zatlučeš kladivem, neboť nemáš šroubovák X ale jen Y (a kladivo) považuješ za reklamovatelné ? neboť to prostě praskne, ale v návodu nepsali, že to potřebuje odbornou montáž., stejně tak nenapsali, že je možno zaměnit šroubovák X za Y, a že není možné šroub A "zašroubovat" pomocí kladiva.
Je to úsměvné.
A proto v návodech u mikrovlnky je psáno, že "Mikrovlnná trouba neslouží k sušení domácích zvířat a dětí"
ano já toto jsem zažil.
Při průběhu preinstlace vyskočili chyby, a výsledek byl taky špatný. Chyba byla v image, nikoliv v HDD
Pokud byla image špatně, tak za to přeci nemůže chybná doinstalace uživatelem.
Ano, v tomto případě uživatel nemohl nijak ovlivnit výslednou instalaci OS.
Avšak i po správné instalaci OS z preinstalace, jaký je (jen se ptám) vlastně výsledný produkt, který lze posuzovat za správnou instalaci OS ?
Tzn. funguje IE a Windows (případně výrobcem dodané programy, třeba AV MaCfee), avšak za funkčnost těchto programu s dalšími následně doinstalovanými SW již prodejce těžko může odpovídat.
Opět, já se nezastávám prodejce. Pouze hledám ten "okamžik" zlomu, kdy za to prodejce odpovídá 100% a kdy již jeho odpovědnost je pouze "chtěná"
Když si koupíš TV s DVB-C napojíš do kabelovky a tato za měsíc přestane vysílat v DVB-C a bude v DVB-X bez zpětné kompatability, budeš následně prodejci reklamovat, že ti ta televize nehraje ? protože nemá DVB-X ?
Víte, já do toho šťourám mimo jiné z důvodu podobné reklamace. Laptop fungoval do okamžiku instalace aplikačního SW uživatele, 3 reklamace, uznána pouze 1. (výměna HDD) další dvě ne. A klient si nechal provést i přímo na prodejně (u třetí reklamace) instalaci z preinstalace za své přítomnosti. Vše fungovalo, dokud nenainstaloval ten svůj SW, ze svého média. Po té OS normálně zkolaboval na modrou smrt.
Řešilo se to pak velmi složitě, naštěstí byla možnost se na prodejně dohodnout, že klient si vzal jiný laptop /značku a i jinou verzi OS (s opravdu drobným doplatkem cca 1-2tis Kč) a ten původní (cena cca 25tis) vzali zpět.
Ale zajisté tady mají ostatní pravdu. A striktně berou, že když to "nefunguje" tak za to může prodejce, ale proč a co tam nefunguje vlastně a po čem (nebavím se o reklamaci) už tady nikdo neřeší.