Cenzura mailu

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Cenzura mailu
« Odpověď #150 kdy: 03. 03. 2018, 11:17:11 »
No a jak by to bylo, kdyby daroval chatu a půjčil auto obdarovanému, a on to po cestě na tu chatu naboural pod vlivem alkoholu.

V Bibli je prece odpoved uplne na vsechno, tak si ji znovu prectete a neopruzujte tu.

Tomáš Marný

« Odpověď #151 kdy: 03. 03. 2018, 11:39:55 »
ad § 2072:

Když vám někdo daruje auto, a vy si půjčíte jeho chatu na víkend, a ta díky vaší nedbalosti shoří, má právo po vás požadovat i vrácení auta :-)

To je přece logické. Jsem zvědav, jaké byly judikáty v této věci.

O to mi vůbec nešlo. Jak jsem napsal – zaměřte se na ten druhý odstavec, konkrétně předposlední slovo.

Konšpirátor rešpirátor

« Odpověď #152 kdy: 03. 03. 2018, 12:00:49 »
Vysvětlit někomu, že nemá co lidem mazat poštu podle seznamu "konšpirátori" z Tatarstánu, to je úkol pro odborníky v psychiatrii, ne pro justici.
Nemocný člověk samozřejmě nic nepochopí, i kdyby ho ztrestali a zavřeli, proto není trestně zodpovědný za své jednání.

http://www.nwoo.org/2016/09/08/odborna-studie-dynamiky-kolapsu-dvojcat-wtc-recenze-knihy-ceskych-autoru/

Ivan Nový

« Odpověď #153 kdy: 03. 03. 2018, 13:04:54 »
No a jak by to bylo, kdyby daroval chatu a půjčil auto obdarovanému, a on to po cestě na tu chatu naboural pod vlivem alkoholu.

V Bibli je prece odpoved uplne na vsechno, tak si ji znovu prectete a neopruzujte tu.

Hodilo by se třeba toto pro ty co darují, aby nepotřebovali ten paragraf:

Matous 5,23-24

23 Přinášíš-li tedy svůj dar na oltář a tam se rozpomeneš, že tvůj bratr má něco proti tobě,
    24 nech svůj dar před oltářem a jdi se nejprve smířit se svým bratrem; potom teprve přijď a přines svůj dar.

Kazatel 7, 7  Útlak i z moudrého udělá ztřeštěnce a dar ničí srdce.

« Odpověď #154 kdy: 03. 03. 2018, 13:11:54 »
Matous 5,23-24

23 Přinášíš-li tedy svůj dar na oltář a tam se rozpomeneš, že tvůj bratr má něco proti tobě,
    24 nech svůj dar před oltářem a jdi se nejprve smířit se svým bratrem; potom teprve přijď a přines svůj dar.

Kazatel 7, 7  Útlak i z moudrého udělá ztřeštěnce a dar ničí srdce.

Zejména Kaz reflektuje, ale i Mt reflektují starou židovskou moudrost, že na rozdávání nebyly poměry dobré nikdy, a na půjčování nejsou ani dnes.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #155 kdy: 03. 03. 2018, 13:40:26 »
Hodilo by se třeba toto pro ty co darují, aby nepotřebovali ten paragraf:

Matous 5,23-24

Prehledl jste zminku o neopruzovani. Na to v Bibli nic nemate?

lojzak

« Odpověď #156 kdy: 03. 03. 2018, 13:50:22 »
Spam je jen záminka.
A o co tedy jde skutečně?

na základě jakéhosi pochybného seznam adres spolku "spravedlivých"
Jaký seznam měli použít?

Spam je takový typ emailu, který naprostá většina lidí za spam označí. To je jediný způsob jak spam bezpečně rozpoznat.
A přitom stačilo vygooglovat si antispam techniques. Pak bys nenapsal takový nesmysl.

