Pocitovo a intuitivne to u mna zavana mega pruserom.
Jako očkování bude mega průser, ale covid ne, jo?
Ani preco isiel teraz virus do kopru navzdory uplne opacnym predpovediam.
Asi záleží čím předpovědím. Já naopak všude možně čtu lidi, co píšou, že jim slibovali po proočkování „Tečku za pandemií“, a že prý nenastala. Tedy přesný opak toho co jsi napsal.
A teda kto chce si tam najde co chce (napr. ockovanie funguje paradne, alebo ockovanie nefunguje)
Jak se z toho dá odvodit že očkování nefunguje?
Co mne pride tiez pozoruhodne ze stale sa ockuje proti minulemu virusu (mutacii) uz sme o 2 alebo kolko mutacii dalej.
To mně bohužel taky. Ale slyšel jsem, že to je prý kvůli tomu, že proti deltě to stejně funguje dobře, ale zajímalo by mě, jestli by očkování proti deltě bylo lepší teď proti omikronu.
A teda v prostredi ktore sa rychlo meni a nikto nevie co pride dalej, mi pride bojovat proti minulosti (ockovanie na minulu mutacii) ako total hlupost, a imho lepsie je nerobit nic.
Ta „total hlupost“ „na minulu mutacii“ (alfa vs. delta) snížila riziko hospitalizace a AFAIK i smrti 8x, a umožnila mít celý podzim bez lockdownu, s otevřenými školami, hospodami, a s jen mírně přetíženými nemocnicemi (ve kterých navíc více než polovinu pacientů tvořila minorita neočkovaných). Tím se také bez problémů promořil další milion lidí a tím získali přirozenou imunitu proti celému viru v aktuální verzi a ne jen proti rok starému spike proteinu z očkování.
Od zacatku pandemie se informace stale meni, ale kdo neveri vsem navzajem si odporujicim vysvetlenim a cislum z oficialnich zdroju, je dezinformator.
Já jsem žádné zásadní měnění nepotkal, co se dělo šlo předpokládat a kdybych víc rozuměl biologii a epidemiologii tak bych to asi i předpokládal. Ale neposlouchám politiky
.