A nezahazuje se ale dává se do složky spam
Spamy tvoří 60 až 90 % emailů (záleźí na jakou statistiku se díváme). Jak by asi vypadaly složky SPAM, když by žádné zprávy nezahazovaly. Pokud je pravděpodobnost, že je daná zpráva SPAM, smaže se. To je v souladu s RFC a je to doporučené chování. Pouze tam, kde si není SPAM filtr jistý, se přistopí k doručení zprávy do složky SPAM.

Rozhodnout se že např. email s odkazem na nějaký článek o ezoterice ja automaticky spam bez ohledu na vše ostatní a navíc jej úplně zahodit, protože kdosi rozhodnul, že onen web je pochybný, je nehorázný nesmysl.
To je jednoduché. Pokud majoritu uživatelů takové zprávy obtěžují, tak je prostě budou mazat. Jestli někoho ezobláboly zajímají, ať si vybere jiného poskytovatele.

a na webu se špatnou pověstí může být naopak hodnotný článek.
Můžeš uvést pár příkladů?

Mrzí mne že na root chodí tolik hlasitých propagandou zmanipulovaných chytrolínů, co si pletou i úplně základní pojmy.
Mě zase mrzí, že ty vynášíš soudy nad jinými a přitom se sám dopouštíš faktických chyb.

To, co dělá centrum.cz s poškou, mi taky nepřijde správné (filtrování na základě seznamu), ale je to jejich věc (jejich služba - jejich podmínky). Žádný zákon neporušili, uživatelé při založení účtu souhlasili s jijich podmínkami. Pokud se jim něco nelíbí, můžou jít jinam.

nv

« Odpověď #157 kdy: 03. 03. 2018, 14:23:58 »
To, co dělá centrum.cz s poškou, mi taky nepřijde správné (filtrování na základě seznamu), ale je to jejich věc (jejich služba - jejich podmínky). Žádný zákon neporušili, uživatelé při založení účtu souhlasili s jijich podmínkami. Pokud se jim něco nelíbí, můžou jít jinam.
ty seš právník?

« Odpověď #158 kdy: 03. 03. 2018, 14:26:27 »
ty seš právník?

Na to stačí selský rozum. Neexistuje jediný rozumný důvod, proč by toto nemělo jít upravit smluvními podmínkami.

nv

« Odpověď #159 kdy: 03. 03. 2018, 14:30:42 »
ty seš právník?

Na to stačí selský rozum. Neexistuje jediný rozumný důvod, proč by toto nemělo jít upravit smluvními podmínkami.
No nevim. Já bych na selskej rozum v právních věcech moc nespolíhal.  :D Takovejch už bylo, kterým se to pak vymstilo...

« Odpověď #160 kdy: 03. 03. 2018, 14:46:25 »
No nevim. Já bych na selskej rozum v právních věcech moc nespolíhal.  :D Takovejch už bylo, kterým se to pak vymstilo...

Ok, tak tedy právně: musíte se zaměřit, co je zákonem chráněným zájmem. Shodneme se na tom, že pošta nesmí být změněna ani čtena nikým během přepravy. To chrání zákon, protože to nemáte jak pohlídat. Vy nevíte a nemůžete ovlivnit kudy e-mail teče, stejně jako v případě listovního psaní nevíte jací zaměstnanci se dopisu dotknou. Potud je naprosto nutná zákonná ochrana.

Zde ale řešíme situaci, že si někdo na základě smluvního vztahu zřídil e-mail na cizí doméně. Třeba centrum.cz. A ta firma nabízí e-mail @centrum.cz, zdrama, ale za určitých podmínek. A zde je právě ten základní rozdíl. Protože partnera pro zřízení schránky či provoz poštovního serveru si můžete libovolně vybrat a zesmluvnit, není zde potřeba nadřazovat účinek zákona.

Pokud se Vám podmínky nelíbí nebo se zhorší, můžete od poskytovatele služby odejít. Pokud Vám vadí, že je rizikem to, že ztratíte e-mailovou adresu, kterou znaji Vaší známí a obchodní partneři, pak se samozřejmě musíte zamyslet, jak důležité to pro Vás je. Pokud je to důležité, pak není jiné řešení než si pořídit vlastní doménu a mít absolutní volnost výběru řešení bez ztráty adresy. Ale to už je na Vás, jestli chcete víc šetřit, nebo mít nezávislost na poskytovateli (asi jako když se rozhodujete mezi pořízením auta a využíváním taxíků).

Na okraj bych ještě rád napsal, že mi přijde naprosto nesoudné od lidí, kteří čerpají nějakou službu zdarma, pohoršovat se, že poskytovatel má nějaké podmínky. Mně to přijde lidsky smutné, že už jsme vychováni k tomu se nekriticky hlásit o jakási práva, ale nevidět i práva a zájmy těch druhých kolem nás.

« Odpověď #161 kdy: 03. 03. 2018, 14:53:16 »
...
Na okraj bych ještě rád napsal, že mi přijde naprosto nesoudné od lidí, kteří čerpají nějakou službu zdarma, pohoršovat se, že poskytovatel má nějaké podmínky. Mně to přijde lidsky smutné, že už jsme vychováni k tomu se nekriticky hlásit o jakási práva, ale nevidět i práva a zájmy těch druhých kolem nás.

https://www.youtube.com/watch?v=XDJEPjvbbs4

nv

« Odpověď #162 kdy: 03. 03. 2018, 14:56:46 »

Ok, tak tedy právně: musíte se zaměřit, co je zákonem chráněným zájmem. Shodneme se na tom, že pošta nesmí být změněna ani čtena nikým během přepravy. To chrání zákon, protože to nemáte jak pohlídat. Vy nevíte a nemůžete ovlivnit kudy e-mail teče, stejně jako v případě listovního psaní nevíte jací zaměstnanci se dopisu dotknou. Potud je naprosto nutná zákonná ochrana.

Zde ale řešíme situaci, že si někdo na základě smluvního vztahu zřídil e-mail na cizí doméně. Třeba centrum.cz. A ta firma nabízí e-mail @centrum.cz, zdrama, ale za určitých podmínek. A zde je právě ten základní rozdíl. Protože partnera pro zřízení schránky či provoz poštovního serveru si můžete libovolně vybrat a zesmluvnit, není zde potřeba nadřazovat účinek zákona.

Pokud se Vám podmínky nelíbí nebo se zhorší, můžete od poskytovatele služby odejít. Pokud Vám vadí, že je rizikem to, že ztratíte e-mailovou adresu, kterou znaji Vaší známí a obchodní partneři, pak se samozřejmě musíte zamyslet, jak důležité to pro Vás je. Pokud je to důležité, pak není jiné řešení než si pořídit vlastní doménu a mít absolutní volnost výběru řešení bez ztráty adresy. Ale to už je na Vás, jestli chcete víc šetřit, nebo mít nezávislost na poskytovateli (asi jako když se rozhodujete mezi pořízením auta a využíváním taxíků).

Akorát že uplně ta samá úvaha se dá použít třeba na kouření v restauracích a vidíš - je to zakázaný.  :)

BTW - a ty máš svou advokátní kancelář kde, kdybych něco potřeboval?

« Odpověď #163 kdy: 03. 03. 2018, 15:00:12 »
Akorát že uplně ta samá úvaha se dá použít třeba na kouření v restauracích a vidíš - je to zakázaný.  :)

Ano, přesně tak. Jenže tam je to zakázané zákonem.
Tady neexistuje žádný zákon přikazující jakou formou se mají e-maily poskytovat - a to je ten rozdíl.
Jediné, co existuje, jsou paragrafy trestního zákoníku týkající se listovního tajemství.

Nepustit pošťáka do domu NENÍ porušením listovního tajemství.

Ivan Nový

« Odpověď #164 kdy: 03. 03. 2018, 15:17:00 »

Jaký je zájem poskytovatele emailu na filtrování zpráv? Pokud nějaký postranní zájem má, v případě poskytování emailu se u něj jedná o podvod.